Cancer Colon


 • Colon dhe rektumit (zorrës së trashë)
 • Çfarë mund të jetë shkaktuar nga kanceri i zorrës së trashë?
 • Cilat janë simptomat e kancerit të zorrës së trashë dhe rektumit?

 • Colon dhe rektumit (zorrës së trashë)


  Të gjitha zorrë mund të ndahet në dy pjesë: e hollë dhe të trashë. Në shumicën e rasteve, tumoret kanceroze në zhvillim në dy pika dhe zorrë të mëdha në mendje trashë dhe rektumit.


  Pasi ushqimi është gëlltitur, ai kalon nëpër ezofag në stomak dhe pastaj në zorrë e vogël. Me kalimin e ushqimit nëpër zorrë e vogël është tretje e saj dhe asimilimi i ushqyesve themelore që përmbahen aty. Atëherë ushqimi tretet hyn zorrët e mëdha ku thithjen e ujit nga ajo.

  Përmbajtja e zorrëve bëhet më e dendur, fron formuar vijnë në zorrën e trashë dhe pastaj në kohën e duhur është jashtëqitje.
  Çfarë mund të jetë shkaktuar nga kanceri i zorrës së trashë?  Shumica e rasteve të kancerit të zorrës së trashë për të krijuar shkakun e ajo dështon. Megjithatë, për njerëzit që janë duke përjetuar një sëmundje e rrallë e njohur si polyposis kongjenitale të familjes, e cila në rreshtim të zorrës së trashë prodhuar tumoret beninje - i quajtur polyps, ka një rrezik më të lartë të kancerit.

  Kjo vlen edhe për pacientët që vuajnë nga kolit afatgjatë ulcerative, një sëmundje që është i lidhur me inflamacion të rreshtim të zorrëve dhe të shprehjes.

  Natyrisht sugjerojnë një shoqatë në mes kancerit të zorrës së trashë dhe dietë. Besohet se të hahet ushqime të lartë në yndyrë të kafshëve dhe proteina, por të varfër në fibra mund të rrisë rrezikun e kancerit të zorrëve.


  Në rrezik mund të përfshijë njerëz të cilët lloj ka një numër të madh të njerëzve të vuajtur nga kanceri i zorrëve.
  Cilat janë simptomat e kancerit të zorrës së trashë dhe rektumit?  Simptomat e kancerit të zorrës së trashë dhe rektumit mund të trajtojnë çdo të mëposhtme:

 • gjak në jashtëqitjen apo karrige "e zezë"
 • kapsllëk këmbëngulës ose diarre
 • Pesha Humbje
 • dhimbje në bark apo anus
 • Ndonjëherë mund të shkaktojë kancer qenët i qartë dëmtuar apo pengim zorrë.

  Simptomat e kësaj gjendje përfshijnë të përzier, kapsllëk, squeezing dhimbje (dhimbje) dhe bloating barkut.


  Ndërsa këto simptoma mund të shkaktohen jo vetëm kancerin e zorrës së trashë, por edhe sëmundje të tjera, është e rëndësishme që në qoftë se ata kanë ardhur, në kohë të kërkuar mjekun tuaj.