Kanceri i veshkave të përcaktuar fazën


 • Klasifikimi i kancerit të veshkave
 • Struktura Klasifikimi celular
 • Klasifikimi TNM
 • Të përcaktuar fazën

 • Klasifikimi i kancerit të veshkave

  Tumoret, duke përfshirë malinje nuk kurseu asnjë organet përfshirë veshkave. Në llogaritë e kancerit të veshkave për 2 deri 3% të të gjithë kancereve në mesin e tumoreve malinje të kancerit urogjenital sistem të veshkave renditet e treta, i dyti në frekuencë vetëm kancerit të prostatës dhe fshikëz.

  Por fraza "Kanceri i veshkave" - ​​nuk është vetëm dy fjalë të tmerrshme, këto fjalë përmbajnë një informacion shumë të ndryshme, gjëja kryesore për të të jetë në gjendje të njohin atë. Në fund të fundit, të gjithë e di se në qoftë se ju tashmë kanë sëmundje, kancer faza e parë - është gjithmonë më mirë se kanceri, për shembull, faza e katërt.

  Si klasifikuar kanceri i veshkave dhe kush është ai? Si gjithë onkologjisë, karcinoma qelizore renale është klasifikuar në disa grupe te shenjave - në strukturën qelizore e tumorit dhe përhapjen saj në trupin e njeriut (faza).

  Kjo duket të jetë arsyeja pse këto vështirësi dhe pse nuk kemi nevojë për të gjitha këto klasifikime. Por për se. Llojet e ndryshme të klasifikimit të kancerit lejon për të planifikuar e nevojshme në një rast të veçantë, trajtim me një shkallë të lartë të probabilitetit për të parashikuar rezultatin e saj.


  Struktura Klasifikimi celular

  Struktura Klasifikimi celular është përdorur për të vlerësuar agresivitetin e tumorit të rritjes së saj dhe zhvillimit, prognozës së sëmundjes.


  Baza e këtij klasifikimi janë morfologjia qelizore dhe bërthamë qelizore. Ka një shumëllojshmëri të kancerit të veshkave histologjike:

 • Kanceri svitloklitynnyy (adenokarcinoma) - ndodh në 60-85 për qind të rasteve;
 • Kanceri Hromofilnyy - ndodh në 7-14 për qind të rasteve;
 • Tumor kanzeroz chromophobe - ndodh në 4-10 për qind të rasteve;
 • onkotsytarna kancerit - ndodh në 2,5 për qind të rasteve;
 • Kanceri ductal - ndodh në 1-2 për qind të rasteve.

 • Klasifikimi TNM

  Klasifikimi më i rëndësishëm i kancerit të veshkave (si dhe çdo keqdashje të tjera) - një TNM klasifikimi. Ajo është zhvilluar nga Bashkimi Ndërkombëtar i anti-kancer dhe është përdorur e gjithë bota.

  Me atë përcaktohet prevalenca e tumoreve në veshka vetë dhe trupit të njeriut, si dhe rezultatin e parashikuar statistikore.

  Letrat TNM - ky shkurtim Latine fjalët Tumor (ënjtje), Nodulus (nyjeve - në këtë rast i referohet nyjet limfatike), Metastazë (metastazë). Sipas këtij klasifikimi shfaqet veshkave madhësinë e tumorit dhe mbirjes e strukturave fqinje (kodi T), prania dhe sasinë e dhjamor prekur nyjet limfatike (indeks N) dhe prania ose mungesa e nyjeve të tumorit - metastases - në organet e tjera (Code M).


  Çdo karakteristikë është pėrcaktuara nga figura e duhur në lidhje me titullin e letrave, të tilla si T3 N1 M0, T1 N0 M0, T3 N2 M1 dhe kështu me radhë.

  Sigurisht, duke parë një grup të shkronjave dhe numrave të përjetuara mjek menjëherë kuptoj në cilën fazë të sëmundjes dhe pacientit shkruar kështu diagnoza ka gjasa për të vënë një rrugicë të verbër. Në mënyrë që të mos vuajnë pasigurinë duhet vetëm të dini çfarë do të thotë ose një tjetër kombinim. Dhe kjo është ajo që ajo qëndron për.


  Indeksi T:

 • Tx - nënkupton se tumor nuk mund të vlerësohet;
 • Për të - do të thotë se nuk ka shenja të tumorit;
 • T1 - tregon se eshte tumor, por ajo është më pak se 7 cm dhe është i kufizuar të veshkave;
 • T2 - tumor më shumë se 7 cm, por është ende nuk përtej veshkave;
 • T3 - indeksi tregon se tumori ka prekur venë të madhe, veshkave apo përreth indeve por jo përtej tabelë Herota (veshkave rrethuar nga fijor dhe yndyror kapsulë.

  Tabelë e dendur (ind lidhës) është diafragmë poshtë uretër. Ajo quhet Herota).
 • T3a - tumor është përhapur në gjëndër veshkave ose inde brenda tabelë Herota;
 • T3b - do të thotë se tumori është përhapur në venë renale ose Cava inferior vena nën diafragmë;
 • T3c - tumor shtrihet në Cava inferior vena mbi diafragmë.
 • Indeksi N:

 • Nx - ky kombinim tregon se nyjet limfatike nuk mund të vlerësohet;
 • Jo - tregon se metastases në nyjet limfatike nuk janë;
 • N1 - do të thotë se ka metastazë në një nyje limfatike;
 • N2 - por kjo vlerë tregon se metastazë është më shumë se një nyje limfatike.

 • Indeksi M

 • Mx - ky kombinim do të thotë se metastases largët (në organet e tjera), nuk mund të vlerësohen;
 • Mo - do të thotë nuk ka metastaza të largët;
 • M1 - tregon se metastases largët janë të pranishëm.
 • Kombinimi i vlerave të ndryshme të vendosur fazë TNM kancerit të veshkave.


  Të përcaktuar fazën

  Në kancerit të veshkave të dalluar fazat 1 deri 4. Faza 1 - Kjo është forma më e hershme e kancerit të veshkave. Kur tumor i saj është në kuadër të veshkave (madhësia e saj nuk i kalon 7 cm) dhe nuk nyje limfatike mbresëlënëse dhe të organeve të tjera (metastazë nuk është).

  Fazat e dytë dhe e tretë - është forma më e zakonshme e kancerit. Kur këto madhësi tumor më shumë, ajo mund të shkojë përtej veshkat dhe mund të jeni të mposhtur nyjet limfatike dhjamor.  Në fazën e 4, në pothuajse të gjitha rastet paraqiten metastaza në nyjet limfatike dhe organeve të tjera (të mëlçisë, mushkërive, kockat dhe kështu me radhë).

  Nën skenë dhe prognozë ndryshon rezultatin. Motit më të mirë në fazën e parë, trajtim i qëndrueshëm mund të arrijë rreth 90 për qind të pacientëve. Në 2 dhe 3 faza prognoza është më e keqe, por shanset e një përfundim të suksesshëm është. Në fazën e 4 njerëz të ndihmojë të hequr qafe të kancerit të veshkave dhe madje të arritur faljen afat-gjatë (të ndaluar sëmundjen) është shumë më e vështirë dhe ndonjëherë e pamundur.

  Informacion nga artikullin "The kancerit të veshkave fazë. Lloji histologjike e kancerit të veshkave. "