Manifestime të osteosarkoma


 • Parandalimi osteosarkome
 • Manifestime të osteosarkoma
 • Metodat e diagnozës së osteosarkoma
 • Procesi i shpërndarjes shkallë


 • Parandalimi osteosarkome

  Disclaimer disa zakone mund të çojë në parandalimin e shumë lloje të kancerit në të rriturit. Megjithatë, në këtë mënyrë të parandalojë ndodhjen e malignancies, duke përfshirë osteosarkomu te fëmijët nuk është aktualisht e mundshme.  Manifestime të osteosarkoma

  Mbani në mend se më herët diagnoza e osteosarkoma, më mirë prognozë (rezultati) i sëmundjes.


  Dhimbje në kockë e prekur është ankesa më e zakonshme e pacientit. Së pari, dhimbja nuk është konstante dhe zakonisht rrit gjatë natës.

  Në rast të humbjen shkalla më e ulët e ushtrimit çon në rritjen e dhimbjes dhe pamjen çalim.

  Ënjtje në zonën e dhimbjes mund të jetë shumë javë më vonë.


  Edhe pse osteosarkome bën kockat më pak i fortë, por fraktura janë të rralla.

  Telanhiektaticheskie osteosarkome është një variant i rrallë i tumorit, por në 30% të rasteve të çojë në thyerje të kockave.


  Normalisht në moshë të re dhimbje dhe ënjtje është i shpeshtë, kështu që në shumë raste diagnoza e osteosarkoma instaluar më vonë.  Metodat e diagnozës së osteosarkoma

  Kockat radiografi lejon diagnozën e osteosarkoma, por duhet konfirmim mikroskopike nga biopsia e tumorit.

  Tomography llogaritur (CT) së bashku me kontrast intravenoz siguron një strukturë të detajuar të eshtrave dhe të përcaktojë sasinë e dëmit (muskujt e afërta, yndyrë, etj) dhe të zgjedhur zonën e biopsi kockave. CT gjithashtu lejon për të zbuluar metastaza në mushkëri.


  Nëpërmjet Imazhe rezonancë magnetike (MRI) më shumë detaje ënjtje butë indet dhe palcës së kockës. Në disa raste është e mundur për të zbuluar vatra të vogël të osteosarkoma, i cili është i rëndësishëm për planifikimin e trajtimit. Kjo metodë është veçanërisht e vlefshme kur shqyrton të trurit dhe palcës kurrizore.


  Scan radionukleide kockave kryer duke përdorur technetium-99.

  Si rezultat i këtij studimi mund të gjenden kockat dhe lezione të tjera të indeve të mushkërive.  Procesi Grade shpërndarje

  Kur në skenë është menduar për të përcaktuar shkallën e përhapjes së


  Krejtësisht osteosarkome ndarë në lokalizuara dhe metastatic.


  Në osteosarkoma lokalizuara prekur vetëm kockat dhe indet përreth, duke përfshirë muskujt, tendons, etj


  Në rastin e osteosarkoma metastatic të thotë lezione të shumta eshtërore, mushkërive (85%). Gjithashtu, përfshirja e mundshme e trurit dhe organeve të tjera të brendshme.


  Në pacientët me prognozë metastatic është më e keqe sesa në pacientët me procesin e lokalizuara. Megjithatë, në rastin e heqjes kirurgjikale të metastases dhe kimioterapia përmirëson prognozë.