Diagnoza e kancerit të mushkërive


 • Diagnoza e mushkërive Kanceri

  Diagnoza e mushkërive Kanceri

  Nëse kanceri i mushkërive është i dyshuar, mjeku do të urdhërojë teste për të përcaktuar nëse ka është e ënjtje në ju apo jo. Nëse është e nevojshme, një biopsi do të kryhet indeve të mushkërive, e cila të konfirmuar ose përjashtuar diagnozën e kancerit dhe gjithashtu ju lejon të zgjidhni trajtim. Nëse diagnoza e kancerit është e konfirmuar, është e nevojshme për të kryer një studim të detajuar për shkallën e përhapjes së sëmundjes.

  Kur renthenoradiolohicheskie dhe studime izotopike duke përdorur X-rrezeve, fushat magnetike, valët e zërit, ose substanca radioaktive për të rishikuar organet e brendshme dhe indet.

  Për të sqaruar prevalenca e kancerit të mushkërive duke përdorur X-ray, tomography llogaritur, Imazhe rezonancë magnetike, pozitron emetimit tomography, angiografi dhe scans kockave.

  Më poshtë janë metodat e përdorura për të verifikuar se formimi vërejtur si rezultat i shqyrtimit paraprak ajo është kanceri. Përveç kësaj, me llojin e caktuar të kancerit të mushkërive dhe shtrirjen e përhapjes së saj.

  Ekzaminim citologjik i sputumit me një mikroskop mund të zbuluar qelizat e tumorit.

  biopsi gjilpërë. Gjilpërë është injektuar në formimin e tumorit dhe për të marrë një pjesë të indeve është shqyrtuar më pas nën një mikroskop për të parë për qelizat e kancerit.
  Bronchoscopy. A tub fleksibël është futur nëpërmjet goja ne dritës së bronke. Kjo metodë jo vetëm që mund të zbulojë një tumor, por të marrë atë copë ose lëngun për të parë për qelizat e kancerit.

  Mediastinoscopy. Procedura kryhet nën anestezi të përgjithshme (anestezi). A është një prerje të vogël në pjesën e përparme të qafës dhe të hiqen disa nyjet limfatike përgjatë trake. Studimi i mëtejshëm mikroskopike të mostrave të indeve lejon për të konfirmuar apo përjashtuar procesin neoplastike.

  Thoracentesis dhe thoracoscopy. Këto metoda të bëjë të mundur për të marrë lëngun në zgavrën pleural dhe gjetur shkakun (kancerin apo kushte të favorshme të tilla si dështim të zemrës apo infeksion).  Një biopsi palca e eshtrave. Duke përdorur një gjilpërë speciale të marrë një pjesë të vogël të kockave dhe palca e eshtrave nga këllk për të gjetur qelizat e tumorit.

  Analiza biokimike të gjakut për të përcaktuar nëse kanceri është përhapur në mëlçi ose kockave.

  Zakonisht simptomat e kancerit të mushkërive nuk duket aq kohë sa tumor bëhet i përhapur. Megjithatë, në disa raste, kanceri i mushkërive zbuluar në një fazë të hershme, por ai është rastësisht në sondazhin rreth sëmundjeve të tjera. Për shembull, tumor mund të zbulohet në X-ray ose CT scan të gjoksit, bronchoscopy (ekzaminimit nga bronke brenda me një pajisje të veçantë - bronchoscope) ose Citologjia pështymë, e bërë për arsye të tjera në pacientët me sëmundje të zemrës, pneumoni, etj


  Shfaqje - Përdorimi i metodave të studimit për të zbuluar sëmundje në njerëzit që kanë asnjë simptom. Për shembull, ekzaminimi mikroskopik i smears qafës së mitrës përdoret për zbulimin e hershëm të kancerit të qafës së mitrës.

  Për shkak të faktit se kanceri i mushkërive është zakonisht tashmë përtej mushkëri para fillimit të simptomave, shqyrtimit efektive për diagnozën e hershme mund të shpëtojë shumë jetë.

  Vlera e X-ray dhe ekzaminimin mikroskopik të pështymë për të zbuluar qelizat e kancerit studiuar për shumë vite. Rezultatet treguan se këto metoda nuk janë në gjendje për të zbuluar shumë raste të kancerit të mushkërive në fazat e para dhe nuk e rrisin mundësinë e kurë.

  Për shkak të shqyrtimit kancerit të mushkërive nuk është praktikë rutinë (normale) për publikun dhe madje edhe për njerëzit në rrezik në rritje, të tilla si pirja e duhanit.

  Kohët e fundit, një i ri metodë X-ray - nizkodoznyh spiral CT scan që mund të zbulojë kancerin e mushkërive në fazë të hershme në mesin e duhanpirësve. Por nuk e provuar ende se kjo metodë do të mundësojë që të zvogëlojë gjasat e vdekjes nga kanceri i mushkërive.

  Njerëzit që pijnë duhan tani, të jenë të vetëdijshëm se mënyra më e mirë për të shmangur vdekjen nga kanceri i mushkërive - është për të ndaluar pirjen e duhanit.
  Zbulimi i ndryshimeve në qelizat e ADN-bronkial mund të ndihmojë në diagnostikimin e hershëm të kancerit të mushkërive, por rëndësia e studimeve të tilla nuk e kanë provuar ende.  Njerëzit të cilët më parë i tymosur ose vazhdojnë të pinë duhan tani, dhe ata që ishin të ndikuar nga tymi i duhanit ose të punës me materiale që rrisin rrezikun e kancerit të mushkërive kanë një rritje të rrezikut të kancerit të mushkërive.

  Informacion nga artikullin "Lung Cancer".