Plagët e Ndihmës së Parë


 • Çfarë plagë
 • Mjekimi i plagëve

 • Çfarë plagë

  Rana - një shkelje e integritetit të lëkurës apo indeve. Plagët mund
  të jetë sipërfaqësore dhe e thellë, depërtues dhe nepronykayuchymy. Në
  Varësisht nga natyra e subjektit plagë të shquar traumatike copëtuar,
  copëtuar, feta, bruises, skërfitjen, shtënë. Çdo plagë
  karakterizohet nga dhimbje dhe gjakderdhje. Dhimbje më të rënda në këtë moment
  plagosje. Pas disa kohe dhimbje zakonisht
  ul. Nëse pas një ose dy ditë të dhimbjes në plagë rritur,
  kjo tregon se në zhvillim infeksion apo disa të tjera
  komplikacion.

  Çdo plagë mund të shkaktojnë gjëra të tilla si bie i vdekur,

  shoku, kolaps, gjakderdhje. Pjesa më e madhe e komplikimeve që dalin në
  Si rezultat, dëmtim të organeve të brendshme dhe të zhvillimit në to
  inflamacion ose shkelje të funksioneve të tyre.

  Më vonë
  Komplikime plagë zakonisht ndodhin nga gëlltitje të fillimit infektive. Kjo
  Rezultatet në plagë acarohet, dhe në rastet më të rënda, zhvillimi i
  Sëmundjet të tilla si tetanusit, septikemi, gangrenë e gazit, etj Prandaj,
  sa më shpejt që shtrimin në spital shumë i rëndësishëm të jetë e mundur në një viktimat e specializuara
  departamenti ku ata do të jenë të kualifikuar për ndihmë dhe vënë
  serum specifik (protivohanhrenoznaya, tetanosi, etj).


  Mjekimi i plagëve

  Në ofrimin e ndihmës së parë për plagët e rëndësishme:


 • mbrojtur plagë nga infeksioni;
 • zbatimin e masave për të parandaluar komplikimet;
 • dorëzojë pacientit për një strukturë të specializuar për përpunimin e.
 • Përkohësisht
  ndaluar gjakderdhje mund të jetë një nga metodat e mësipërme. Kjo
  Detyra e parë dhe më e rëndësishme është duke ndihmuar, ashtu siç duhet gjithmonë
  mos harroni se në shumicën e rasteve vdekjen në plagë
  vjen nga humbja e gjakut.

  Një tjetër detyrë e rëndësishme është për të mbrojtur
  plagë nga marrja e poshtër në të, si një infeksion shtesë gjithmonë
  shkakton komplikime. Edhe pse nuk ka plagë e infektuar kanë nevojë
  përpiqen për të siguruar që numri i mikrobeve të bllokuar në trup ishte
  minimal.

  Për këtë plagë është e mbrojtur salcë pa mikrobe, por para
  kjo sipërfaqe e plagës dhe lëkurën përreth janë hequr dirt, scraps
  veshje, tokë, copa të zakonshëm. Pastaj lëkura përreth plagës
  po trajtohet me jod ose alkool. Asnjëherë nuk do të përpiqet për të hequr
  i poshtër dhe objekte të huaja nga thellësia e plagës - ajo vetëm do të çojë panevojshme
  probleme (shoku i dhimbshëm, gjakderdhje, thellësi trung infeksion
  dëmtim të organeve përreth).


  Për imponuar pa mikrobe
  salcë është mirë të përdorni salcë individuale. Në
  Mungesa e saj e përdorimit fashë garzë, dhe, në raste ekstreme, turistik

  të materialeve ndihmëse (fletët, këmishë, shall dhe t. e. Mbyllja
  plagë salcë, nuk e prek duart e asaj pjese të fashë që
  është direkt ngjitur tek plaga.

  Në dëmtime të rënda dhe
  Plagët mesatarisht të rënda pacient dëshirueshme vë në një banesë
  sipërfaqe. Nëse pacientët kanë fikët, shok apo kolaps, e
  nevojë për të vënë atë në mënyrë që koka ishte pak më e ulët bust (kjo
  me kusht furnizimin me gjak të trurit). Për të rritur më tej
  Furnizimi me gjak, ndonjëherë mbështetet në marrjen e "samoperelyvannya
  gjak ", e cila është ajo që i durueshëm për pak minuta
  çoje gjymtyrëve të sipërme dhe të poshtme kthesë apo i lidhin ato.
  dëmtime në kokë ndihma e parë është për të ndaluar gjakderdhje
  arrihet duke shtypur (në një distancë) arterieve gjakderdhje të kockave
  kafkë. Nuk janë terma që janë përdorur shpesh për gisht
  shtypur arterie (të përkohshme të jashtëm - në frontin e veshit dhe të jashtëm
  nofulla - në skajin e poshtëm të mandibulen 1-2 cm nga këndin saj).


  shkelje e integritetit të eshtrave të kafkës janë të vendosur në të pacientit menjëherë
  sipërfaqe të sheshtë. Kur ai e goditi me kokë të rrumbullakët e gomës (apo të vogla
  jastëk, ose varg prej pambuku dhe garzë).

  Moving pacientin
  duhet të jetë i lidhur në një barelë. Plagosur shpesh pacientët është
  të vjella. Të pacienti nuk ka të vjella ia zunë frymën, koka e tij në

  transferimi duhet të tilted në çdo drejtim dhe gjithmonë
  shikojnë atë.

  Këshilli. Nëse ndonjë humbje të gjakut nga viktima
  ka etje. Nëse pacienti ka dëmtime të barkut të organeve
  zgavër (stomak, zorrë, pjesa e poshtme e barkut), ajo nuk është aspak
  nuk duhet të jepet gojarisht pa ujë, pa ushqim, pa mjekësi, si ajo
  forcojë fenomen fillon peritonit.

  Karrocë
  viktima duhet gjithmonë të marrë parasysh llojin e plagëve të tij.
  Ne duhet të përpiqemi për të siguruar që trupi ishte dëmtuar sa më shumë të jetë e mundur
  mbrojtur nga ndikimet e jashtme (dridhen, shtyjnë, goditur dhe t. f.).

  Informacion nga neni "plagët".