Reagimi i prindërve të diagnozës


 • Reagimi i prindërve dhe miqve në diagnozën
 • Dreams Lost
 • Përgënjeshtrim
 • Shqetësim
 • Zemërim
 • Verë
 • Depresion
 • Frikë
 • Rregullim
 • Cikle Prapa trishtim
 • Përfundim


 • Reagimi i prindërve dhe miqve në diagnozën

  Reagimet e prindërve dhe miqtë në diagnozën e "sindromës Hunter" janë të ndryshme. Megjithatë, ka faktorë të përbashkët të vërejtura në familje të ndryshme. Objektivi i këtij neni - për të njohur ju me reagimet tipike.


  Në fillim kjo mund të jetë lehtësim, veçanërisht në qoftë se prindërit mendojnë se fëmija i tyre nuk është duke bërë mirë, dhe nxitojnë të mjeku në mjek duke u përpjekur për të gjetur se çfarë është e gabuar. Është e qartë se diagnoza "sindroma Hunter" askush nuk dëshiron, por shumica e prindërve për herë të parë mund të të pushojnë pak - sepse fëmija i tyre u diagnostikua, dhe nëse po, është e qartë në cilin drejtim do të jetë e nevojshme për të shkuar më tej.

  Permbledhja - fuqi e madhe, argumentojnë ata, dhe shpesh diagnostikojnë sëmundje do të thotë një fëmijë i një trajtimi të veçantë, pasi që fëmija i tyre do të jetë i shëndetshëm.


  Por shpejt vjen për të kuptuar se jo të gjithë aq e thjeshtë. Çfarë trajtim i tillë që shëroi djalin menjëherë, nr. Shumica e prindërve përjeton një ndjenjë e madhe e shkatërrimit dhe pastaj të kalojnë nëpër të gjitha fazat e pikëllimin. Fiziolog Ken Moisiu zhvilluar teorinë e procesit të pikëllimit, përjetuar nga prindërit e fëmijëve me sëmundje të rënda. Ndjenjat më intensive përjetuar nga prindërit - është humbja e ëndrrave të tyre për atë që do të jetë fëmija i tyre.


  Së bashku me këtë vjen një periudhë intensive emocionale që shpesh është interpretuar gabimisht nga prindërit dhe ata përreth tyre. Kjo do t'i ndihmojë ata përjetuar humbje, kuptoj ndjenjat dhe reagimet e tyre si të përshtatshme situatën mbizotëruese rreth tyre. Next - përshkruar nga shumë prindër përvoja kur ata të mësojnë për të siguruar nevojat e veçanta të fëmijës së tyre, si dhe të kuptuarit dhe se si për të përmbushur më mirë këto nevoja.  Dreams Lost

  Kur prindërit pritje të një fëmijë, ata ëndërrojnë si një fëmijë do të rritet për të cilin si duket, se si do të mësojnë.
  Shumë nuk e diskutojnë edhe ëndrrat e tyre me njëri-tjetrin, edhe pse sugjerojnë se tjetri e di rreth tyre.
  Sipas Dr Moisiut, ëndrra kryesore e të gjithë prindërit - fëmijët që të jetojnë më mirë se ata janë. Dr. Moisiu thotë se, "e vetmja gjë që një person mund të humbasin në jetë - një ëndërr. Ju nuk mund të humbni të kaluarën, ju mund të humbni vetëm të ardhmen ... Unë ëndërrojnë, fantazi, iluzion apo imagjinatë për të ardhmen. "


  Kur prindërit janë të shqetësuar për të ardhmen, kjo është humbja e ëndrrave. Ky proces ka shumë pjesë, por gjithmonë fillon me një përpjekje që prodhon përfaqësuara informacion mjek. Dhe sigurisht të shoqëruar nga saktësinë mohimit të informacionit të paraqitur.  Përgënjeshtrim

  Kjo është një pjesë e domosdoshme e trishtim dhe duhet të konsiderohet i dobishëm. Shumë prindër nuk duan të pranojnë që mohoi praninë e dështimit të tyre të fëmijëve të caktuar.

  Por kur shikoj prapa, ata mund të shohin se çfarë ata ishin duke bërë dhe duke thënë të njëjtën kundërshtim. Dr. Moisiu e konsideron fiton përgënjeshtrim e kohës e nevojshme njerëzve të gjejnë forcën e brendshme dhe mbështetje të jashtme për të jetuar me atë që ka ndodhur.


  Përgënjeshtrim mund të manifestuar veten në shumë forma dhe zgjat për një kohë të shkurtër, si dhe shumë vite. Mbani në mend se njerëzit vetëm përdorin mekanizmat e tyre për të bashkëjetoj me situatën, dhe ky proces është normale, të përqendruar dhe produktiv.


  Dr. Moisiu identifikon katër nivele të korrigjimit, e cila është më e zakonshme:

 • Prindërit mund të pohojnë se dëm të tyre të fëmijëve.

  "Me sa duket, mjeku bëri një gabim" - është një përgjigje e zakonshme. Disa prindër të kërkojë një mendim të dytë apo të tretë.
 • Prindërit mund të marrë diagnozën, por mohojnë se kjo është për jetën.
 • Prindërit mund të marrin dhe diagnoza, dhe që është për jetën, por për të mohuar ndikimin e sëmundjes në jetën e fëmijës.
 • Prindërit mund të mohoj ndjenjat tuaja. "Po ... por nuk ka asnjë pikë për të mbajtur zi me qumësht derdhur."
 • Është e rëndësishme të mbani mend se kjo është - normal, reagimi gjë e dobishme për situatën dhe ata duhet të përkrahet.


  Që familja ka ende i adaptueshëm, të ofruar prindërve më shumë informacion specifik në lidhje me sëmundjen dhe pasojat e saj, si dhe të dhënat në dispozicion dhe burimeve të tjera.

  Mbledhja e informacionit është shumë e dobishme për prindërit veten nga tronditja e prodhuar nga diagnoza dhe të mbijetojnë fazën kundërshtim.  Shqetësim

  Një tjetër fazë e pikëllimin - panik ose ankth. Kur prindërit e kuptojnë se fëmija nuk ndryshon për të mirë, ata mund të bien në një panik. Ata janë pyetje shumë të rëndësishme si "Çfarë jam unë do të bëj?" Ose "Si e bëri ai të fitojë edukim dhe çfarë e pret atë në të ardhmen?"

  Ankthi mund të jetë e dobishme, sepse ajo ndihmon të mobilizojë dhe të drejtojë energjinë e nevojshme për gjendjen e brendshme dhe ndryshimeve të jashtme të nevojshme. Prindërit mund të ndjehen të frustruar apo edhe të papërshtatshme, ata kanë frikë të panjohur.

  Ndërgjegjësimi i të drejtës ankthit të ndihen të shqetësuar, mund të jetë e dobishme për familjet që merren me këtë fazë të pikëllimit.  Zemërim

  Kjo u vu re se në këtë fazë të reaksioneve burim vuajtjesh për situata të caktuara ndonjëherë të ekzagjeruar në krahasim me mënyrën se si njerëzit do të reagojnë në gjendje normale. Nëse një person ka një tendencë për të ardhur zemëruar në çdo situatë të caktuar, ajo mund të bëhet shumë i zemëruar gjatë procesit të pikëllimit. Zemërimi është ndoshta forma më e zakonshme dhe e pritshme. Prindërit mund të tregojë zemërimin në profesionistëve të cilët diagnostikuar fëmijën e tyre, ata janë të zemëruar në historinë e tyre biologjike apo Perëndisë, duke e vënë një barrë të padurueshme për ta.
  Më shpesh, megjithatë, nervozizëm dhe zemërim drejtuar në më të afërt dhe më të pambrojtur e - anëtarëve të familjes. Ngjarjet e vogla papritmas duket e rëndësishme dhe katastrofike. Gjatë kësaj faze të pikëllimit është jashtëzakonisht e vështirë për të qëndruar afër dhe mbështetës për njëri-tjetrin. Mbani në mend se zemërimi mund të jetë ndjenja të ushqyer dhe e pafuqishme, dhe në disa situata të pakontrolluara.  Verë

  Vera është e lidhur shpesh me atë që ne e bëmë në vetë jetën tonë. Kjo na detyron që të kthehen në të gjithë keq që ne mund të kenë bërë. Nuk mund të jetë një tendencë për të gjykuar meritat e tyre dhe veten time.


  Më të verës merr formën e pyetjeve të tilla si "pse mua?" Ose "çfarë kam bërë për të merituar këtë?" Njeriu pyeti - pse është atje dhe ku e bën këtë apo atë fenomen, i cili udhëzon jetën tonë, dhe ndoshta edhe besimin tonë.

  Ndonjëherë përgjigja për këto pyetje është se disa gjëra nuk kanë asnjë shpjegim. Ajo ndonjëherë është e vështirë për të pranuar. Familjet duhet të lejohet për të ndarë këto ndjenja pa vlerësim.  Depresion

  Depresioni - një pjesë qendrore e thelbin e trishtim. Prindërit duhet të inkurajohen nga tregimet e tyre të ndjenjave të shtypura dhe të pranojnë nevojën e tyre për një vështrim të ndryshëm në pritjet e tyre të veten dhe të tjerët. Kur njerëzit janë në depresion, ata shpesh i mbytur në lot, nganjëherë nuk kanë asnjë interes në punët e përditshme. Nuk mund të jenë simptome fizike - pagjumësi apo edhe sëmundje. Kjo është një ndjenjë normale e me vlerë, por shenja shumë të qëndrueshme të depresionit është një shkak për shqetësim.  Frikë

  Prindërit kanë shumë shqetësime. Shqetësimet kryesore mund të përfshijnë. Dëmi intelekti Dëmtimi-së është aq e madhe që ata kurrë nuk do të jetë në gjendje të duan atë. Dhe ndoshta dikush e bëri. Ken Moisiu thotë: "Kur ju lejojnë vetes që të marrë një shans për të patur një ëndërr, por ajo nuk punon. Frika është se dhimbja është aq e madhe që ju kurrë nuk e lejojnë vetes që të ëndërrojnë ose shpresë për të marrë rreziqe. " Ndjenja e frikës apo ndarjes - është mënyra në të cilën prindërit mund të gjejnë forcën e brendshme dhe kurajo për të filluar për të dashur fëmijën tuaj.  Rregullim

  Në këtë fazë të prindërve të pikëllimit të fillojnë të shohin se një fëmijë i sëmurë fjala për ta dhe fëmijët e tjerë.


  "Sytë e tij janë blu, të njëjtë si babai i tij," apo "Ai pëlqen të njëjtën ushqim si fëmijët e mi të tjerë."


  Emocionet bëhen më pak intensive, dhe anëtarët e familjes mund të jap më shumë detyra energji të përditshme dhe kënaqësitë. Familja filloi të marrë të përfshirë në fëmijën e tyre. Ata fillojnë të zhvillojnë mënyra të reja për kënaqësi njëri-tjetrit.  Cikle Prapa trishtim

  Ata ose fazat e tjera të pikëllimit mund të kthehen në pika të caktuara. Pikat kryesore të tilla si fillim të para-kopshti, ose kur fëmija arrin moshën e shkollës, moshën e pjekurisë, në rritje deri, dhe fëmijë ka për të lënë kopshtin apo shkollën, kur prindërit janë të përjashtuar nga puna - mund të shkaktojë prindërit pikëllimin reagim.

  Pushime, fëmijë ditëlindjen, mbledhjet e familjes mund edhe të bëjë prindërit ri mbijetojnë humbjen e ëndrrave të tyre.


  Është e rëndësishme që të njohin se anëtarët e të njëjtës familje mund të brengos shumë ndryshe dhe të kalojnë nëpër fazat e pikëllimin ndryshe. Njohja "spravlyayuschyhsya" mekanizmat e çdo anëtar të familjes dhe përdorimit të tyre do të ndihmojë në uljen e tensioneve që mund të lindin në studimin e diagnozës.


  Reagimet emocionale ndaj një fëmijë me sindromën Hunter intensive dhe shpesh të hutuar me indinjatë dhe frustrimit, solli një barrën e fajit të përziera në me dhembshuri, dashuri dhe dhimbje. Sindromi Hunter mund të jetë shkaku i sjelljes së keqe të fëmijës.

  Kjo nga ana tjetër do të thotë se prindërit e fëmijës që jetojnë në një gjendje të lodhjes së pafund duke u përpjekur për të menaxhuar një gamë të tërë të mësuesve, mjekëve dhe profesionistëve të tjerë për të ruajtur pajtueshmërinë me familjet e tyre të pranuara në përgjithësi konceptin e familjes dhe në të njëjtën kohë ofrojnë specializuar dhe kujdes i vazhdueshëm, i cili kërkohet edhe fëmijë të sëmurë.  Përfundim

  Duke kaluar nëpër këtë periudhë të vështirë, është e rëndësishme që të kemi shpresë. Është e rëndësishme për të komunikuar me familjet ku ka probleme të ngjashme, për të mësuar rreth sëmundjes dhe aspektet e tij mjek. Mos harroni se mjekësia nuk është statike, të reja dhe të zhvillojnë trajtime ekzistuese, duke çuar në përmirësimin e cilësisë së jetës.

  Mos harroni se ju - jo një.