Kleri, trajtim dentar


 • Kleri
 • Trajtimi i pulpitis

 • Kleri
  Amvona - një sëmundje në të cilën indet e buta e dhëmbit
  (Pulp) mbulohen nga inflamacion. Arsyeja në
  Kjo bëhet patogjen infektive.

  Shumica pulpitis komplikuar karies,
  të prirur për trajtim të hershëm. Në këtë drejtim, patogjene
  bakteret - zakonisht steptokok - nga sipërfaqja e dhëmbit
  depërtojnë tul e saj (nervore).
  Faktorë të tjerë të rrezikut janë quajtur:

 • dhëmb mekanik dëm
 • humbja e pjesshme ose e plotë e kurorës
 • efekti i temperaturës
 • ekspozimi ndaj kimikateve
 • Inflamacioni në zhvillim
  në indet e butë e dhëmbit ka tendencë për të përhapur ngadalë

  ndikojnë në shtresat më të thella. Kështu, zhvillimi i mëtejshëm i patogjene
  Bakteret depërtojnë seksionet rrënjësore dhe të vazhdojë aty një
  mjetet e jetesës. Ka simptoma të tilla si dhimbje të forta,
  hypersensitivity dhëmb (duke përfshirë edhe temperatura
  stimul), dhimbje në nervore trigeminal jep.

  Për të njëjtën foltore saktë është tipike për paroksizmal atëherë
  është fillimi i papritur i dhimbjes. Në rast të parë të saj
  duhet të vizitoni një trajtim profesional dhe kompetent të fillojë. Në këtë mënyrë
  përdoret si një metodat konservative, dhe kirurgjikale
  ndërhyrje, në varësi të fazën e procesit. Fillimisht,
  ind mund të shpëtojë përmes përgatitjeve efektive lokale,


  rrit rigjenerimin. Pas aplikimit një dhëmb të veçantë melhem të përkohshëm
  vulosur dhe hiqet për rreth një javë për të monitoruar efektin e terapisë.
  Nëse nuk shënoi përkeqësim, i themeluar një vulë të përhershme.
  Metodë Operative njëjta nuk përfshin ruajtjen indeve të buta e dhëmbit, dhe
  zëvendësuar atë me një material të veçantë.

  Kleri - një inflamatore akute
  proces dhe, prandaj, apel për të ekspertit nuk duhet të vonohet. Në
  Përndryshe ekziston rreziku i periodontitis, tul nekrozë.
  Në parandalimin ekspertët nuk rekomandojnë të vonojë trajtim
  karies dhe të kujdeset për higjienën orale.
  Trajtimi i pulpitis

  Trajtim dentar - një normalizim i funksional dhe
  Struktura dhëmb fiziologjik duke përdorur profesional
  metodat. Në stomatologji në këtë turistik si një koncept të përgjithshëm,
  bashkimin e disa sëmundjeve dhe teknologjitë për të luftuar ato.


  Gjatë trajtimit të dhëmbëve sot të thotë masat mjekësore për të eliminuar procesin patologjike e shkaktuar nga:

 • karies
 • pulpitis
 • periodontitis
 • Gjatë shqyrtimit fillestar dhe teste të mëtejshme diagnostike dentisti
  zbulon shkeljet ekzistuese dhe të zhvillojnë më efektive
  qasje për të ndikuar ato. Kështu, dhëmb prekur hequr dhe
  përpunuara me substanca të veçanta, dhe pastaj mbyllur.

  Në këtë mënyrë
  Faza e parë e përdorur materiale të përkohshme në të ardhmen,
  në mungesë të komplikimeve dhe ankesa do të zëvendësohet me më qëndrueshme,
  jashtë identike me smalt natyrore.

  Stomatologji
  sot është e ndryshme nga të gjitha stereotipi i njohur që ofron
  Frika e kësaj procedure. Teknologjisë moderne dhe
  profesionalizmi mund të bëjë të gjitha veprimet mjekësore jo vetëm
  efektive, por pa dhimbje. Prandaj, nuk ka karrige dentare
  duhet të shoqërohet me siklet, megjithatë, në tonë
  klinikë, e pajisur parasysh rehati psikologjike, ajo punon
  bashkëpunim mes mjekut dhe pacientit. Ky bashkëveprim është

  veçanërisht e rëndësishme në lidhje me të mos harroni të vizitoni vonesë
  specialist. Përndryshe ne mund të shkoni në lidhje padëshiruar
  Pasojat, të tilla si shpërndarjen e procesit patologjike.

  Kur përcaktimin stomatologji
  Çështja është qëndrueshmëri të saj. Është e nevojshme për të siguruar rregullt
  komente parandaluese dhe terapeutike në kohë.
  Një rol i rëndësishëm është luajtur nga higjienës orale, si
  Ju gjithashtu mund të marrin udhëzime shtesë në bisedë me mjekun tuaj.
  Kështu, për të mbajtur të shëndetshëm dhëmbët dhe të forta duhet të
  marr ndihmën e një profesionist.
  Informacion nga artikullin "minber".