Psoriasis dhe Familja


 • Cili është rreziku i fëmijëve psoriasis?
 • Si anëtarë të familjes mund të ndihmojë pacientin me psoriasis?
 • Si mund të ndihmojë një fëmijë që vuan nga psoriasis?
 • Marrëdhëniet e psoriasis dhe intime
 • Cilat janë tiparet e psoriasis në gratë?
 • Dispozitat kryesore

  Cili është rreziku i fëmijëve psoriasis?

  Pacientët me psoriasis të cilët dëshirojnë të kenë fëmijë, mos kini frikë për rrezikun e transmetimit të sëmundjes nga ana e trashëgimisë. Së pari, psoriasis nuk është shkaktuar gjithmonë nga faktorë gjenetike. Së dyti, edhe në qoftë se psoriasis është vërejtur në disa nga të afërmit, rreziku i transmetimit të sëmundjeve pasardhësve është jashtëzakonisht i ulët.

  Nëse fëmija ende i zhvilluar psoriasis, është e rëndësishme që prindërit fajësuar veten e tyre dhe kjo me kusht atë me trajtimin optimal.

  Prindërit duhet gjithashtu të jenë të vetëdijshëm se zhvillimi i psoriasis tyre fëmijëve nuk do të thotë se ai është i dënuar të njëjtat vështirësi si ata janë.

  Si anëtarë të familjes mund të ndihmojë pacientin me psoriasis?

  Të jetosh pranë një njeriu vuan nga psoriasis, secili mund të jetë një sfidë e vërtetë, por ndonjëherë tension në marrëdhëniet familjare ndodh për asnjë arsye të dukshme. Megjithatë, pasi stresi mund të provokojnë shërimin akute dhe e ngadaltë të lëkurës, është e rëndësishme që të afërmit ishin të kuptuarit për të kapërcyer sëmundje dhe të gjitha problemet e saj lidhur.

  Çdo pacient me psoriasis kanë nevojë për mbështetje të familjes. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në qoftë se pacienti ka arna të mëdha në zonat e hapura të trupit ose humbjen shtrembërojnë lëkurës.


  Ndjenja ostavlennosty mund të bëjë pacientin thellë njeri i pakënaqur, kështu që është e rëndësishme që të marrë në anëtarët e familjes llogari ndjenja.

  Si mund të ndihmojë një fëmijë që vuan nga psoriasis?

  Psoriasis mund të shkaktojë defekte serioze kozmetike që prek adoleshentët veçanërisht e vështirë. Teens shpesh në konflikt me prindërit e tyre, dhe nganjëherë duket më e lehtë se të kthehet tek ata për ndihmë. Prindërit duhet të jetë mbi këto konflikte dhe për të kuptuar atë që fëmija i tyre të vërtetë ka nevojë për mbështetjen e tyre.

  Megjithatë, ata nuk duhet të lejojë që fëmija juaj të përdorë sëmundjen e tij si një instrument të manipulimit të afërmit dhe miqtë.

  Përderisa kjo qasje i jep fëmijës një mundësi për të tërhequr vëmendje, simpati marrë kështu ndoshta do të dëmtojë se sa mirë. Ndër të tjera, këto truket punojnë për kohë të gjatë.

  Marrëdhëniet e psoriasis dhe intime

  Rëndim të psoriasis të vështirë marrëdhënie intime dhe seksuale dhe të bëjë atë të dhimbshme. Lëkurës në zonën ijë është jashtëzakonisht i ndjeshëm dhe kjo mund të jetë acarim shumë e dhimbshme. Për të shmangur situata të turpshme dhe keqkuptime që më parë duhet të informojë partner seksual.

  Cilat janë tiparet e psoriasis në gratë?

  Luhatjet hormonale ndikojnë në lëkurë, dhe për këtë arsye në psoriasis.

  Nëse shenjat e psoriasis përforcohet para periudhës tuaj, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Që nën ndikimin e hormoneve femërore sistemi imunitar rindërtuar lëkurën, gratë psoriasis mund të rritet në mënyrë periodike. Mbajtjen e ujit në trup çon në tendosje të lëkurës në zona të caktuara të trupit (p.sh., abdomen). Swings humor mund të ketë gjithashtu një ndikim në lëkurë.

  Përdorimi i kontraceptivëve oral në shumicën e rasteve një efekt pozitiv në sëmundjen.

  Gjatë shtatzënisë, psoriasis mund të bëhen më të lehta apo të mbetet i pandryshuar. Për shkak të rritjen e grave peshë duhet të monitorojnë me kujdes lëkurën folds për të parandaluar lagështia e lartë në këto zona.

  Nëse stresi i shkaktuar nga menopauzë, rrit psoriasis, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj. Terapi zëvendësimi Hormone nuk ka efekt në psoriasis.

  Dispozitat kryesore

 • Psoriasis - jo një shkak për mosmarrëveshje në familje.
 • Nga mbështetja e familjes varet jo vetëm cilësinë e jetës, por edhe sëmundje. Çdo përpjekje duhet të jetë për të nxjerrë atë për pacientin.
 • Pacientët me psoriasis duhet të jetë i gatshëm për biseda me familjen tuaj në lidhje me sëmundjen. Nëse familja e pacientit të kuptojnë se çfarë probleme ai me të cilat ballafaqohen, ata do t'i jepte një ndihmë më efektive.

  Informacion nga artikullin "Psoriasis dhe të familjes."