Kanceri i gjirit


 • Shkaqet
 • Si sëmundje manifestohet
 • Trajtimin e kancerit të gjirit
 • Metodat për diagnostifikim të hershëm
 • Vetë efektive

 • Në çdo vit rreth 46 mijë raste të kancerit të gjirit. Vdekjet e grave nga ky lloj kanceri është në vendin e tretë pas sëmundjeve kardiovaskulare dhe aksidenteve. Në të njëjtën kohë në të gjithë botën, duke përfshirë edhe në Rusi, incidenca e kancerit të gjirit është në rritje të vazhdueshme.

  Sipas statistikave nga Cancer Research Center në 20-25 vitet e fundit, incidenca është rritur me një mesatare prej 40-50%, dhe në disa zona është dyfishuar.

  Përveç kësaj, kanceri i gjirit në mënyrë të konsiderueshme më të ri, rastet e shpeshta të tridhjetë apo edhe gratë njëzet-vjeçare.  Shkaqet


  Shkaku i qelizave të kancerit kanë mutacione në qelizat normale të gjirit, nën veprimin e carcinogens material gjenetik në qelizat ndryshojnë. Faktorët që ndikojnë në shfaqjen e kancerit të gjirit, të shumta, menstruacioneve të parregullt, abortit, mungesa e laktacionit, çrregullime të tiroides, veshkave dhe përçarje e rolit të tjera të rëndësishme është luajtur nga kushtet e pafavorshme të mjedisit dhe trashëgimisë së pafavorshme.  Si sëmundje manifestohet  Manifestimet kryesore të kancerit të gjirit në fazat e hershme është prania e gjoksit kompakt nyjeve të vonë - për të ndryshuar formën e gjirit, biberon tërheqje, përfshirjen e lëkurës.

  Për shkak se qelizat e kancerit të gjakut të përhapur në të gjithë trupin, që kanë shkaktuar tumore të reja - metastazë. Më të kancerit të gjirit metastasizes në mushkëri, kocka, mëlçisë, trurit. Humbja i tyre çon në vdekje.  Trajtimin e kancerit të gjirit


  Mjekët pranojnë se tretmane efektive për kancerin e gjirit, nuk ka fazat ekstreme. Megjithatë, nëse tumori është zbuluar në fazën e hershme dhe të marrin masat e nevojshme për trajtimin e tij, gjasat e shërimit të plotë është mjaft i lartë.  Problemi është se fazat e hershme të kancerit janë pothuajse pa u vënë re, zbulojë formuar vetëm një tumor është jashtëzakonisht e vështirë. Të oncologists mëdha përpjekje fokusuar në krijimin dhe zhvillimin e metodave efektive është diagnostikimi i hershëm i kancerit të gjirit.  Metodat për diagnostifikim të hershëm


  Deri kohët e fundit, metoda e vetme për të zbuluar kancerin e gjirit të vogël, mamografia ishte - X-ray gjëndër prodhuar një makinë të posaçme.
  Për fat të keq, kjo metodë ka disa të meta të rëndësishme.

  Para së gjithash, kjo është efektet e dëmshme të rrezatimit jonizues mamografia, mjekët nuk e rekomandojmë që të marrë më shumë se një provim x-ray në vit.

  Përveç kësaj, mamografia nuk është gjithmonë një rezultat të besueshëm - besueshmëria e diagnozës shpesh varet nga aftësia për të deshifroj shtënë mjek dhe i paefektshëm në diagnostikimin e kancerit të gjirit në gratë më të rinj se 50 vjet.

  Megjithatë, mamografia është mjeti më efektiv për diagnostikimin e kancerit në fazë të hershme, i kryer në mes të viteve 1990 në Europë, studimi tregon se koha e kaluar procedurat komplekse mamografia mund të reduktojnë ndjeshëm normat e vdekshmërisë.

  Metodat e tjera të diagnozës janë thermography, ultratinguj (US) (ndryshe nga mamografia, kjo metodë mund të aplikohet në mënyrë të përsëritur gjatë një periudhe të shkurtër kohore) biopsi.  Në zemër të thermography është mundësia për të regjistruar vetë trupin e tyre infra të kuqe. Rrezatim termik në tumor malinj rrezatimit intensiv se indet përreth. Por korrekt termograma leximi i vështirë që vendndodhja e "nxehtë" dhe zona "e ftohtë" të përcaktuara nga karakteristikat individuale të strukturës së gjirit, në varësi të moshës së gruas.

  Një biopsi përfshin disa lloje të ndryshme, të cilat në thelb janë duke marrë një zonë compaction të materialit biologjik dhe studiuar atë në drejtim të përmbajtjes së qelizave të infektuara.  Vetë efektive


  Pavarësisht efektivitetin e këtyre metodave serioze diagnostike, mos harroni më të thjeshtë dhe të arritshme - samoobsledovanii, atë inspektimin dhe prekje e gjirit të gruas.

  Oncologists dhe Mammology rekomandoj duke bërë vetë një herë në muaj, në javën e parë pas muajit dhe çdo gjashtë muaj nga një specialist. Kjo masë mund të zbulojë tumore në një fazë të hershme në rastin e tipareve të caktuara - të nënshkruar si të dukshme dhe vetëm ndjehet, përfshirë lëkurën, shkarkimi i parregullt - të jetë një sinjal për qasje në një mjek.