Manifestim i bërryl tenisit sëmundje


 • Mekanizmi i sëmundjes
 • Manifestimet
 • Ndryshimet X-rreze


 • Mekanizmi i sëmundjes  Profesori Jack Harvey vëren se problemi i "tenis" bërryl jashtëzakonisht kompleks dhe aktualisht dobët zgjidhur. Ajo, nga ana tjetër, është i lidhur me një përshtatje shumë të gjerë problem i indeve lidhës me ngarkesa moderne brendshme dhe industriale.


  Para se të mjekësisë sportive është një detyrë shumë e vështirë - për të ndihmuar ligaments dhe muskujt atlet përballoj të gjitha trajtimin, pa të cilat nuk mund të bëjë asnjë garë. Mekanizmi i sëmundjes është mjaft e qartë. Në pjesën e parë të muskujve pjezë muskul zgjatues dhe supinator (supinator - një e muskujve vraschayuschaya një dorë jashtë; muskujve pronator kthehet në një dorë) për shkak të stresit dhe dridhje të konsiderueshme kur goditur raketë mbi topin ka inflamacion dhe i vogël edemë.


  Inflamacion i muskujve të bashkëngjitni skedarë të kockave dhe të shkaktojnë dhimbje akute dhe kronike dhe paaftësia për të prodhuar plotësisht rreh.


  Ekziston edhe mendimi që në momentin e tkurrjes së muskujve tendons të kockave shkelur condyles fjalës aponeurosis rreth tyre, duke çuar në ndërprerjen e qarkullimit dhe ndryshimet degjenerative në pjezë. Në tjetër, ka dhimbje dhe vetem kur paraqitet probing nadmyschelka jashtme dhe në disa lëvizjeve - zgjerimi dhe supination i parakrah, sidomos kur nje kombinim i ketyre lëvizjeve (simptomë pozitiv Welsh). Lakimi dhe parakrah pronation zakonisht pa dhimbje. Lëvizje pasiv (extension dhe supination) dhimbje parakrah vetëm në rezistojnë.


  Dhimbja është më e keqe kur compressing dorën në një grusht dhe përkulje të njëkohshme në të përbashkët radiocarpal (simptomë Tompsena). Dhimbja zakonisht është progresiv, lëvizjet e dhimbshme janë shumë të lehta, i bërë me pjesëmarrjen e tendons prekura (p.sh., kur atlet duke mbajtur diçka në prirje të tij të dorës).
  Manifestimet  Simptomë kryesore është dhimbja lateral epikondilita është lokalizuar në pjesën e jashtme bërryl. Dhimbje mund të përhapet në sipërfaqe e pasme të parakrah dhe dora dhe madje arrijnë ndaluar. Gjithashtu mund të shënohen ëmbëlsi në prekje dhe të muskujve ngurtësi parakrah. Rritjet dhimbje me furçë extension mbrapa dhe kur të kthehet parakrah palme up.

  Të mbajë një heqjen dorë gjithashtu rrit dhimbje. Për disa pacientë për shkak të dhimbjeve në rritje të merrni edhe qumësht nga paketë frigorifer është sfidë e mjaftueshme.
  Diagnozë  Mjeku i parë do të gjeni detaje të detajuar historinë e sëmundjes tuaj. Ju përgjigjem pyetje në lidhje me natyrën e dhimbjes, lëndimet e mundshme bërryl rajonin në të kaluarën, si dhe aktiviteteve profesionale dhe sportive. Ekzaminimi fizik është një hap shumë i rëndësishëm në epikondilita diagnoza. Për të diagnostikuar këtë me mjekun e sëmundjeve mund të bëhen teste specifike diagnostike.


  Ju mund të caktohet X-ray e përbashkët bërryl.

  Kjo do të sunduar nga sëmundje të tjera që qartë dhimbje në bërryl.


  Simptomat lateral epikondilita shumë të ngjashme me simptomat e sëmundjeve të tjera, të quajtur sindromi i tunelit radial. Kjo sëmundje shkaktohet nga ngjeshja e nervit radial në bërryl. Nëse dhimbja nuk do të ulet në trajtim konservativ epikondilita, mjeku mund të urdhërojë teste diagnostike për të përjashtuar nevropati tunel.


  Në diagnozën e zbehtë emëruar metoda të veçanta. Imazhe rezonancë magnetike - një metodë e studimit të kockave dhe indeve të buta me valët magnetike. Ultratinguj është i bazuar në dallimet në hartën e densitetit të ndryshme të indeve dhe strukturën e sinjaleve tejzanor krijuara nga një sensor.

  Këto metoda tejet informativ, plotësisht i sigurt dhe pa dhimbje.


  Gjatë epikondilita kronike. Pas disa javë, dhe nganjëherë muaj subvencione dhimbje dhe shërim ndodh, por me trajtimin e duhur dhe qetësie relative. Megjithatë, kur ju të ktheheni në trajnimin intensiv të sëmundjes mund të rifillojë. Në disa raste, sëmundja mund të zgjasë për disa vjet.