Çrregullime psikosomatike te fëmijët


 • Psyhosomatycheskoe mërzitur, diarre dhe kapsllëk
 • Çrregullim Psyhosomatycheskoe, të përzier dhe të vjella
 • Çrregullim Psyhosomatycheskoe: dhimbje të barkut
 • Trajtimi i çrregullimeve psikosomatike fëmijërisë

 • Shpesh fëmijët ankohen për dhimbje të barkut, shpesh refuzojnë për të ngrënë dhe
  disa janë përgjithësisht të pakënaqur. Arsyeja për këto ankesa
  mund të përcaktuar. Por një meriton vëmendje të veçantë. Një fëmijë në
  jeta e përditshme merr në situata të ndryshme dhe, natyrisht, nuk mund
  ata nuk përgjigjen.

  Reagimet ndaj ngjarjeve neuro-psikiatrike janë nganjëherë të shkaktojnë simptoma që imitator sëmundje të ndryshme. Këto çrregullime janë quajtur psikosomatike.
  Ka tendencë të tyre fëmija është emocion i ndryshëm.

  Ankesat e tij
  të ndryshme, dhimbje bark dje, sot godit me thikë zemrën. Këta fëmijë
  shumë i prekshëm dhe i mërzitur lehtësisht nga çështja shumë e vogël.
  Ata shpejt të lodhur, shumë i trembur dhe sugjerimi.


  Psyhosomatycheskoe mërzitur, diarre dhe kapsllëk

  Pamja e tyre nganjëherë paraprirë nga një lemeri të papritur. Ndonjëherë paqëndrueshme
  karrige ndjek fëmija po përjeton ngarkesë të tepruar. Në mëngjesin
  karrige fëmija është dekoruar dhe dita bëhet më
  rrallë.


  Çrregullim Psyhosomatycheskoe: p Wotan dhe të përzier


  Ndonjëherë për të tillë një rezultat mund të shkaktojnë erë ose përmendja e thjeshtë të
  produkt, i cili nuk toleron fëmijë. Të përzier shpesh ankohet


  Fëmija nuk dëshiron të shkojë në kopsht.


  Psyhosomatycheskoe çrregullim: dhimbje të barkut

  Psikologët kanë zbuluar se disa fëmijë të përdorë truket të tilla
  kur ata duan të tërheqin vëmendjen. Ankesat ndonjëherë të përsëritura
  dhimbje barku duke i detyruar prindërit për të treguar gastroenterologist fëmijë.


  dobi që dhimbja tillë nuk është e shoqëruar me sëmundjen
  traktin gastrointestinal, tha se:

 • Episode të përhershme të ankesave, si dhe intervalet mes tyre janë nga 2-3 javë deri në disa muaj;
 • dhimbje të lidhur me konsum të ushqimit (shpesh për sëmundjet e stomakut dhe zorrët, duket të ketë një vakt apo menjëherë pas kësaj);
 • ndjesi e dhimbje shpesh është në vështirësi apo përvojave;
 • dhimbje nuk ndodh gjatë natës.


 • Trajtimi i çrregullimeve psikosomatike fëmijërisë

  Përfundimi që fëmijëve çrregullime të vërtetë psikosomatike,
  mund të bëhet vetëm pas një ekzaminim të plotë. Po, baby, që
  ankohet për dhimbje të forta në bark, mjeku mund të japë udhëzime për
  teste, ultratinguj dhe Gastroskopi për të sunduar nga sëmundje
  sistemi i tretjes. Pas ankesave në të dyja rastet janë të ngjashme, por
  Terapi mjekësore është e ndryshme.

  Ka situata të veçanta: ju nuk mund të vonojë dhënien e kujdesit për fëmijë
  nëse është një sëmundje kirurgjikale, simptomat e cilat janë të ngjashme me çrregullime psikosomatike. Është e rëndësishme për të kuptuar faktin se Psychosomatics - jo mënyra simulim.

  Kjo është një sëmundje që kërkon trajtim.

  Informacion nga neni "çrregullimeve psikosomatike".