Procedura për zbardhjen e dhëmbëve


 • Çfarë është dhëmbë çngjyrosje
 • Procedura për zbardhjen e dhëmbëve

  Çfarë është dhëmbë çngjyrosje

  Dhëmbët janë të nënshtruar ndaj ndikimit të vazhdueshëm e ngjyra të ndryshme,
  të përfshira në ushqime, pije, farmaceutike
  Droga, duhani dhe kozmetike. Si rezultat, ka
  diskolorit - njollë dhëmb. Ngjyra mund të vendosen
  në sipërfaqen e jashtme (errësirë) ose depërtojnë indet rënda të dhëmbit
  (Pikturë Brendshme). Shpesh shkaku i njollë është
  trauma dhëmb ose trajtim endodontic (kanal rrënjë trajtim), dhe shkelje të formimit dhe maturimin e dhëmbëve.

  Nuk është një contraindications absolute për
  Zbardhje profesionale - prania e reaksioneve alergjike

  të peroksid hidrogjeni apo komponentëve të tjerë të sistemeve zbardhues.
  Nuk rekomandohet për dhëmbët çngjyrosje për shtatzëna dhe lactating
  gratë - si studimet në këtë grup pacientësh, për të dukshme
  Arsyet janë kryer. Ka kufizime të moshës
  18.


  Procedura për zbardhjen e dhëmbëve

  Ka dy lloje të zbardhjen e dhëmbëve, profesional
  dhe joprofesionale. Me metoda profesionale përfshijnë tavolinë
  zbardhjen dhe shtëpi duke përdorur KAPP veçantë. Të gjithë
  Metodat profesionale janë rigoroze klinike dhe laboratorike
  hulumtim dhe vetëm pastaj i miratuar për përdorim në klinikë.

  Zgjedhja e metodës së dhëmbëve çngjyrosje është e nevojshme që së bashku të


  me mjekun tuaj dhe gjithmonë pas një ekzaminim të plotë të dhëmbëve
  dhe goja. Para çngjyrosje procedurës duhet të përmbushë pastrim higjienik e dhëmbëve.

  Shtëpi çngjyrosje përfshin veshur e KAPP të veçantë, i cili
  mbushur me zbardhjen xhel. Zakonisht veshur Kapp merr 2-3 javë. Ndoshta si ditën dhe natën zbardhjen e dhëmbëve. Shenjat e para të dhëmbit hershme atje për 4-5 ditë dhe gradualisht intensifikuar.


  Efekti pas zbardhjen shtëpi është zakonisht shumë
  i rëndësishëm dhe i ruajtur për një kohë të gjatë. Varësisht
  Stabiliteti i ngjyrës mund të kryejë kurse të shkurtra mbështetëse

  Whitening - 3-4 seanca çdo 6 muaj.

  Zbardhjen dhëmb tavolinë është bërë në karrige dentare
  nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të një mjeku dhe merr zakonisht 1,5-2 orë.
  Parimi bazë është që të përdorin metoda xhel kabinetit
  dhe një përqendrim i lartë i katalizatorit që mund të përshpejtojë
  procesi zbardhjen - sepse këto metoda janë quajtur edhe energji.

  Efekti pas zbardhues profesional shpëtohet
  për disa vjet. Për të përjashtuar një kthim minimale të ngjyrës
  kurse të shkurtra rekomanduar zbardhues periodike të mirëmbajtjes.

  Nganjëherë keni nevojë për një zbardhje dhëmb nuk është jashtë, por nga brenda.


  Për shembull,
  me dhëmb mekanike traumave pothuajse menjëherë kthehet trëndafili
  ngjyrë. Me kalimin e kohës, këto dhëmbë të bëhet karakteristikë kuqalashe-kafe
  hije. Në raste të tilla, mënyra e të ashtuquajturit
  Zbardhues i brendshëm.

  Brenda në dhëmb zbardhjen xhel është hedhur special. Zgavër është e mbyllur vulën e përkohshme. Në vizitën e ardhshme (në 1-5 ditë)
  Mjeku përsërit xhel rimbursim. Zbardhjen kurs mund të kërkojë 3
  5 vizita. Pas ngjarjeve zgavër është e mbyllur
  vulë të përhershme.

  Vetëm dhëmbët e veta zbardhura. Vula, veneers, qeramike
  kurora kanë një strukturë dhe zbardhues teknologji krejtësisht të ndryshme

  ata nuk punojnë. Pra, nëse ju vendosni të keni më shumë
  Dhëmbë të lehta zbardhjen e dhëmbëve paraprinë në
  Restaurimi (dmth instalimi i vulave ose vinirov) ose ortopedike
  punon.

  Besohet se dhëmbë zbardh veten.
  Gels veçanta, shirita dhe mjete të tjera që janë
  në një treg të lirë, përmbajnë një përqindje të vogël të agjentëve zbardhues.
  Ata kanë një zbardhues të vogël dhe të shkurtër
  aktivitet.

  Informacion nga artikullin "zbardhues".