Manifestimet çrregullim personaliteti emocionalisht të paqëndrueshme


 • Manifestimet çrregullime
 • Opsione çrregullime

 • Karakteristika kryesore e njerëzve me emocionalisht të paqëndrueshme lloj çrregullim personaliteti - impulsiviteti me një tendencë të theksuar për të vepruar pa marrë parasysh pasojat dhe mungesa e vetë-kontrollit dhe jostabilitetit humor dhe të dhunshme që ndodhin në të vogël provokim flash e emocion.


  Manifestimet çrregullime

  Njerëzit me një emocionalisht të paqëndrueshme lloj çrregullim personaliteti shënuar nervozizëm, ankth e kombinuar me explosiveness, ligësi, mllef, shfajësimi, viskozitet emocione. Ato karakterizohen nga swings humor, trishtim dhe errësira kur ndryshon shpërthime stuhishme e emocion. Arsyet e zemërimit dhe pakënaqësisë mund të jetë në këtë mënyrë i papërfillshëm.

  Këta njerëz vazhdimisht të gjithë të pakënaqur në lidhje me kërkim për lajthi-picking. Në mënyrë tipike, këta individë nuk kanë liri veprimi të mjaftueshme për të vlerësuar ftohtë situatë të qetë. Annoyances Rastesishme përditshme pranuar me një kontakt të keqen, duke çuar ata për të stresit emocional, shpesh me modest në lidhje me ketë shpërthime të zemërimit. Veçanërisht e dukshme shpenzime të tepruara të tilla në konflikt intrafamily, shpesh grindje mbaron kur një shpërthim i zemërimit dhe i shoqëruar nga çdo gjë. i kryevepre anëtarët e familjes poçeri rrahjen.

  Emocionalisht i paqëndrueshëm (nervoz) personi nuk mund të tolerojë Kundërshtimet janë jashtëzakonisht të padurueshëm, mosmarrëveshjet nuk e dëgjojnë mendimet e njerëzve të tjerë nuk pajtohen me të.


  Ata nuk konsiderohen interesat e të tjerëve, egoiste, për shkak të kësaj ata shpesh janë në konflikt me të tjerët. Megjithatë, ata janë krejtësisht të paaftë për të kuptuar rolin e tyre në konfliktet e shpeshta. Grindjet e vazhdueshme të shoqëruar përballje, duke përforcuar besimin e tyre në veçanti rolin dhe rëndësinë e saj. Ka formuar që idenë e trajtimit të tyre, se ata nuk e vlerësojmë ose e kuptojnë një ekip dhe familjen.


  Opsione çrregullime

  Ka dy opsione kryesore për çrregullim të personalitetit emocionalisht të paqëndrueshme, kufitare dhe impulsive.

  Njerëzit me opsion impuls të lindur excitability jashtëzakonisht të fortë emocional.

  Shenjat e para janë atë në parashkollor. Fëmijët shpesh qaj i acaruar. Çdo kufizimet, ndalimet dhe dënimet ata shkaktojnë reagime të dhunshme proteste nga ligësi dhe agresionit. Së bashku me nervozizëm dhe zbutur egërsinë e tyre të natyrshme dhe errësirë. Ata janë hakmarrës dhe grindës.

  Në versionin e rritur çrregullime impulsive shoqëruar nga periudhave të shkurtra të zemërimit, bujë. Në kohën e kalit (veçanërisht lehtë ndodh dehur) njerëzit janë në gjendje të bëjnë skuqje të lëkurës të tilla dhe veprimet e ndonjëherë të rrezikshme. Në jetë ai është aktiv, por i paaftë të aktivitetit të gjatë qëllimshëm, pa kompromis, njerëz të ashpër dhe hakmarrës.

  Megjithatë, në kushte të mira, problemet e sjelljes 30-40 vjet ka zbutur gradualisht zvogëlohet dhe excitability emocional. Në mungesë të ndihmës psikologjike njerëzit e tillë mund të bëhet i rrezikshëm për shoqërinë.

  Njeriu me çrregullim vijës kufitare të caktuar alternativë rritjen e vulnerabilitetit, paqëndrueshmëri emocionale, gjallërinë e imagjinatës, e "përfshirjes" të vazhdueshme në rast se brenda objektit të interesave të tanishme apo hobi, ndjeshmëri ekstreme ndaj pengesave për vetë-reagimet e subjekteve edhe në ngjarje të zakonshme mund fitojnë, karakterin e tepruar demonstrativ. Ata shumë shpesh ndjehen ndjenjat që janë gjetur zakonisht vetëm në një situatë të stresit.

  Në jetë, këta njerëz kanë tendencë për të sugjerimeve, ndikimet elastik nga jashtë, jo të lehtë të pranueshme nga shoqëria miratojë sjelljet e dhëna në dehje, të marrin stimulimin e agjentëve, droga madje mund të blej një përvojë penale, për të kryer një vepër penale (zakonisht kjo është një mashtrim i vogël).

  Kufiri personalitete të jetës është mjaft i pabarabartë, i mbushur me twists të papritura. Periudhat e qetësisë relative që ndryshon me lloje të ndryshme të konflikteve; tranzicionit të lehta nga ekstrem deri ekstreme - që papritur, tejkalimin gjitha pengesat dashuri, duke kulminuar si këputje e papritur; dhe të kapur biznes të ri me sukseset objektivisht të larta profesionale dhe zmbrapsje punë pas një veprimi të vogël industrial; ky pasion për të udhëtimit, duke çuar në një ndryshim të vendbanimit.

  Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha trazirat e jetës, këta individë nuk do ta humbasin mendje e shëndoshë të tyre, mori në telashe, nuk janë aq të pafuqishëm si ata mund të duket të jetë koha e duhur për të gjetur një mënyrë të pranueshme jashtë.
  Shumica e tyre "zigzage" sjellje e natyrshme nuk është mjaft e mirë për të parandaluar përshtatjen. Lehtë për të përshtaten me rrethanat e reja, ata ruajnë performancën, të gjejnë punë, ri-organizoni jetën.

  Informacion nga artikullin "çrregullim personaliteti emocionalisht të paqëndrueshme"