Rehabilitimi i lojrave kompjuterike ata mund të privojnë teen depresioninKohët e fundit, shkencëtarët kanë pohuar se lojërat kompjuterike - një fatkeqësi që mund të çojë në çrregullime mendore dhe të bëhet shkaku i problemeve serioze në komunikimin me të tjerët. Por kohët e fundit, Doktor nga Zelanda e Re rishikuar besimet e tyre dhe arriti në përfundimin se në fakt lojërat veçanta kompjuterike tre-dimensionale mund të jetë po aq efektive për trajtimin e shpejtë të depresionit adoleshentëve se të trajtimit më tradicionale - vizita specialistë në psikologji dhe psikoanalizës.

Në një artikull të botuar në botimin shkencor «British Medical Journal», duke deklaruar se lojë 3D-kompjuter «Sparx», në të cilën teen merr zgjedhje personale dhe lirinë e veprimit të avatar në botën virtuale, ndonjëherë me të vërtetë ndihmon për të hequr qafe të lojtarëve humor depresion dhe mbron nga stresi.

Loja fton përdoruesit për të marrë pjesë në një seri prej shtatë puzzles për katër deri në shtatë javë gjatë të cilit avatar lojtar që shpreh shprehjeve të fytyrës e zemërimit, e pakënaqësi. Studiuesit zbuluan se vetë-ndihmë në një lojë që kërkon përdorimin e teknikave njohëse të sjelljes terapi, ndihmon përdoruesit e rinj, si dhe trajtimet më tradicionale, duke reduktuar simptomat e depresionit dhe ankthit.

Përdoreni këtë lojë për tre muaj ka treguar rezultate po aq efektive si konsultim konvencional personale me një psikolog specialist. Përveç kësaj, 44% ose 4 e 7 adoleshentë tregoi shërim të plotë, në krahasim me një grup të të rinjve të cilët i ishin nënshtruar kujdesit të zakonshëm, ku vetëm 26% ishin në gjendje për të krejtësisht të shpëtoj të depresionit.


Është e qartë se shumica e adoleshencë kënaqur me këto trajtime, ata i pëlqente të përdorni programin në shtëpi, dhe më shumë se gjysma e tyre do të rekomandojë këtë metodë e ka hequr të mendimeve negative të miqve tuaj.