Kanceri i gjirit Çfarë duhet të presin


 • Metodat e trajtimit të kancerit
 • Mund të ju ndihmojë me përvojën e pacientëve të tjerë?
 • Marrëdhënia juaj me familjen
 • Gabimi më i rrezikshëm
 • Nëse ju nuk mund të trajtojë gjendjen e tij emocionale


 • Metodat e trajtimit të kancerit


  Vetme mrekulli - për trajtimin e kancerit nuk është - dhe nuk mund të jetë. Disa Tumoret mund të shërohet vetëm me një thikë, e tjera - vetëm me terapi rrezatimi, për të tretë kërkon një kombinim kompleks të drogës dhe terapisë rrezatuese. Sekuenca e rëndësishme e trajtimit, zgjedhja e drogës dhe dozen e tyre.


  Trajtimi kirurgjik
  kishte për qëllim për të hequr një shumë të qelizave shumë të ndryshuar.

  Megjithatë, ekziston një besim i përhapur se në qoftë se mjekët refuzojnë operacione - atëherë çdo gjë është shumë e keqe, vetëm shumë vonë për të vepruar. I gabuar! Ajo përparon lejojë Onkologji ndonjëherë të shmangur kirurgji. Ndërsa e gjithë kjo është, sigurisht, edhe thjesht individuale.


  Radioterapia jo si traumatik si kirurgji, por kërkon një kohë më të gjatë dhe pajisjet shumë të ndërlikuar.  Kimioterapia
  , si dhe terapi rrezatimi, të ulët-ndikim. Ajo merr një kohë të gjatë dhe nëse ka sukses i jep efekt të qëndrueshme. Ajo përdoret për të se "kimi" ka për qëllim vetëm terminally sëmurë. Ajo nuk është.
  Ka një grup i tumoreve që janë shërimit plotësisht nga kimioterapia.
  Ndonjëherë, për efekt maksimal, mjekët kombinojnë një trajtime pak, mbajtjen e tyre në të njëjtën kohë ose sekuenciale. Për të vendosur mbi metodë e preferuar e trajtimit është e nevojshme për të vlerësuar faktorët të ndryshme.


  A nuk mendoni se në qoftë se mjeku ndryshon strategjinë e trajtimit, ai domosdoshmërisht tregojnë përkeqësimin e pacientit. Në fakt, në onkologji shumë metoda janë përdorur së bashku, pasi kjo qasje është më efektive.


  A nuk ju jepni dorë trajtimin e propozuar, në qoftë se ju të gjeni se ju keni zbuluar formimi tumor nuk është i keq. Ka një numër të formave të ndërmjetme dhe fazat e zhvillimit të tumorit.

  Tumor beninj është i ekspozuar ndaj kushteve të pafavorshme apo kohë mund të zhvillohet në malinje, që do të kërkonte shumë më tepër përpjekje në trajtim.  Mund të ju ndihmojë me përvojën e pacientëve të tjerë?

  Në rastin e sëmundjes që mund të keni një dëshirë natyrore për të kërkuar informacion nga njerëzit që kanë pasur përvoja të ngjashme. Ku - asgjë nuk mund të jetë shumë i dobishëm, por mos harroni se jeta është asnjëherë dy situata shumë të ngjashme dhe nuk duhet të mbivlerësohet ngjashmëri të dukshme: e njëjta sëmundje në njerëz të ndryshëm mund të vazhdojë ndryshe, dhe sëmundje të ndryshme mund kanë simptoma të ngjashme. Mendoni se nëse për të transformuar trajtimin e "telefonit të thyer".  Marrëdhënia juaj me familjen

  Në këtë situatë, është e rëndësishme që ju të mos ndihen të vetmuar. Ndihmojnë të dashurit do të jetë e nevojshme në pothuajse të gjitha fazat e trajtimit. Në çfarë - momentet ju do të ndjeni se njerëzit nuk duan ose nuk mund të kuptojnë gjendjen tuaj. Vështirësi në trajtimin e mbylljes e pashmangshme, por kjo është normale.


  Nëse është e mundur, do të përpiqen për të ruajtur rrugën e vjetër të jetës. A nuk e kufizojnë interesat e komunikimit. Nëse këto apo të tjera forma konvencionale të ndihmuar ju të ruaj një humor të mirë, argëtuan ju, duke i dhënë gaz - për të mbajtur ato! Sëmundje e juaj nuk do të thotë se ju tani duhet të kënaq në kënaqësitë ose tërhiqen në veten tuaj.

  Sëmundja prekur vetëm trupin tuaj, por brenda ju janë i njëjti person, i njëjti person, që ishin para jush ndodhur këtë çështje. Mos lejoni sëmundje e rrahën atë.  Gabimi më i rrezikshëm

  Një nga rreziqet më të mëdha për të cilat njerëzit janë të ekspozuar, të kapur në një situatë të rëndë të jetës dhe të ndjehen dëshpërim se ata nuk kanë as forcë as burimet për të përballuar me të - dëshira për të besuar në mrekullitë. Kur një person është i sëmurë rëndë, ai ishte i gatshëm të besojnë të gjithë ata që premton atij një shërim të shpejtë dhe të lehtë.


  Nëse bota që me të vërtetë ka ekzistuar - diçka që doli me trajtimin origjinale dhe efektiv të tumoreve malinje, ai do të gjejë një mënyrë për të vënë ato në praktikë shumë kohë më parë u bë një nga njerëzit më të famshëm, i respektuar, të pasur dhe të suksesshme.


  Nëse ju nuk mund të trajtojë gjendjen e tij emocionale

  Problemi më i vështirë gjendjen psikologjike. Kjo dhe detaj, që shpesh varet nga rezultati. Depresioni, ankthi, acarim, përgjumje, apati, përgjumje, ngurrim se - të bëjë asgjë - të gjitha simptomat e shqetësimit mendor. Duhet të theksohet:

 • Lodhja, jo me pjesën tjetër;
 • Sleepiness konstante ose pagjumësi;
 • Mungesa e oreksit;
 • Trouble përqëndruar;
 • Ankthi i vazhdueshëm për asnjë arsye të dukshme;
 • Ndjenja se ju nuk jeni duke kërkuar, të gjithë ju hodhi;
 • Fast humbje peshe që nuk është i lidhur me gjendjen tuaj.

 • Nëse kjo ndodh me ju, ju ndoshta duhet të pranojë atë seriozisht dhe të kërkojë këshilla nga një terapist të kualifikuar. Ajo mund të ketë depresioni, dhe në këtë rast vetëm një ekspert mund të ju ndihmojë duke siguruar trajtimin e duhur.