Psikologji urinim i pavullnetshëm


 • Grup Psikologjike

 • Nëse fëmija është fizikisht dhe i shëndetshëm mendërisht, dhe me atë papritmas filloi të ketë probleme gjatë natës, arsyeja kryesore - në kuptimin e shqetësimit psikologjik duke u sjellë prindërve pakënaqësinë nevojat e fëmijës për dashuri, intimitet emocional, plot personalitet dhe duke e bërë atë gabimisht zgjedhur strategjinë e arsimit.


  Grup Psikologjike

  Ekzaminim psikologjik i fëmijëve që vuajnë nga urinim i pavullnetshëm, tregon se ka kategori të pacientëve të rinj që kanë nevojë për ndihmë psikologjike:

 • Fëmijët që vuajnë nga mungesa e vëmendjes, dashurisë, afërsisë emocionale me prindërit, sidomos nënat me (vajzave nga 4 vjet, ju mund të jetë marrëdhëniet joharmonik me Papën);
 • fëmijë pëson përçarje të dhimbshme në mes të prindërve, mungesa e ngrohtësi dhe komoditetin e shtëpisë së tij;
 • Fëmijët që ndihen prindërit e forta të presionit, i vendosur ato kërkesa tepër të tepërta.
 • Fëmijët që i përkasin kategorisë së parë, në mënyrë të pandërgjegjshme duke përdorur teknika natë monitorimin prindërit për të treguar atyre se ata nuk janë duke marrë edhe kujdesin e tyre gjatë ditës.

  Nëse fëmija është i qetë dhe i turpshëm, më urinim i pavullnetshëm nuk është zakonisht rasti. Nëse një fëmijë është agresiv, ai shpreh pakënaqësinë me nevojat e tyre në një më kategorikisht - encopresis natës.

  Fëmijët e kategorisë së dytë janë duke u përpjekur për të kombinuar prindërit e tyre shkelje, të paktën në shtratin e tij.


  Nëse prindërit nuk e marrin sinjalet që burojnë nga nënndërgjegjeshëm e fëmijës, ai mund të merrni të sëmurë më seriozisht.

  Nëse karakteristikat e nënës temperamentin nuk përputhet me karakteristikat e fëmijës (impulsiv, nënë aktiv i bezdisshëm i trembur, i zhytur në djalin e tij), dhe pikëpamjet e saj mbi arsimin nuk korrespondon me thelbin e saj, në vend të ndihmuar fëmijë të gjejnë veten e tyre, ajo do të "investojnë" në të idetë e tyre rreth botës. Bedwetting në fëmijët që i përkasin kategorisë së tretë - është pa ndjenja shpëtoj prej prindërve ngulët presion.

  Nevojat kritike të fëmijës, harmonizimi i marrëdhënieve mes prindërve, dashuria e fëmijës dhe njohja e të drejtës së saj për të qenë vetë - kurë e mirë për telashe nate.