Beteja kancer të trurit për jetën


 • Tingujt simpatik
 • Plastike helmetë
 • Besim
 • Më pëlqen

 • Në ayvanov gusht Noble i departamentit shkencor ishte i BBC News Online
  diagnostikua me një tumor malinj në tru.
  Kjo sketch
  Iwan përshkruan përshtypjet e tij të trajtimit fillestar.

  Tingujt simpatik

  Më të mirë të të gjitha - kjo është zë i një radioterapi makinë running. Unë flas me të për herë të katërt, dhe çdo herë që unë të gjej shëndoshë të vërtetë frymëzues.

  Makinë fillon sa më shpejt që të dhomës jashtë pajisjeve që ulen në ekranet e tyre. Procesi i gjysmë nje minute.

  Ky kombinim i fuqishëm i rriqrat dhe pushimeve, dhe unë jam i sigurt se ai më mbush me e energjisë mirën.

  Një mik më këshilloi për të paraqitur si shkrihet tumor në kohën e ekspozimit, dhe unë të përpiqet për të rikrijuar në mendjen time parë ndonjëherë një foto të një film në lidhje me mënyrën se si trupi merr shpëtoj e qelizave që nuk janë më të nevojshme atë.

  Unë shoh rrezatimi penetron pak qelizat e mia kthesa e kancerit, duke shkatërruar ADN-në e tyre dhe i bën që të lënë kokën time. Unë mendoj se ajo punon. Por ka ende 26 seanca.


  Plastike helmetë

  Kjo është krejtësisht pa dhimbje, dhe që nga hyrje të klinikës deri në largimin nga ajo është 25 minuta - me përjashtim për ato ditë kur unë kam për të folur me mjekët dhe infermierët.

  Përkrenare plastike, të hedhura posaçërisht në formën e kokës sime, i projektuar për kokën time ishte e vendosur siç kërkohet.


  Teknologji rregullon makinë e fuqishme me rreze X që dozë të rrezatimit, dhe të japë dy pulsin pivhvylynnymy. Secili ka për qëllim pjesën e kokës sime, që është tumor i fshehur.

  Mjeku im thotë se as ai dhe as unë e di se si ka punuar me sukses radioterapi, një muaj apo dy pas kursit. Ndoshta rezultati do të jetë i njohur në dhjetor. Në këtë kohë ne nuk do të jetë në gjendje të scan tumor dhe për të përcaktuar madhësinë e saj, siç ka gjasa, ajo zarubtsyuyetsya parë.

  Sepse kjo është një i shëmtuar i tillë, unë do të duhet të kalojnë nëpër kimioterapia, që marrin drogë që do të kenë të përfunduar mbetjet e tumorit, dhe vetëm atëherë ju mund të kuptoni se si efikas proces.


  Besim

  Mjeku im siguroi se unë mjaft e fortë për të përballuar efektet anësore. Unë gjithashtu mendojnë se, dhe kjo është e mrekullueshme.

  Unë jap steroid për të kundërvepruar trupit mund të përhapet tumoret, dhe sa më shpejt që kam filluar marrjen e tyre, unë u ndal dhimbje koke. Steroid gjithashtu më jep energji dhe oreks, edhe pse, me sa duket, për shkak të tyre unë pak hiperaktiven.

  Koha po kalon dhe unë jam duke u përgatitur për humbjen e flokëve dhe faktin që unë ndjehen i lodhur, por unë u tha se trajtimi i kancerit të trurit mund të jetë më pak komplekse se kanceret e ndonjë organ tjetër. Pëlhurë truri i rritur i shëndetshëm nuk rritet. Dhe radioterapi dhe kimioterapia vret kancerin duke shkatërruar qelizat në rritje, veçanërisht ata që janë në rritje më të shpejtë se të tjerët.

  Pra, në qoftë se unë do të jetë fat i mirë, tumor do të vdesin dhe fusha të shëndetshme të trurit tim nuk janë të dëmtuara. Më shumë kam mësuar në lidhje me trajtimin, më pak unë jam i frikësuar.

  Dhe frika më tregoi rrugën për një morie të gjërave që unë tani kanë vënë në rregull. Terapia mund të ndikojë në aftësinë time për të riprodhuar pasardhës, kështu që unë vendosur për të ruajtur spermës.

  Unë kurrë nuk shkroi vullnetet, por tani unë mund të kenë nevojë atë.

  Dhe unë dua të sigurohemi se ka një regjistër kombëtar që tregon se unë jam dakord për të përdorur organet për qëllime shkencore. Në fund të fundit, unë mund të duhet të kalojnë nëpër të më shumë se një operacion, dhe rreziku nuk mund të përjashtohet.


  Më pëlqen

  Dhe unë kam qenë në gjendje për të kënaq disa prej dëshirave të tij - për shembull, të blerë një printer të ri. Në fakt, unë mendoj familja ime për të shkuar nëpër të gjitha shumë më të vështirë se sa unë. Unë e dua, të kujdeset për mua, kështu që unë kam trajtuar.

  I ra në dashuri me qytetin në të cilin unë jetoj, katër vjet më parë, kur erdhi këtu, dhe në dy javët e fundit kam pasur mundësi për të vërtetë të gëzojnë atë me të dashurën time dhe të bëjë diçka që në rrethana të tjera nuk e kishim në kohë.

  Unë jam thellësisht mirënjohës për të gjithë që më ka dërguar javën e kaluar inkurajuese email. Një ngrohtë dhe optimist se do të jetë e mjaftueshme për dhjetra njerëz si unë.

  Informacion nga artikullin "Trajtimin e kancerit të trurit, frikë dhe shpresë."