Kanceri i simptomat vulvë, diagnostikimin dhe trajtimin


 • Çfarë është kanceri i vulvë
 • Cilat janë simptomat dhe diagnoza e kancerit të vulvë
 • Trajtimi i kancerit të vulvë

 • Çfarë është kanceri i vulvë

  Vulvoy quajtur gjenitale të jashtme femër
  autoritetet. Kanceri i vulvë (tumor kanzeroz vulvar) është vetëm 3-4% të të gjitha
  malignancies e organeve gjenitale femërore dhe është zakonisht
  pas menopauzës. Me popullsi plakjes pritet të rritet
  Frekuenca e keqdashje.

  Kanceri i vulvë - një kancer të lëkurës zakonisht pranë hyrjes për në vaginë. Kancer
  vulvë shpesh formojnë të njëjtat lloje të qelizave dhe malinje
  tumoret e lëkurës (qelizat epidermik dhe qelizat basal). Rreth
  90% e kanceri vulvar - a karcinoma squamous qelizë, 4% -

  tumor kanzeroz basal qelizë.
  6% e mbetur janë të rralla
  tumor malinj (sëmundje Paget, një kancer-bar gjëndra tolinovyh
  melanoma, etj).

  Si kancer tjetër malinje lëkurës, kanceri i vulvë fillon në
  sipërfaqe e parë dhe shtrihet për të indeve aty pranë pa thekshëm
  në organe të tjera. Edhe pse disa Tumoret mund të jenë agresivë,
  shumica e llojeve të kancerit të vulvë po rritet relativisht ngadalë. Nëse
  trajtimi nuk është kryer, është futja e tyre gradual
  vaginë, uretrës ose depërtimit në anus
  limfatike nyjet atë zonë.

  Cilat janë simptomat dhe diagnoza e kancerit të vulvë


  Zhvillimi i kancerit të vulvë është e lehtë për të gjetur - ka njësi të pazakontë


  ose plagë në hyrje të vaginës. Ndonjëherë ka zona të
  ose lëkurë e njollë e lëkurës. Indet përreth mund të jetë
  Pamja e rrudhosur. Siklet zakonisht i butë, por i shqetësuar për kruarje në
  vaginë. Më vonë shpesh zhvillojnë gjakderdhje apo atje
  shkarkesë i holluar me ujë. Shfaqja e këtyre simptomeve kërkojnë të menjëhershme
  qasje në një mjek.

  Për mjeku diagnozë biopsi. Pas anestezi
  Zona e dyshimtë është hequr një anestezion të vogël
  Zona e lëkurës ndryshuar. Një biopsi është e nevojshme për të përcaktuar nëse ka
  Nëse janë apo ndryshime malinje të lëkurës janë të lidhura me infektive
  inflamacion ose acarim.

  Biopsi gjithashtu ofron mundësinë për të njohur
  lloji i tumorit malinj kur ajo është zbuluar dhe përcaktojnë strategjitë
  trajtim.

  Trajtimi i kancerit të vulvë

  Vulvektomiya - një operacion në të cilën një porcion i madh është hequr
  ind pranë vrimë vulvë vaginë. Vulvektomiya nevojshme kur
  të gjitha llojet e kancerit të vulvë, përveç karcinomës preinvasive për të hequr
  Kancere squamous qelizë e vulvë. Ky i gjerë
  largimi është kryer për arsye se ky lloj i kancerit të vulvë mund
  shpejt depërtojnë përreth indeve limfatike dhe nyjet. Sepse
  në vulvektomiya mund të hiqet dhe clitoris, mjeku diskuton të ardhmen
  Trajtimi i një gruaje që ka zbuluar kancerin e vulvë të zhvilluar

  Plani i trajtimit është më i përshtatshëm për subjektin e saj
  comorbidities, mosha dhe aspektet seksuale të jetës.
  Marrëdhënia seksuale pas vulvektomiya zakonisht të mundshme.

  Për trajtimin e kancerit në fazat e tij shumë të vonuara
  zhvillim, në të cilat shërim të plotë nuk ka gjasa pas
  operacionet mund të administrohet radioterapi. Nëse malinje
  tumor zbuluar dhe larguar herët, në 75% të rasteve janë zbuluar
  shenja të ri-shfaqjen e 5 viteve të ardhshme; nëse kanceri
  hyri në nyjet limfatike, mbijetesa është më pak se 50% e grave.

  Që tumor kanzeroz basal e vulvë ka tendencë për të formuar
  metastases në organet e largëta, ajo zakonisht është e mjaftueshme

  heqjen kirurgjikale. Nëse një tumor malinj është i vogël,
  largimi i tërë vulvë kërkohet.

  Informacion nga artikullin "Kancerit të vulvë."