Manifestime të dështimit akute renale


 • Format e dështimit akute renale
 • Fazat e dështimit akute renale
 • Trajtimi i dështimit akute renale

 • Akute dështim i veshkave - një sindrom klinik karakterizohet me zhvillim të shpejtë humbje të funksionit të veshkave, si manifestohet me ndryshime në gjak (uremia), përçarje e ujit dhe electrolyte bilancit dhe shëndetin kislotnoosnovnogo. Dështimi akut i veshkave është një kusht i kthyeshëm, sepse veshkat janë rezolutë shumë regeneratory.


  Format e dështimit akute renale

  Ka disa forma të dështimit akute renale:

 • Prerenalnaja
 • Renalnaja
 • Fillor
 • I mesëm
 • Postrenalnaya
 • Dështimi më i zakonshëm akute renale në patologji infektive përcaktuar shkaqet prerenal.

  Rrjedha Sharp gjakut renal në shok çuar në vrull renale vaskulare.

  Për të formuar renale dështim akute renale, pa efekte të shprehura tronditëse janë ethe hemorragjike me sindrom renale; ethet e verdha; malaria; leptospiroza; droga nephrotoxic (kanamycin, gentamicin, gemodez).

  Toksina prodhuar nga prishja e patogjen, shkakton kapilarët veshkave, duke rritur pėrshkueshmėrisė e tyre.
  Kjo është një shkelje e gjakut dhe të veshkave dëmit.


  Fazat e dështimit akute renale

  Faza fillestare (që zgjasin nga disa orë në disa ditë). Tablo klinike korrespondon sëmundjes themelor.


  Kjo zvogëlon volumin e urinës dhe për të rritur përqendrimin e azotit në urinë.

  Faza Olihoanuricheskaya (zgjat 7-8 ditë). Në këtë fazë është përgjegjëse për vdekjet maksimale. Dukje: thatë gojë, etje, dobësi, përgjumje, të qenët i përgjumur, dhimbje koke, të përzier, të vjella, diarre, lëkurë itchy. Ndryshimet e laboratorit treguan një rritje në nivelin e azotit në gjak, mungesë ekuilibri electrolyte, abuzimit kislotnoosnovnogo shtetit. Duke rritur përqendrimin e azotit në gjak paraqiten kushte veçanërisht të rënda:

 • Sistemi nervor qendror (hiccups vazhdueshme, konvulsione, psikozë akute, komë)
 • Humbja e traktit gastrointestinal (të vjella, diarre, pengim intestinale)
 • Humbja e sistemit kardiovaskular (aritmia, dridhje ventricular, perikardit)
 • Humbja e sistemit të frymëmarrjes (dyspnea progresiv)
 • Gjakderdhje gastrointestinale
 • Anemi
 • Faza rivendosur prodhimit urinës (diuresis zgjat deri normalizimit të 7-0 ditë).

  Periudha e rimëkëmbjes fillestare (3-4 ditët e para). Pacienti identifikon 1,5-2 litra urinë në ditë. Gjatë kësaj periudhe, përqendrimi i azotit në gjak mund të rritet si rezultat i një rritje të lehtë.

  Në fazën polyuria urinës prodhimit rritet deri në 2-3 litra në ditë apo më shumë, ky hap zvogëlon përqendrimin e azotit në gjak. Por kjo fazë është i mbushur me rrezik. Shërim i ngadalshëm i strukturës veshkave nuk jep procesin e nevojshëm të urinimit, e cila mund të çojë në dehidratim dhe të reduktuar përqendrimin e kaliumit. Reduktimi i azotit fillon vetëm pas 3-4 ditësh pas restaurimin e mochevyyedeniya normale.

  Faza shërim - heqja e plotë e dështimit akute renale.


  Trajtimi i dështimit akute renale

  Parandalimi i dështimit akut i veshkave është një nga detyrat më të rëndësishme të terapisë së infeksionit të rëndë dhe të arrihet më i restaurimit të hemodinamikën. Zbulimi dhe heqjen e dehidrimit mund të vlerësojnë saktë mungesën apo mungesën e urinimit. Për të eliminuar deficitin terapi masive fluide mund të përkeqësohet vetëm gjendjen e pacientit.

  Informacion nga artikullin "dështimit akut i veshkave"