Manifestimi pyatkovoyi Spurs


 • Cilat janë Spurs thembra
 • Si funksionon nxit thembra, parandalimi

 • Cilat janë Spurs thembra

  Thembra e nxit - rostral kripë apo shipovidno deklaratë, vijnë nga sipërfaqja shputës së calcaneus zhardhok, bazë e të cilit bashkon me calcaneal zhardhok.

  Kur X-ray nxit takë të një numër të madh të mesme dhe të vjetër moshë (4,9 për qind) nuk do të bëjë asnjë ankesë. Kështu, prania e vetë nxisë anatomike nuk do të thotë sëmundje. Në anën tjetër, disa pacientë me foto klinik shenja të rënda radiologjike mund të mungojë. Vetëm rreth 10% e sëmundjeve të sistemit muskulor bie në nxit takë.

  Jo gjithmonë e mundur të përcaktohet në mënyrë të besueshme shkakun e sëmundjes. Kjo kryesisht ndodh në gratë 40 vjeç e lart.

  Arsyet që kontribuojnë në zhvillimin e Spurs thembra:

 • Këmbët e gjatësisë banesë,
 • calcaneus akute ose kronike trauma,
 • mbipeshë.

 • Si funksionon nxit thembra, parandalimi

  Sëmundja manifestohet një nga simptomat kryesore - dhimbje në thembër. Kjo mund të ndodhë papritmas, akut ose të rritet gradualisht me kalimin e kohës. Thembra - personi i parë në të ngarkesës bosht axial. Është mjaft e qartë që nga momenti i parë, pacienti merr deri në këmbët e tij, ai menjëherë e ndjen shumë dhimbje - "thembra gjilpërë", "shkeli në një gozhdë" - Krahasimet e tilla sugjerojnë të sëmurët.


  Pas një kohë në procesin e duke ecur dhimbjen ul pak. Në këmbë veçanërisht e dhimbshme me procesin bilateral; Ndonjëherë këto sufferers lëvizë me paterica. Sepse pacienti ngarkesa në këmbë buzë e këmbë, duke u përpjekur për të shmangur dhimbjet në thembra, këmbët gomave shpejt. Pacientët janë nervozizmi, lehtësisht të inatosur, në rënie efikasitetin e tyre. Situata është komplikuar nga humbja e besimit në mjekët që cakton trajtim shpesh të pamjaftueshme dhe për këtë arsye i paefektshëm.


  Një shqyrtim i pesë pikë një gisht janë më të dhimbshme - zakonisht në proceset e brendshme të zhardhok calcaneal që është më afër buzë e brendshme të kockave thembra.

  Diagnoza konfirmohet radiographically.

  Si për të parandaluar shfaqjen e Spurs thembra:

 • Lufta kundër trashje
 • Trajtimi në kohë dhe i kualifikuar i sëmundjeve të shpinë dhe nyje
 • Veshur insoles me këmbët e sheshtë
 • Veshin këpucë të rehatshme dhe fiziologjike
 • Shmangni ushtrimin zgjatur fizike mbi pesë
 • Nëse ka tashmë shenja të minimal thembra e nxit të kryejnë trajtime parandaluese me përdorimin e trajtimeve të terapisë fizike.
 • Informacion nga neni "spurs takë".