Kanceri nuk është ngjitëse


"Teoria e vërtetë viral i kancerit në një kohë ishte i popullarizuar në mesin e popullatës dhe në mesin e mjekëve - thotë kreu. Departamenti i carcinogenesis Institutit të Kërkimeve, MD, profesor Vladimir Levshin. - Ajo filloi me zbulimin e viruseve të kancerit në disa kafshë. Është themeluar rolin e tyre në lindjen e një numri të tumoreve në pula, minj, kafshët e tjera eksperimentale.

Megjithatë studimet e gjata dhe të shumta nuk e ka konfirmuar praninë e viruseve në shumicën e llojeve të tumoreve të njerëzve.

Për shembull, supozimi i natyrës virale e kancerit të gjirit (BC), e cila u ngrit pas zbulimit të virusit të kancerit në minj gjetur në njerëzit nuk ishte.

Një shans i zhvillimit të kancerit të gjirit në grupe të grave, gjirit ushqyer në foshnjëri (në minj virus transmetohet nga nëna tek pasardhësit në këtë mënyrë) dhe pas ushqimit artificial ishte identike.

Disa dallime në etiologjinë e tumoreve në kafshët dhe njerëzit nuk shkaktojnë shumë befasi të shkencëtarëve sepse kapur jo vetëm dallime të rëndësishme biologjike midis këtyre objekteve, por kushtet sigurisht të ndryshme për zhvillimin e tumoreve të njerëzve.

Pra kancer në njerëz nuk është ngjitëse. Në të njëjtën kohë më shpesh në mesin e njerëzve të përballen me frikën e kancerit kontraktues. Ata vijnë nga keqkuptimet e mëparshme rreth kancerit.


Mundësia e kancerit kontraktues hedhur poshtë edhe vite të gjata të përvojës spital, duke përfshirë RONTS emër Blokhin. Është e njohur se incidenca e kancerit oncologists, infermiereve, vjet duke folur me pacientët e kancerit, incidencës jo më të lartë të kancerit në mesatare. Duhet të theksohet se në onkologji departamentet nuk ka ndonjë kujdes rregullat e zbatuara kundër sëmundjeve infektive spitalet infektive.

Një tjetër gjë është se ka viruse që pa trajtimin e duhur mund të çojë në tumoret. Ky funksion provuar të HPV (të kancerit të qafës së mitrës) dhe virale të hepatitit B dhe C (të kancerit të mëlçisë).

Duke onkologjisë mund të çojë virus mungesës së imunitetit njerëzor (HIV) në fazën e saj aktive, të cilin ne e quajmë AIDS. "