Psikozave reaktive llojet, simptomat, trajtimi


 • Lines dhe tregon psikozë reaktive
 • Si për të trajtuar psikozë reaktive

 • Lines dhe tregon psikozë reaktive
  Kushtet rezultojnë nga faktorët me ndikim me rëndësi të veçantë për pacientin apo kërcënuar jetën e tij dhe mirëqenien. Një nga karakteristikat kryesore të psikozë reaktive - ato janë të përkohshme dhe i kthyeshëm. Që dalin në përgjigje të një situatë e vështirë, ata të ndaluar pas leje dhe zhdukjes. Foto klinike pasqyrohet zakonisht ose "Dashuri", përmbajtjen e traumave.
  Ndryshe nga neuroza, si rezultat i ndikimit të faktorit psychogenic psikozë reaktive kusht mprehtësi e natyrshme, thellësi të madhe të frustrimit, humbja e vlerësimit kritik të gjendjes së tyre dhe ngjarjet që ndodhin përreth.

  Shfaqja e psikozë reaktive, natyra dhe karakteristikat e simptomave të saj varet në fuqinë dhe rëndësinë e traumave për individin, si dhe karakteristikat e tij kushtetuese. Psikozë reaktive ndodh më lehtë në personalitete psychopathic, të tilla si histerike, emocionalisht të paqëndrueshme, paranoyyalnyh.
  Faktorë të favorshme mund të jenë sëmundje të rënda somatike të lëndimeve në kokë të fundit, alkoolizmi zgjatur, pagjumësi të detyruar, lodhje, etj Më të rrezikuara në aspektin e shfaqjes së reaksioneve anormale mendore janë adoleshent dhe menopauza.

  Varësisht nga manifestimet klinike të izoluar të shtetit reaktive (reagim emocional-shoku) akute dhe psikozë zgjatur.
  Reagimet emocional-shoku të shkaktuara nga ndikimi papritur të fortë, zakonisht të rrezikshme për jetën (zjarri, tërmeti, përmbytjet, etj). Shfaqet në formën e eksitimit dhe frenimit. Reagimet me eksitim shprehur shqetësim pakuptimtë kaotike motorike në sfond të mendjeve të ngushta. Pacienti është shqyer, ulëritës, duke i kërkuar ndihmë, duke u përpjekur për të shpëtuar, shpesh drejt rrezikut. Pas lëshimit të pacientëve psikotike dobët mend gjendjen e transferuar. Reagimet e frenimit të shoqëruar nga obezdvyzhennostyu të pjesshëm ose të plotë (mpirje).
  Pavarësisht nga rreziku i afërm, njerëz si ngrin, i ngurtë, nuk mund të bëjë një lëvizje për të thënë një fjalë.

  Mpirje Jet zgjat nga disa minuta në disa orë. Tregon imitacion ose trembje, horror, dëshpërim, konfuzion, apo indiferencës absolute të ngjarjeve. Në rastet kur shkalla e frenimit arrin hutimi, pacientëve kontakt dispozicion, por ajo është i ngadalshëm, monosilabik, lëvizja e tyre të kufizuara në këmbët e trishtim. Ndërgjegja mund të ngushtuar me humbjen e mëvonshme e kujtim të ngjarjeve të caktuara.
  Nga psikoza akute reaktive mund të klasifikohen dhe kushtet histerike psikotike që zakonisht ndodhin nën situatë gjyqësore me kërcënimin e ndjekjes penale. Ka disa opsione çrregullime të tilla, të cilat mund të jenë të kombinuara ose magji njëri-tjetrin.

 • histerike marramendje Twilight (sindromi Hanzera) është paraqitur në "mimohovorenii" t.
  që është kur pacienti është pyetje qartë të lexueshme janë përgjigjur saktë. Sjellja e tij, ndërsa me qëllim, ose është i shoqëruar me të qeshura me zë të lartë, marrëzi, apo lot, sobs. Orientimi në vendin, kohën dhe njerëzit përreth thyer.
 • Pseudodementia (dementia false) - një gjendje ku tregohet bruto, çorientim të qëllimshme për vendin, kohën, mjedisit dhe vetë. Në pacientët më të thjeshtë pyetje japin përgjigje të trashë, por çështjet më komplekse mund papritmas të japë përgjigjen e duhur.

  Pra, në pyetjen se si shumë gishta, pacienti mund të përgjigjem - 7, 15; mund të them se ai 3 syve, 4 metra. Black i quajtur bardhë, dimëror - veror në vend që merr armët. Këpucë veshur në duar, pallto e armëve promovon këmbët. Ha vezë së bashku me shell. Pacienti në këtë mënyrë i hutuar, vytrischaye sytë. Në fytyrë mund të jenë të qesh si budalla ose, hidhërim dhe frikë. Pseudodementia zgjat nga 1-2 javë deri 2 muaj, zakonisht për të lejuar situatën të mjekësisë ligjore psikiatrike. Kujtimet - skematik "çdo gjë ishte si në një ëndërr."
 • Puerilizm - shtet psikopat me sjelljen e fëmijëve, zakonisht plotëson pseudodementia.

  Pacientët trajtohen si fëmijë të vegjël. Për një fëmijë të ndërtojë frazat syusyukayut, fëshfërimë, të tjerët i quajtur hallat dhe xhaxhallarët. Duke luajtur lojëra të fëmijëve, kapriçioz. Ato nuk mund të kryejnë detyrat themelore ose të lejojë gabime. Kjo kursen disa aftësi dhe modelet e sjelljes të një të rrituri, për shembull, mënyra e pirjes së duhanit, përdorni grim.
 • Mpirje histerike - një kusht shënuar frenim të refuzimit të ushqimit, heshtjes kokëfortë dhe vetëdijen ngushtuar. Ndryshe nga hutimi jet konvencional kur pacientët janë në një gjendje të letargjisë papritur, plogështi, mpirje, shtangie histerike shënuara me muskuj të fortë dhe rezistencën e stresit e pacientit për çdo përpjekje për të ndryshuar pozicionin e saj.

  Imitacion pasqyron dëshpërimin, zemërim, trishtim. Çdo kujtim i situatës traumatike shkakton reaksione autonom të tilla si skuqje të lëkurës, puls të shpejtë, frymëmarrje. Gjendja e Exit stuporoznyh mund të ndodhë menjëherë pas zgjidhjes favorshëm të situatës apo është shfaqja graduale e simptomave të tjera histerike (paraliza, të dridhura në trup, ecje shqetësim).
 • Nga shtrëngimi psikozë reaktive përfshijnë depresionin reaktive dhe paranoyid reaktive (psikozë delusional). Depresioni reaktiv zakonisht ndodh si një reagim ndaj vdekjes (veçanërisht papritur) të afërmit, jetës së vështirë të dështimit dhe shoqërohet me humor depresion, tearfulness, mungesa e oreksit, e ashpër.

  Pacientët ecin përkulur mbi, i ulur me kokë të ulur në gjoksin e tij, të shtrirë këmbëkryq. Të gjitha mendimet e tyre në lidhje me situatën traumatike, analizuar atë, dëshirën për të diskutuar këto gjëra me të tjerët.
  Fillimisht, për shembull, menjëherë pas vdekjes mund të jetë një shtet afatshkurtër e topitje, pa lot, vetëm për të daljes nga hutimi ka lotët nga të bashkuar fajin apo keqardhje. Ndjenjat e fajit të lidhur drejtpërdrejt me gjendjen e psychogenic: pacientët akuzojnë veten se jo çdo gjë bëhet për të parandaluar vdekjen ose lehtësimi i vuajtjeve të një të dashur që nuk ishte për të kujdesshëm e tij dhe i drejtë.

  Mirëpo, pikëpamjet e pacientëve nuk janë drejtuar në të kaluarën, si në tsyklotymycheskoy depresion dhe e lidhur me të tashmen dhe të ardhmen, kështu që ndjenja e humbjes dhe pikëllimin e një të dashur menduar ndonjëherë të bashkuar me perspektivën e zymtë të vetmisë, vuajtje, ankth e materialit duhet ndjeshmëri dhe pajtimin. Mendimet e vetëvrasjes shfaqet vetëm në perspektivën mungesë të lumtur.
  Për depresionit reaktive varet nga natyra e traumave dhe nga karakteristikat e pacientit. Por koha shëron të gjitha, koha është shpesh i favorshëm. Depresioni zgjatur reaktive shihet zakonisht në rastet e Psikogjenike nuk lejohet.

  Për shembull, një të dashur shkuar, dhe ajo nuk mund të gjeni çdo gjallët apo i vdekur.
  Jet psikozë delusional (paranoyid) - gjykimet e rreme dhe konkluzione që dalin në pacientët për shkak të ndonjë situate traumatike. Ide fillimisht të mbivlerësuar, psikologjikisht e kuptueshme, duke dalë në tokën dhe në të parë disa korrigjim imunitar, por pastaj ata i kthejnë në absurditet nga sjellje të gabuar dhe mungesa e kritikës pacientit për gjendjen e tij.
  Psikozë të ngjashme delusional mund të ndodhë në mënyrë të izoluar, duke përfshirë edhe gjuhën. Shfaqja e psikozë promovon mjedis të stresit (termat ushtarake), mungesën e të kuptuarit të një gjuhe të huaj, doganat, si dhe shtetin e tyre, pagjumësi dobësuar, lodhje, alkoolizmi, kequshqyerja.

  Ekziston frika, dyshimi, dhe pastaj menduar për vrasjen persekutimi i mundshëm. Kjo mund të ndodhë perceptim i gabimit (më shpesh në të pandehurit e ulur në burgosje njësh) - Pacientët të dëgjuar zërat e familjes, miqtë, fëmijët qarë. Marrëdhëniet Brad dhe Ngacmimi mund të ndodhë për shkak të vështirësisë në humbjen e dëgjimit dhe perceptimin fjalim sjelljen keqinterpretimin e të tjerëve. Njohja jet Paranoyid zakonisht nuk është e vështirë.
  Kondicionuar Situatës psikozë komunikim të drejtpërdrejtë me përmbajtjen e saj të situatës traumatike dhe shtetërore kthyeshmëria kur mjedisi i jashtëm - kriteret për diagnozën.

  Duke paranoyid Jet janë të detyruar edhe jerm, duke rezultuar ndikim emocional dhe psikologjik të një personi që vuan nga psikoza delusional. Fundit si ajo imponon në iluzionet e tij të tjera që janë bashkë me të kontakt të ngushtë emocionalisht (p.sh., nënë sëmurë mendor - vajza).
  Për të ky shtet kërkon kushte të caktuara. Së pari, kontakti i afërt apo dy njerëz që jetojnë së bashku në izolim relativ nga të tjerët (nganjëherë ata izolojnë veten, duke komunikuar me të tjerët).
  Së dyti, iluzionet nxiti zakonisht shfaqen në një tokë të caktuar, individët dmth me karakteristika psychopathic (rritur sugjerimi, zastrevaemost, ngurtësi, ankthi, prirja për subjektet mbivlerësuar), moszhvillimi mendor, niveli i ulët kulturor.

  Subject nxiti idetë delusional lidhen me ngjarjet dhe idetë e përditshme të shprehura në persekutimi, helmim, xhelozia, sutyazhnychestva. Pacienti i detyruar, si edhe induktor mund të jetë i ngacmuar dhe zbatojnë akte të rrezikshme shoqërore. Psikoza induktuar zakonisht shkon me një ndryshim pamje dhe izolimin e pacientit nga induktori.

  Si për të trajtuar psikozë reaktive

  Me të gjitha psikoza mushtit reaktive, mbi të gjitha, (ku është e mundur) për të hequr shkakun e sëmundjes - situatë psikogjenike. Përgjigje emocional-shoku, nëse jo të shkojë në një shtet tjetër, zakonisht nuk kërkojnë ndihmë mjekësore. Në psikozave të tjera të nevojshme në spital.

  Taktikë mjekësor përcaktohet nga nevojat e shtetit, natyrën e situatës traumatike, rezultatin e saj të parashikueshme dhe tiparet e fitopatologji.
  Në çdo rast, rezoluta e favorshme e situatës psychogenic, të tilla si pagesat e tërheqjes, evakuimin e zonës së prekur, riatdhesimin e kushteve gjuhësore izolimit, kontribuon në procesin e shërimit. Në anën tjetër, një situatë e pashpresë krijon kushte për kohëzgjatje të zgjatur psikozë. Në një gjendje të antipsychotics përdorimit zgjimit dhe injeksione qetësuesit. Iluzionet qethur shkurt vetëm neuroleptikët. Në depresion reaktive duke përdorur ilaqet kundër depresionit.  Elementi më i rëndësishëm i trajtimit është psikoterapia, misioni i të cilit - për të eliminuar fiksimit të tepërt të situatës traumatike dhe zhvillimin e mekanizmave mbrojtës psikologjike gjatë përshtatjes me efektet e saj. Puna psikoterapeutike me pacientët shpenzojnë vetëm në atë me psikozë akute kur ai tashmë mund të perceptojnë mjedisin, duke përfshirë argumentet mjek dhe në mënyrë kritike të vlerësuar situatën dhe kushteve të tyre. Në shumicën e rasteve prognozë të favorshme, pacientët kthye në punë. Moti në kushte më pak të favorshme të vështira ose të zgjatur situata të vështira, por këtu është transformimi i shtetit dhe përshtatja relative të kushteve të reja.  Informacion nga artikullin "psikoza reaktive".