Rehabilitimin psikologjik pas hysterectomy


 • Hysterectomy: Para dhe pas
 • Hysterectomy dhe seksualiteti

 • Gjendjen psikologjike pas hysterectomy - një kompleks të simptomeve që ndodhin në gra pëson kirurgji hysterectomy.
  Hysterectomy: Para dhe pas  Nëse, pas heqjes së vezoreve bie tërë linkun zinxhir hormonal, atëherë hiqni mitër vetëm funksioni hormonal ovarian është i ruajtur. Simptomat që lidhen me mangësi estrogjenit (flashes nxehtë, djersitje), nuk vërehet para moshës së menopauzës natyrale të parashikueshme.


  Megjithatë, në gratë pas kirurgji duket simptoma depresive e ankthit dhe frikës për të ardhmen dhe për shëndetin e tyre, vetë-dyshim dhe dyshoj në aftësitë e tij "femra".

  Kirurgji Eshtë e panevojshme është një traumë psikologjike, pavarësisht nga fakti se gratë që kanë pasur një hysterectomy, por me vezoret të ruajtura zakonisht shqiptuar sindromi premenstrual. Dhe pas të shtetit funksionimin e luhatjeve ciklike, pavarësisht mungesës së menstruacioneve, shpesh më të rënda dhe të fundit për menopauzë pritur ndonjëherë.


  Shpesh gjatë hysterectomy totale dhe vezore hequr. Në këtë rast, nuk vjen të ashtuquajturin "menopauzë kirurgjikale". Simptomet e mangësi estrogjenit - nxehtë, ankthi pajustifikuar, acarim papritur. Shumë autorë e rekomanduar estrohenzameschayuschaya terapi.  Hysterectomy dhe seksualiteti  Largimi i mitrës nuk ndikon në seksualitetin e grave. Nuk ka asnjë arsye për të vendosur një humbje e papritur e peshë të tepërt dhe atraktivitetin. Humbja e përzënë dhe depresioni shkaktohet nga efektet thjesht psikologjike të ndërhyrjes.


  Ka një rënie në dëshirën seksuale tek femrat të cilët iu nënshtruan heqjen e njëkohshëm të vezoreve bashku me mitër. Shumica e testosterone, më aktive e androgens prodhuar nga vezoret në femra. Prandaj, heqja e tyre rezulton në një rënie në nivelin e testosteronit, duke rezultuar në humbjen e dëshirës seksuale.


  Në këtë rast, ne rekomandojmë terapi hormonale zëvendësuese, përveç estrohenzameschayuschey gratë treguar gjatë menopauzës.

  Doza të vogla të testosterone quhet përsëri në lartësinë e duhur si dëshira seksuale dhe një ndjenjë të përgjithshme të mirëqenies.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Kanceri i Ovarian
 • Kanceri i mitrës