Manifestime të pemfigus vulgare


 • Bubbles në puhyrchattsi vulgare
 • Gjendja e përgjithshme e pacientit në puhyrchattsi vulgare
 • Subakut pemfigus malinje vulgare

 • Pemfigus i vërtetë është i ndarë në disa forma. Më e zakonshme dhe më e rëndë e cila është pemfigus vulgare. Është thënë shpesh në lidhje me të, duke folur për këtë sëmundje.


  Bubbles në puhyrchattsi vulgare

  Fillon pemfigus vulgare, zakonisht me lezione të mukozës orale, mund të ekzistojë vetëm atje për disa muaj. Bubbles, formë shpejt zbulimin e dhimbshme scraps të ndritshme të kuqe ose i mbuluar me erozioni bardha pllakatë, kufizohet Mukoza - mbetjet e gomave të fshikëzës.

  Shpërthime në lëkurë shfaqen gradualisht, për herë të parë në formën e flluska vetme kryesisht në lëkurë të gjoksit dhe përsëri, atëherë numri rritjet e tyre. Bubbles mbuluar me bar shumë ngadalë.

  Bubbles janë të vendosura në pjesën e jashtme të lëkurës paprekur të mbushur me përmbajtje të qartë kanë vlera të ndryshme. Zgjati disa ditë, ata thahen, i mbuluar me crusts apo u hap me formimin e erozionet të kuqe të ndritshme, të lëngshme të trasha ngjitës mjaft i veçantë. Një tipar karakteristik i pemfigus vërtetë mund të zbulohet nga një dritë fshij shëndetshme-looking lëkurën tuaj. Kjo pranë flluska dhe nganjëherë larg prej tyre është shkëputja e shtresave sipërfaqësore të lëkurës për të formuar erozionit.


  Përveç kësaj, kur duke tërhequr mbi scraps e gomave flluskë është shkëputja e shtresat e sipërme të lëkurës larg përtej erozionit të dukshme.


  Gjendja e përgjithshme e pacientit në puhyrchattsi vulgare

  Kushti i përgjithshëm i pacientëve me sëmundje të hershme kishte thyer. Shqetësuar në lidhje me dhimbjen e shkaktuar nga erozioni, veçanërisht i fortë në mukozën e gojës, duke e bërë atë vakt vështirë. Gradualisht, përkeqësohet gjendja, ka dobësi, temperatura nuk i kalon 38 gradë. Kur ekzemë blisters dhe erozionit temperatura mund të rritet në numër më të lartë.

  Karakteristikë e pemfigus vulgare është ujë metabolike dhe minerale.

  Në mungesë të një trajtim të duhur të rritjes sosje çon në vdekje. Kohëzgjatja e sëmundjes (pa trajtim) shkonin nga 6 muaj deri në 2 vjet në pacientët e rinj me pemfigus vulgare del më akute.


  Subakut pemfigus malinje vulgare

  Lloj subakut i keq i pemfigus vulgare fillon me lezione të gripit gojë mukozës, dhimbje të fytit, hiqni dhe prosthetics. Lëkura është e prekur në 6-12 javë. Sëmundja karakterizohet nga rritja intensive e flluska, bashkimi i tyre, formimi i erozionit të gjerë, skajet e cila rri filma të bardhë.

  Gjendja e përgjithshme e rëndë, rraskapitje, dobësi, dhimbje koke, ënjtje dhe ethe.


  Sëmundje nuk trajtohet shpie në vdekje brenda 3-6 muajve.

  Informacione nga artikullin "pemfigus"