Manifestime dhe trajtim orhoepididimita


 • Shenjat orhoepididimita
 • Komplikimet orhoepididimita
 • Veprimet mjek në orhoepididimita

 • Orhoepididimita është bashkimi i dy sëmundjeve të ndryshme: testikujt inflamacion (orchitis) dhe epididymis (epididymitis) - nën emrin ata janë reduktuar për shkak se, për shkak të strukturës anatomike, sistemit të qarkullimit të gjakut, të dy sëmundjet shpesh ndodhin së bashku dhe të kërkojnë trajtim kompleks.

  Shkaku kryesor i sëmundjes është konsideruar të jetë një shumëllojshmëri të infeksioneve, sidomos patogjene seksualisht të transmetueshme që mund të jetë, për shembull, klamidia, tricomonas, gonococci dhe të tjerët në koqe apo shtojcë që i marrin nga prostatës, uretrës, përmes semyavyvodyaschye ose përmes enëve të gjakut.


  Shenjat orhoepididimita

  Në fazën fillestare të sëmundjes karakterizohet nga forma akute e rrjedhjes së simptomave tipike të tilla si:

 • ethe papritur, dhe në veçanti scrotum
 • dhimbje të forta në scrotum
 • skuqje e scrotum
 • rritet në testis dhe / ose epididymis
 • vulë testis dhe / ose epididymis
 • Këto karakteristika janë ruajtur për një javë, atëherë orhoepididimita bëhet fazë kronike, dhimbje është reduktuar, është periodik apo është tërësisht, temperatura normale e trupit, por vezë dhe shtojcë e saj janë të zgjeruar dhe të dendura. Vini re se ju duhet të shihni një mjek sa më shpejt të jetë e mundur, sepse ekziston rreziku i sëmundjes mënyrë tjetër: pas një periudhë të inflamacionit akut kërcënon për të shkuar në abscesit (abscesi).  Komplikimet orhoepididimita

  Arsyeja e dytë, e cila duhet të shkaktojë nevojën për konsultim e hershme me një specialist - një rrezik për komplikacione të rënda. Sëmundje mbushur me çrregullim të funksionit testicular, ndërsa ka dështime jo vetëm në formimin e spermës, por edhe në kalimin e tyre në zonën e pasme të uretrës, përgjegjës për formimin e duhur të spermës. Kjo çon në infertilitetit mashkullor, ndër pasojat e tjera orhoepididimita infarkti zakonisht shquar testicular, i cili është i pakthyeshëm dhe kërkon heqjen e saj, dhe tumor testicular.
  Ky i fundit krijon një gjasat të lartë të keqdashje, e cila është arsyeja pse edhe shenjat më të hershme të sëmundjes janë konsideruar të jetë arsyeja për vizitën e detyrueshëm në një urolog profesional.

  A nuk e vë veten në rrezik të inflamacionit të pakontrolluar të kursit testiseve dhe shtojcë e saj, e cila është e shërueshme sot.


  Veprimet mjek në orhoepididimita

  Orhoepididimita trajtim për shkak të rrezikut të lartë të komplikimeve duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur, duke besuar tërësisht profesional. Një urolog kualifikuar operon kryesisht në parimin e duke marrë në konsideratë karakteristikat individuale të organizmit, kështu që fillimisht kryen ekzaminimin e nevojshëm të pacientit, dhe pastaj - një analizë të plotë të ankesave.

  Para emërimit të trajtimit është diagnostikimi i plotë i sëmundjes. Zakonisht ndritshme të mjaftueshme për shkak të shenjave të sëmundjes nuk shkakton vështirësi në diagnostikimin dhe janë të përcaktuara në zyrën e mjekut, por, megjithatë, ajo mund të marrë një numër të testeve laboratorike.

  Këto përfshijnë:

 • numërimin e plotë të gjakut
 • Urinalysis
 • Ultratingull
 • teste për infeksion
 • Pas procedurave të mësipërme të lejojë një diagnozë të saktë, bazuar në rezultatet e tyre, të trajtimit të përzgjedhur. Në koston fazat e hershme të barnave, por format kronike dhe të komplikuara, të tilla si infarkt testicular mund të kërkojnë kirurgji. Ç'është më e rëndësishmja, trajtim me kohë te mjeku - në interes të pacientit, sepse më shpejt ajo do të jetë e masave të nevojshme diagnostikuese dhe terapeutike, më efektive ata do të jenë.

  Konsultimet ndërmarrë nga një profesionist, madje edhe kur simptomat e para të kontribuojnë në trajtimin e suksesshëm dhe comorbidities orhoepididimita nëse ka, për të shmangur transferimin e inflamacionit kronik në ose abstsessnuyu me relapses vazhdueshme dhe zvogëlon rrezikun e komplikimeve.

  Duke pasur rrezik të lartë për pasoja serioze, duke përfshirë infertilitetit dhe infarkt testicular, nuk duhet të injorojnë simptomat u shfaq, dhe menjëherë të kontaktoni një urolog.

  Informacion nga artikullin "orhoepididimita"