Parandalimi i dështimit të zemrës


 • Parandalimi i dështimit të zemrës

 • Parandalimi i dështimit të zemrës

  I rregullt
  ekzaminimet parandaluese kardiolog,
  Trajtimi në kohë dhe e duhur e arterial
  hipertension, parandalimi arteroskleroza
  dhe sëmundjeve të tjera kardiovaskulare jep konsiderueshme
  shans për të shmangur sindromi i dështimit të zemrës. Përveç
  të urdhërojë dhe ajo ka lidhje me çdo person duhet të
  shmangur stres të panevojshëm në zemër. Zemra e njeriut
  ka potencial të madh, pavarësisht nga fakti se një shtet
  paqe në mesatare ajo pompon rreth 5 litra gjak
  minutë, barrë e lejuar për të - 30
  litra! Në gjashtë herë! Ajo do të duket se "mbingarkesë"

  ajo është thjesht e pamundur.
  Por ne e bëjmë atë të gjithë kohën,
  gjejnë veten.

  Për shembull, disa njerëz mendojnë se ngarkesa në zemër
  rritet me rritjen e peshës trupore. Kjo është arsyeja pse njerëzit
  i trashë shpesh ndjekin jo vetëm sëmundjen
  Endokrin, por kardiovaskulare
  sistem. Përmend këtë në më të mirë
  madje edhe në shkurtësinë e shprehur të frymëmarrje. Por
  të mbështetur peshën e një normale, kufizimeve të arsyeshme për ushqim
  dhe i ulur jetës - jo aq shumë një haraç të modës si
  shëndetësor. Sigurisht, ne nuk duhet të bjerë në ekstremin tjetër
  dhe për të sjellë veten për të lodhjes, zemra është të paktën
  dëmshme. Të ushqyerit duhet të jetë një i plotë dhe racional,


  të përmbajë sa më shumë produkte natyrore "live
  vitamina "në fruta dhe perime.


  Tejkalim shumë të rënda kardiovaskulare
  kripë në trup, kështu që ju duhet të mësohen pak nedosalyvat
  ushqim. Ka, megjithatë, njerëzit që hanë asnjë kripë në të gjitha,
  duke siguruar se ajo është e shije mjaft e natyrshme
  produkteve. Plotësisht të veprojnë si ata nuk ofrojnë,
  pamësuar me këtë mund të jetë e vështirë, por Limit
  kripë është shumë e rekomanduar. Në të vërtetë, më mirë dhe më e lehtë
  vullnetarisht kufizojnë veten për diçka, duke qenë të shëndetshëm,
  se ndjekin një dietë të rreptë gjatë sëmundjes së rëndë.

  Stres të panevojshme të lartë në zemër dhe të japë të tilla

  të gjitha pijet tuaja të preferuara si kafe dhe çaj. Sigurisht,
  nuk ka nevojë të shkoni shumë larg. Nga një filxhan kafe
  në mëngjes dhe tri gota çaj brewed mbi djathtë
  ditë asnjë të keqe nuk do të, ajo është edhe më e dobishme
  ju dhe konfirmoni çdo ekspert në të ushqyerit. Por
  para se të derdh një filxhan e pestë të kafe në punë
  kompjuter, është që të mendoj mirë ....

  Në rrezik, natyrisht, tifozët e pijeve alkoolike.
  Mund të argumentojnë: Shkencëtarët francezë thonë, ka dëshmuar gjatë
  Efektet e dobishme të verë të kuqe mbi kardiovaskulare
  sistem. Në rregull, por ka nevojë për një sqarim të vogël.
  Ne po flasim për verë natyrore, verë e thatë,

  dhe në sasi të vogla (më pak se një gotë në ditë)
  dhe jo në tabelat bukuroshe e zemrave tona, ku alkooli
  rrjedh si uji. Mbi rreziqet e pirjes së duhanit kaq shumë perehovoreno,
  që ju nuk dëshironi që kjo të kthehet. Nuk ka të
  përjashtime dhe nuk ka justifikime: pirja e duhanit është e dëmshme
  për zemrën.

  Beach njeri modern - një mënyrë jetese i ulur.
  Duket e çuditshme - çfarë janë mbingarkesë e zemrës mund
  qoftë përmes? Nuk ka asgjë për t'u habitur në këtë. Tonë
  Sistemi kardiovaskular programuar nga natyra
  për të punuar nën stres të lartë fizik. Dhe,
  natyrisht, funksion "i pamartuar" Zemra gjithashtu çon në dështimet e saj.
  Aktiviteti kështu fizik (mundësisht jashtë shtëpisë)

  - Jo një luks si një mjet për forcimin e muskujve të zemrës,
  parandalimi i sulmeve në zemër, dhe me ta dhe Parandalimin
  dështim të zemrës.

  Sigurisht, në ditët e sotme është e pamundur të mos e konsiderojnë të tilla
  faktor i dëmshëm për zemër si stres të vazhdueshëm.
  Fakti që nën stres ose rrezik
  Zemra fillon të punojë më shumë, dhe kur një person
  qetësuar, të kthimit të normave të zemrës në normal, too. Konstante
  njëjti stres - nuk është gjë tjetër veçse një funksion të vazhdueshëm të zemrës
  "Mënyra zjarr", fjalë për fjalë, për të veshin.
  Prandaj, cilësitë e tilla njerëzore si vitalitet,
  dashuria e jetës vetë dhe popullit, aftësia për të parë pozitiv
  momente në çdo situatë është duke u bërë jo vetëm

  shenjë e një njeriu të lumtur, por edhe parandalimi
  dështim të zemrës, dhe një shenjë e një personi të shëndetshëm
  zemra.

  Nga lart ajo është përfundim i thjeshtë: Top
  parandalimin e mosfunksionimit të zemrës, si më
  sëmundjet e sistemit kardiovaskular,
  është fakti se të gjithë e dinin mirë është quajtur "i shëndetshëm
  mënyrën e jetesës. " Ushqimi i duhur, ajër i freskët, jo
  zakone të këqija, aktivitet fizik, stabiliteti
  ndaj stresit, vetë-besim dhe celularë
  Bota - kjo është ajo që e bën zemrën të shëndetshme dhe të fortë.

  Jo për të të jetë tepër optimist, kujtojnë përsëri
  që Shqyrtime parandaluese kardiolog
  - Mënyra më e sigurtë për të kapur problemin mundshme

  zemra në fillim.