Menopauza e hershme


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5

 • Pyetja numër 1.
  Çfarë mund të jetë shkaktuar menopauzë të hershme?


  Menopauza e hershme ka shumë shkaqe. Ndërprerja e hershme e menstruacioneve në
  Shumica e grave lidhur me një faktor stresi - vdekje
  humbje relative punë, operacion i rëndë. Ajo gjithashtu mund të jetë
  rezultat i aktivitetit të përcaktuar gjenetikisht të pamjaftueshme të vezoreve,
  sëmundjet ngjitëse gjatë seksit
  pjekuria, sëmundje tiroide imun, e komplikuar
  ofrimit, sepsis, operacioneve të rënda, lëndime.

  Pyetje № 2. Cilat janë problemet me të cilat ballafaqohen gratë në menopauzë të hershme?

  Si ajo ndikon në shëndetin e tyre?

  Pasi menopauzës ardhur para kohe, përkatësisht, dhe të gjithë negative
  Pikët e qenësishme në menopauzë edhe të fillojnë më herët. Ndryshon
  Struktura e lëkurës, ajo bëhet më pak i zhdërvjellët, më pak elastike,
  duke ndryshuar flokët, thonjtë. Një grua mund të filloni për të fituar peshë, apo anasjelltas,
  humbur peshë. Ndryshimi i parametrave biokimike të gjakut që ndihmon
  arteroskleroza, sëmundje koronare të zemrës, infarkt miokardiak. Ndryshimet e vazhdueshme në indeve të eshtrave, duke përshpejtuar procesin e reduktimit dendësinë e saj.

  Pyetje № 3. Cilat janë trajtimet që përdoren në raste të tilla?

  Duke pasur parasysh shumëllojshmërinë e ndryshimeve në trajtimin e menopauzës të hershme -


  multi-problem dhe kërkon pjesëmarrjen e specialistëve të ndryshëm -
  neurolog, endokrinolog, kardiolog, apo trauma të tjera.
  Megjithatë, trajtim më efektive është zëvendësim
  Terapia Hormone kur një grua i emëruar mjekësor
  droga që përmbajnë hormone ovarian, e cila humbi
  trup. Terapi zëvendësimi Hormone eliminon manifestimet e klimaterike
  Simptomat: hot flashes, flashes nxehtë, paqëndrueshmëria humor, dhe
  paralajmëron të gjitha trazirat e metabolike që lidhen me menopauzë
  - Ateroskleroza, osteoporosis, crregullimet urogjenitale.

  Më parë këtë grua ishte obligim terapi simptomatike për çdo
  pika për çdo ankesë, dhe rezultati doli një listë

  droga. Kjo listë është krijuar stres shtesë.

  Me terapi zëvendësimi të hormoneve dhe funksionin e kompensuar,
  shkelje e cila çoi në gjithë këtë grup të problemeve. Kjo është,
  metodë nuk trajton simptomat dhe mekanizëm është i dëmtuar.

  Sot
  ne nuk mund të japim një grua sintetizuara drogë, dhe natyrore
  estrogjenit, i cili, duke qenë thithjen njohur dhe i lehtë nga trupi,
  kompensuar funksionin e humbura të vezoreve.

  Pyetje № 4. Çfarë mund të thoni në lidhje me parandalimin e menopauzës të hershme?

  Sa i përket parandalimit, ajo do të duhet të fillojë nga një periudhë të shtatzënisë. Të gjithë faktorët e vështira të jashtëm duhet të përjashtohet, stilin e jetës shtatzënë duhet të jetë më i favorshëm.

  Ne duhet të përpiqemi për të marrë numrin e sëmundjeve infektive që
  vajzë ka një vit i jetës ishte minimal. Për ta bërë këtë,
  Fëmija kalit ushqyer siç duhet. Është e rëndësishme për të vëzhguar mode
  në kohë për të marrë deri, të shkojnë për të fjetur, ngrënë e drejtë. Shumë i rëndësishëm
  pubertet. Gjatë kësaj periudhe,
  është punë e vështirë për të vendosur komunikimin midis qendrave që
  të rregulluar funksionin e vezoreve të grave. Prandaj është e nevojshme për të minimizuar
  mundësi për të stresit.

  Stresi - një adoleshent kur, për shembull,
  në një gjendje të lodhjes kronike, psikologjik
  intensiteti i stresit ekstrem.  Pyetja numër 5.

  Cili regjim duhet mbajtur grua në menopauzë të hershme?


  Shoqata Amerikane mbajti një gjinekolog, endokrinolog
  Studimet kanë treguar se i mjaftueshëm për parandalimin e
  Gjendja e gruas kockave duhet të ketë katër herë në javë
  30-40 load minutë. Ajo mund të jetë not, vrapim, gjimnastikë.
  Shumë e rëndësishme në këtë periudhë është
  dietë të ekuilibruar. Në mënyrë për të parandaluar atherosclerosis në
  dietë duhet të mbizotërojë yndyrna me origjinë bimore, dhe
  Doza e rekomanduar prej kalciumit duhet të jetë me pak se nje gram në ditë.
  Gjumë i mjaftueshëm, lëvizje, të ushqyerit - këto fjalë janë

  banal, por në realitet këto rekomandime duhet të kryhet. Kjo
  nuk kërkon grave asgjë, por përpjekjet e tyre.