Psikiatrit trajtojnë jo vetëm i çmendur


 • Shëndetësor Çmimi vet
 • Rreth Kontabilitetit dhe Kontrollit
 • Psikiatri - jo vetëm për të çmendur
 • "Asgjë të veçantë"
 • Mbi rreziqet e vetë-diagnozën
 • Pyetja e parësia e vezëve dhe pulave
 • Autonomia nuk është i mirëpritur
 • Të gjithë me siguri do të rregullohen

 • Çrregullimet mendore si të ndryshme dhe të përhapura si
  Paaftësia fizike. Megjithatë, në qoftë se njerëzit që vuajnë Sëmundjet trupore si
  zakonisht kthehet specialistëve, sëmundje mendore shpesh
  ostavlyayutsya pambikëqyrur, edhe pse dëmin e materialit
  mirëqenien dhe cilësinë e jetës, shpesh të krahasueshme apo edhe më të larta se
  Efektet e drejtimin e sëmundjeve fizike. Ne lista një numër tipik

  instalimet që parandalojnë marrjen në kohë
  kujdes të kualifikuar psikiatrik dhe psikologjik.
  Shëndetësor Çmimi vet

  Ne shpesh dëgjojmë njerëz të pasur shërbimet e dhëna e psikologëve dhe psikiatërve, duke thënë: ". Kjo është shumë e shtrenjtë"
  Por këto pacientë harroni se trajtimi specialist në kohë kursen para, dhe më e rëndësishmja - për të arritur rezultate të qëndrueshme pozitive deri trajtimin e plotë.

  Kujdes shumë të aftë nuk është i lirë. Por dëmtimi çrregullim mendor, merr shumë më shumë para, kohë, energji, shëndetin, si në pacientin dhe në familjen e tij.  Mos harroni se shëndeti - është më e rëndësishme!

  Rreth Kontabilitetit dhe Kontrollit

  "Unë vendos për rekord" - gjindja frikësuar. Këto frika janë të pabaza, por ata kanë arsyet e tyre.

  Ekzistenca në këtë vend për shumë vite Instituti i kujdesit pavullnetshme psikiatrik përherë minuar besimin e publikut në profesionin e mjekësisë. Në të kaluarën relativisht të kohëve të fundit, burime për një psikiatër pati pasoja të rëndësishme sociale në formën e regjistrimit, një kufizim të mundshëm të kapacitetit, të drejtave dhe lirive. Edhe pse ne kemi kohë që janë duke jetuar në një vend tjetër, shumë ende e lidhin ndihmë mendor pullë pashlyeshme komitet të partisë i çmendur dhe një kombinim të prodhimit dhe publicitetit në mbarë vendin.

  Kujtojnë se sot në shtetin tonë ndihmë psikiatrik vullnetare dhe anonime, ashtu si çdo shërbim tjetër mjekësor.

  Psikiatri - jo vetëm për të çmendur

  "Të psikiatërve janë trajtuar vetëm i çmendur", - i bindur disa rusët.
  Ky besim është më tepër pasojë e mosbesimit gjithçka tonë të ri.
  Në Perëndim kanë "psikiatër tuaj" në përgjithësi, dhe madje prestigjioz. Shpresohet që qytetarët tanë kujdesen për shëndetin e tyre mendor do të bëhet, përfundimisht,, veprimet natyrore të përhershëm. Kur vjen ajo ditë e bekuar, psikiatërve kujdesen do të kryesisht parandalimi vend se kurë, sepse, siç të gjithë e dinë, sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se sa për të kuruar.  "Asgjë të veçantë"

  "Në shtetin tim nuk ka asgjë të veçantë" - njerëz të ngushëlluar veten.

  Shumë njerëz mendojnë se humor vazhdimisht në depresion, nervozizëm, shqetësimin e rritur,%
  D1? Trake, keqkuptime përsëritura në marrëdhëniet ndërpersonale, një ndjenjë e boshllëkut dhe vetmia, zakone të këqija që nuk zgjidhet, mungesa e "oreks për jetën" - një identitet "të thjeshtë", diçka si e pashmangshme si ngjyra e syve.
  Ndërkohë, shpesh fshehur pas këtyre manifestimeve të çrregullimit mendor. "I pakënaqur" - është e panatyrshme shtet, i sëmurë. Shëndeti mendor mund dhe duhet të rifillojë!


  Mbi rreziqet e vetë-diagnozën

  "Kjo nuk është shëruar" - një tjetër instalimit të pasakta.  Një pengesë e zakonshme për të kërkuar ndihmë është një keqkuptim i natyrës së vuajtjes së tyre. "Ne mund të trajtojë sëmundjet e trupit dhe shpirtit, sepse nuk ka organ të veçantë - çfarë pastaj do të dërgohet për trajtim"? Ky pozicion është i gabuar në faktet: sipas koncepteve moderne, çrregullime mendore - rezultat i zhbalancimeve sistemike që në mënyrë të pashmangshme shoqërojnë shkelje sëmundje e neurochemical dhe endokrine metabolizmin. Kjo është arsyeja pse një specialist kompetent para se të vendosin diagnozë dhe trajtim ka për qëllim për të hetuar tërësisht dhe plotësisht funksionimin e të gjitha sistemet.

  Pyetja e parësia e vezëve dhe pulave


  Disa njerëz, edhe pse, dhe të njohin se ata "diçka e gabuar", por jo në një nxitim për një psikiatër, duke besuar se "shteti im i mendjes - një pasojë e sëmundjeve trupore."

  Por ne duhet të kujtojmë se duke ulur tonin mendore në mënyrë të paevitueshme çon në një rënie në imunitet, dhe njeri me të vërtetë bëhet e prekshme për sëmundje fizike. Rivendosja e shëndetit mendor ndihmon në ruajtjen e shëndetit fizik. Nuk është sekret se njerëzit të gëzuar që jetojnë jetën e plotësojnë, edhe prostyhayut më pak. Përveç kësaj, Sëmundjet fizike vetë mund të jetë një manifestim të disa çrregullimeve mendore. Njerëzit shpesh shkoni në mjekët për vite, por nuk mund të gjejnë shkakun e sëmundjes së tij.

  Ndërkohë, ndihmë është aq afër ...

  Autonomia nuk është i mirëpritur

  "Unë kam për të përballuar vetëm," - tha disa njerëz. Dhe e gabuar.

  Situata rekurs të ekspertëve në fushën e shëndetit mendor është perceptuar si një shenjë e dobësisë. Dëshira e thjeshtë për pavarësi, natyrisht, për t'u lëvduar. Por çfarë do të thoni nëse mendonin kështu pacient me diabet ose cataracts? Ky pozicion - një pasojë më shumë i dëmshëm nga idetë e gabuara në lidhje me natyrën e çrregullimeve mendore. Sëmundje mendore sëmundje trupore i tillë, të paktën në një aspekt: ​​injorohen, ata kanë aftësinë për t'u rritur.

  Rekurs në kohë kursen forcën mendore për t'u marrë me vështirësitë reale.

  Të gjithë me siguri do të rregullohen

  "Unë gjithmonë do të jetë i keq" - një nga bimët më të rrezikshme.

  Në mënyrë tipike, prania e çrregullimit mendor bën vetë ndjehet në të gjitha fushat e jetës, duke ulur ndjeshëm cilësinë e tij. Jo çuditërisht, personi i cili nuk e kupton se çfarë po ndodhte me të, i sheh këto ndryshime negative si i pakthyeshëm. Kështu, ai nuk pranon të luftuar, e cila përkeqëson gjendjen e tij tashmë të kundërt.

  Informacion nga artikullin "Çfarë e pengon kërkoni ndihmë?".