Kanceri i Ovarian


 • Llojet e kancerit Ovarian
 • Tumoreve epiteliale ovarian
 • Tumoret embrionale
 • Stromal Tumor
 • Cysts Ovarian
 • Frekuenca e kancerit ovarian


 • Lines
  Kanceri i Ovarian


  Emri shumicën e tumoreve rrjedhin nga ajo pjesë e trupit (trupit), e cila i parë shfaq tumor. Kanceri i Ovarian zhvillon nga vezoret e gruas. Femrat - dy ovarian, të vendosura në të dy anët e pelvisit. Vezoret prodhojnë vezë dhe hormonet femërore - estrogjenit dhe progesterone.


  Të vezoreve përmbajnë tri lloje të indeve:


  qelizat embrionale , prodhuar vezë.  Qelizat stromale
  , prodhimin më të madhe të hormoneve femërore (estrogjenit dhe progesterone).

  Qelizat epiteliale
  , duke mbuluar vezore. Shumica e tumoreve ovarian zhvillohet nga qelizat epiteliale.


  Në vezore mund të zhvillojnë një shumëllojshmëri të tumoreve. Disa prej tyre janë të mirë dhe kurrë nuk shkojnë përtej tyre. Gratë me këto tumore janë trajtuar me sukses duke hequr një vezore ose pjesë me formimin e tumoreve. Tumoret e tjera janë malinje dhe mund të përhapet në të gjithë trupin. Trajtimi i pacientëve me kompleksin e kombinuar duke përdorur metoda të ndryshme.


  Ka tre lloje kryesore të tumoreve ovarian: epiteliale, stromal dhe herminativnokletochnye.
  Tumoreve epiteliale ovarian
  Tumoret epiteliale mund të ndahen në tre grupe:


  Tumoret beninje epiteliale që metastasize dhe zakonisht nuk i përgjigjen mirë trajtimit.


 • Tumoret e keqdashje të ulët të keq.
  Ata nuk janë thjesht malinje dhe janë quajtur të kufirit. Këto tumore të ndodhë në gratë e reja. Ata rriten ngadalë dhe janë më pak të rrezikshme se kanceri.

 • Tumoret epiteliale ovarian.
  Ky tip i kancerit është 85% e të gjitha tumoreve ovarian. Ekzaminim mikroskopik bën të mundur për të klasifikuar këto sëmundje në mënyrë më të hollësishme.

 • Tumor primar peritoneal.
  Kjo më kujton epiteliale tumor kancer ovarian, por nuk është përtej vezore.

  Ajo rritet nga qelizat rreshtim legen dhe bark. Këto qeliza ngjajnë qelizat në sipërfaqen e vezoreve. Në gratë që kanë pasur një operacioni për të hequr të dy vezoret mund ky tip i kancerit.


 • Tumoret embrionale  Shumë tumore që nuk i përkasin grupit të malinje, megjithëse një numër klasifikohen si malinje. Ka disa nëntipe të tumoreve embrion, teratomas, disherminomy (tumor malinj ovarian, me origjinë nga qelizat embrionale të papjekur) dhe e verdhë veze tumor SAC.
  Stromal Tumor  Tumoret stromale mund të jetë beninje si dhe malinje. Më shumë se gjysma e këtyre tumoreve janë diagnostikuar në gratë mbi 50 vjet.


  Cysts Ovarian  Kist është një akumulim lëngu brenda vezores. Më të lëngshme është zhytur dhe kist zhduken vetë pa trajtim. Megjithatë, në qoftë se kist është i madh dhe ka pasur një fëmijë apo pas menopauzës, ju mund të ofrojë ekzaminimin dhe trajtimin e disa lloj të mëtejshëm.
  Frekuenca e kancerit ovarian  Në vitin 2002, Rusia pati 12.116 raste të diagnostikuar kancerin ovarian. Kështu (III-IV) fazat më të shpeshta kanë qenë 64,2%. Incidenca e kancerit ovarian është 15,9 për 100 mijë. Popullatës Femra. Gjatë periudhës 1993-2002 ka shënuar rritje në incidencën në grupin e grave nën moshën 29 vjeç.
  Kanceri i Ovarian renditet e pesta në frekuencë midis të gjithë tumoreve tek gratë të rritur. Kjo ndodh në rreth një në 55 gra dhe është një shkak i zakonshëm i vdekjes se sa kanceret e tjera gjenitale. Përveç kësaj, tumor renditet e pesta si shkak të vdekjes në mesin e grave. Në vitin 2004, Shtetet e Bashkuara do të diagnostikuar 25.580 raste të reja të kancerit ovarian. Kjo 16.090 gra mund të vdesin nga kjo sëmundje. Megjithatë, që nga 1991, incidenca e kancerit ovarian është zvogëluar.