Parandalimi-sklerotike mbresë komplikime pas trajtimit kirurgjik për traktin e sipërm urinar


 • Paraqitje
 • Materialet dhe Metodat
 • Efektet farmakologjike të drogës Lonhydaza
 • Rezultatet dhe Diskutimi
 • Konkluzionet


 • Paraqitje

  Diagnoza dhe trajtimi i pacientëve me herët
  Ureteral organik eshtrat e pengesave
  një nga problemet më të vështira të urologjisë moderne. Numri i pacientëve të tillë vazhdon
  rritet. Para së gjithash, kjo është për shkak të zgjerimit të indikacioneve për operacionet mbi organeve të barkut, legenit dhe retroperitoneale
  hapësirë. Në dekadat e fundit, lëndimet iatrogjenike ureteral, e ndjekur nga formimi i mbresë ngushtim për shkak të futjes së përhapur të
  Praktika klinike trajtim endoskopike.

  Si
  ngushtim fillor dhe i mesëm i uretër mund të ndodhë
  Simptomat që përfundimisht çon në funksional të rënda dhe
  Ndryshimet morfologjike të rrugëve të sipërme urinare dhe veshkat, dhe kjo
  rasti i operacionit të organeve-ruajtjes nuk është e mundur [1]. Pengesave legen-uretër
  segment është një nga shkaqet më të shpeshta të
  veshkat hydronefrotycheskoy transformimit. Kjo anomali ndodh në 1% të atyre
  moshës 20 deri në 40 vjet, dhe gratë 1,5 herë më shumë gjasa sesa burrat [2]. Përveç
  zhvillimi i ngadaltë i pelvisit organike ngushtimi, segment uretër


  brenda, mekanizmat patogjene e uropathy obstruktive luan një rol të rëndësishëm
  ekstraureteralnaya dhe ekstrapelvikalnaya përmbajtja vurratë lohanochno.
  Sepse diskinezi permbylles fillon përmbajtjen rrjedhje legenit
  ind sinus me inflamacion të njëkohshme ose të mëvonshme, terminal
  fazë është shënuar me shtim të indit lidhor
  elemente të zhvillimit periureteralnoho sklerozë. Legenit-ureteric
  segment i mbyllur në rast muftoobraznyy sklerozirovannymi, humbet
  furnizim adekuat të gjakut, aktivitet dobësuar shtrëngohet dhe konstante
  pengesë për rrjedhën e urinës që çon në përhapje progresiv të legenit dhe kushtet

  i quajtur hydronephrosis calculous [3].

  Në trajtimin
  hydronephrosis është e rëndësishme jo vetëm të eliminuar ngushtim. Incidenca e lartë e
  stenozë kongjenitale dhe fituar
  ureters obliteratsiy dhe diagnozat e tyre me vonesë nuk është gjithmonë i suksesshëm
  rezultatet e operacioneve rindërtues në ureters dhe problemeve parandalimin e
  Komplikime mbresë-sklerotike të detyruar që të përmirësojmë vazhdimisht dhe i famshëm
  shikoni për mënyra të reja për të rivendosur morfologjinë dhe funksionin e traktit të sipërm urinar [1]. Në këtë drejtim, një çështje e rëndësishme e urologjisë moderne
  Kërkim i pathogenetically metoda që parandalojnë përsëritura bazuar
  Formimi ngushtim.

  Qëllimi i këtij studimi ishte për të përmirësuar
  Rezultatet afatgjata të trajtimit të pacientëve të nënshtruar për kirurgjik
  interference në traktit urinar. Objektivat e studimit ishte për të vlerësuar
  Efikasiteti terapeutik i terapisë enzimë me Lonhydaza 3.000 IU
  gjithëpërfshirëse parandaluese-sklerotike mbresë komplikime pas kirurgjikale
  trajtim.


  Materialet dhe Metodat

  Ekzaminohen
  66 pacientët që ishin shtruar në spital në klinikë urologjisë në RUDN
  MCL numri bazë i 29. Moskë, operohet në
  traktit urinar sipërme në periudhën nga 2009 deri 2011. .. Grupi kryesor ishte
  përfshinte 36 pacientë: 24 gra të moshës 18 deri 73 vjeç (mosha mesatare

  ishte 37,5 ± 0,5 vjet) dhe 12 meshkuj të moshës 25-68 vjeç (mesatarja
  - 39,1 ± 0,5 vjet). Të gjithë pacientët ishin të ndarë në 3 grupe. Të gjithë pacientët ishin
  e ndarë në 3 nëngrupe. Nëngrup i parë përfshinte 16 pacientë të diagnostikuar me "kongjenitale
  hydronephrosis. " I dytë - 9 pacientët të cilët iu nënshtruan obstetrik
  ndërlikim operacion i cili ishte zhvillimi ureterohydronephrosis në aspektin e 6
  muaj deri në 2 vjet pas operacionit. Nëngrup i tretë i 11 pacientëve me
  urolithiasis.

  Grupi i kontrollit përfshinte 30 pacientë: 20 gra të moshës
  20-73 vjet (do të thotë mosha - 36,5 ± 0,5 vjet) dhe 10muzhchin 26 të moshës

  për 69 vjet (mosha mesatare - 37,2 ± 0,5 vjet) që kishin pësuar më parë kirurgjikale
  interference në traktit urinar. Nëngrup i parë ishte 14 pacientë.
  Çfarë ishin operuar në hydronephrosis kongjenitale. I dytë
  nëngrup të përfshira 6 pacientë të cilët kanë marrë trajtim kirurgjik për
  hydronephrosis shkaktuar nga lëndimet iatrogjenike ureteral në
  Ndërhyrjet obstetrik. Nëngrup i tretë përfshiu 10 pacientë
  janë nënshtruar trajtimit kirurgjik për shkak të këmbë të gjata ende
  concrements uretër. Tabela 1 tregon të dhënat ultratinguj.

  Tabela 1.
  Rezultatet e pacientëve të ultrazërit me hydronephrosis dhe themelor

  Grupet e kontrollit.


  Tregues
  Grupi kryesor (n = 36)
  Grupi i kontrollit (n = 30)
  I parë
  nëngrup
  (N = 16)
  I dytë
  nëngrup
  (N = 9)
  I tretë
  nëngrup
  (N = 11)
  I parë
  nëngrup
  (N = 14)
  I dytë
  nëngrup
  (N = 6)
  I tretë
  nëngrup
  (N = 10)
  Pielokalikoektazii Degree
  2-4 cm
  4 (25%)
  3 (33,3%)
  7 (63,6%)
  5 (35.7%)
  2 (33.3%)
  7 (70%)
  4-7 cm
  12 (75%)
  6 (66,7%)
  4 (36,4%)
  9 (64,3%)
  4 (66,7%)
  3 (30%)
  Shkaqet e hydronephrosis kongjenitale

  Plotësues

  anije

  5 (31,25%)
  4 (28.6%)
  Ngushtim myskovo-
  segment uretër
  6 (37,5%)
  5 (35.7%)
  Shkarkimi i lartë
  uretër
  5 (31,25%)
  5 (35.7%)
  Shkaqet e hydronephrosis mesme
  Ligation e treta më të ulët
  uretër
  5 (55,6%)
  3 (50%)

  Dëmtimi i të tretën e poshtme të uretër dhe zhdukje të saj

  4 (44.4%)
  3 (50%)
  Indikacionet për trajtim kirurgjik

  Gjatë

  qëndron
  ureteral gur

  4 (36,4%)
  4 (40%)

  Gjatë

  qëndron
  kalcifikim
  stent brendshme

  2 (18.2%)
  2 (20%)

  Concretions uretër me asnjë tendencë për të vetë-shkarkimit

  5 (45.4%)
  4 (40%)

  Të gjithë pacientët janë ekzaminuar: grupin kryesor - para operacionit,
  kontrolli - në drejtim prej 3 deri 14 muaj pasi pëson kirurgji.
  Sondazhi përfshiu një sqarim të ankesave, historia mjekësore, ekzaminimin fizik,
  Performanca Rishikimi dhe urography nxjerrës, Ultrasonografia (US)
  veshkave rrjedhjen e gjakut renal me Doppler arterieve segmental në

  Diagnoza në grupet e para dhe të tretë të studimit ishte për të mbledhur
  ankesat, historia mjekësore, ekzaminimi fizik; Performanca Review, nxjerrës
  urography, Ultrasonografia e veshkave me Doppler rrjedhjen renal të gjakut në
  Arteriet segmental [4]. Pacientët pësuar diagnostifikimit laboratorike:
  Klinik, kimi i përgjithshëm i gjakut, urinalysis përgjithshme klinike, kulture
  urinë në florën e antybiotykochutlyvosti definicion [5].

  Pacientët
  nëngrup i dytë i grupit kryesor të kryer inspektimin, urography nxjerrës,
  Doppler ultratingull e veshkave të fluksit të gjakut në arteriet renale segmental
  ekzaminim obstetrik gjinekologjik dhe, studimet laboratorike [6].

  Metoda
  derivim i urinës në këto pacientë ishte nephrostomy percutaneous birë. Në
  Në të ardhmen, të gjithë pacientët e grupit kryesor të kryhet operacioni.
  Pacientët në grupin e kontrollit ishin nënshtruar edhe në historinë kirurgjikale
  Ndërhyrja (Tabela. 2). Kullimi i veshkave realizohet instalimi i brendshëm
  stent për 4 javë.

  Tabela 2. Metodat
  Trajtimi kirurgjik i pacientëve dhe grupin e kontrollit.

  Metoda është e shpejtë
  trajtim
  Grupi kryesor (n = 36)
  Grupi i kontrollit (n = 30)
  I parë
  nëngrup
  (N = 16)
  I dytë
  nëngrup
  (N = 9)
  I tretë
  n% D
  0? Dhruppa
  (N = 11)
  I parë
  nëngrup
  (N = 14)
  I dytë
  nëngrup
  (N = 6)
  I tretë

  nëngrup
  (N = 10)
  Plastike Antevazalnaya
  5 (31,25%)
  4 (28.6%)

  Operacioni nga Hines-Andersen

  6 (37,5%)
  5 (35.7%)

  V-Y-plastike në Foley

  5 (31,25%)
  5 (35.7%)
  Ureterotsisto-neoanastomoz
  5 (55,6%)
  3 (50%)
  Operacioni Bohars
  3 (33,3%)
  2 (33.3%)
  Operacioni Demel
  1 (11.1%)
  1 (16.7%)
  Ureterolitotomiya
  4 (36,3%)
  3 (30%)
  Ureterolito-nxjerrjes
  5 (45,5%)
  5 (50%)
  Heqjen kirurgjikale
  stent gjatë në këmbë
  2 (18.2%)
  2 (20%)

  Në 31 pacientë kryesore
  grup (86.1%) dhe në 26 pacientët në grupin e kontrollit (86.7%) gjatë operacionit
  përcaktohet periureterita fenomen pedunkulita dhe konfirmuar histologjik
  (Fig. 1) (agjentë të ngjyrosur hematoxylin dhe eosin, plotësoni tselloydyn).

  Për fotografisë
  përdorur: Videokamera AxioVision Rel. 4,2 Firma "Carl Zeiss", Gjermani;
  mikroskop Axioplan kompani 2 Imazhe "Carl Zeiss", Gjermani, një rritje prej 50 herë.

  Figura 1. Fibrozirovannaya
  ind perirenal i qelizave limfoide infiltrimit inflamatore.
  Dritë rritje mikroskopi - 50.

  Në para- dhe
  Periudha postoperative të gjithë pacientët dhe grupi i kontrollit
  droga zhvilloi antibiotik e fluoroquinolones.

  Me 2-3 ditë postoperative
  periudhë, të gjithë pacientët e grupit kryesor është emëruar valutor induktor-lazer
  terapi. Mekanizmi i veprimit të kësaj metode fizioterapi është

  Stimulimi i funksionit të organeve të prekur, duke përmirësuar qarkullimin aty normalizimin
  Pronat rheological e gjakut, duke rritur pėrshkueshmėrisė e membranave qelizore
  mur anije dhe për të përmirësuar rrjedhjen limfatike. Në të ndikimit të nivelit të sistemit
  rrezatim lazer me intensitet të ulët është manifestuar në kompleksin
  Përgjigjet komplekse e nervor, endokrin dhe dashamirës-veshkave dhe
  aktivizimi i imunizuar sistem dhe rregulla neurohormonal neyroreflektornyh [7].
  Terapi induktor-lazer ka anti-inflamator, anti,
  desensitizing, immunomodulatory, antispasmodic, anestiziruyuschee, riparues dhe efektet antioxidant [8].

  Letra e përdorur terapeutik lazer magnetike-infra të kuqe
  aparat "RIKTA-01." projektuar për të
  përdorim i jo-invazive dhe jep ndikim të njëkohshme thekshëm
  lazer narrowband, të padukshme për
  broadband sytë infra të kuqe LED dhe rrezatimi i kuq i dukshëm
  Kapaciteti total impuls prej të paktën 120 MW, me fushë magnetike konstante
  induksion vektor i 25 deri 35 Mt, frekuenca e kaluar pulses lazer 1000
  Hz. Laser kryer dy fusha në projektimin e postoperative
  me një sipërfaqe ekspozuese 10 minuta [8]. Numri i seancave ishte e vendosur
  individualisht mesatarisht 10 seanca.

  Përveç kësaj, me 3 ditë pas operacionit
  trajtim për të gjithë pacientët e grupit kryesor filloi enzimë drogës terapi Lonhydaza ®
  3000 skemë IU: 10 intramuskular (i / m) 1 injeksion çdo 3 ditë. Pas 3
  Monitorimi muaj kryer
  Vlerësimi i pacientëve me urography nxjerrës performancës, Ultrasonografi e përkufizimit veshkat
  Treguesit dopplerohrafycheskyh e rrjedhjes së gjakut të veshkave.

  Pacientët në grupin e kontrollit pranuar vetëm periudhën postoperativ
  terapi standarde. Terapi Antisclerous në këtë grup të menaxherëve.


  Efektet farmakologjike të drogës Lonhydaza ®

  Drogës ka
  hialuronidaznoyu zgjatur aktivitet, chelating,

  pronat antioxidant dhe anti-inflamator moderuar. Lonhydaza ®
  dobëson rrjedhën e fazës akute të inflamacionit, rregullon sintezën e neurotransmitters
  inflamacion rrit përgjigje humorale imunitar dhe rezistencë ndaj
  infeksion. Pronat e shprehura protivofibroznye kusht Lonhydazy ®
  konjugimi me hyaluronidase lindjes (derivatin e aktivizuar te N-oksid
  poli-1, 4-etilenpiperazina), i cili rrit ndjeshëm stabilitetin e enzimës për
  denaturing efektet dhe veprimet frenuesit. Përveç kësaj, transportuesi
  afte per te lidhur liruar nga komponentët matricës hidrolizës,
  frenuesit enzimë dhe stimulators e sintezën e kolagjenit.

  A substrat specifik
  hialuronidaza testicular është glycosaminoglycans, të cilat janë baza e
  Matrica e ind lidhës. Si rezultat i depolymerization të glycosaminoglycans
  ndryshoj vetitë e tyre themelore: të reduktuar viskozitetit, aftësia reduktuar
  ujë ngurtësohem, jonet metalike, lehtësuar lëvizjen e lëngjeve në ndërqelizor
  hapësirë, përkohësisht rrit pėrshkueshmėrisė e barrierave indeve dhe
  elasticiteti i indeve lidhës që duket ulje ënjtje,
  rrafshim i plagët, heqjen e pjesshme ose të plotë dhe parandalimin
  Formimi i contractures, pengesë
  zhvillimi i mëtejshëm i mbështjelljes. Biokimike, imunologjike,

  histologjike dhe elektron mikroskopike Studimet kanë treguar se
  Lonhydaza ® nuk e dëmton indin lidhor normale, por është
  Shkatërrimi i përbërjes ndryshuar dhe strukturën e indit lidhor në
  fibrozë.

  Lonhydaza ® është aktivitet i zgjatur hialuronidaznoyu, chelating, antioxidant dhe anti-inflamator pronave. Lonhydaza ® redukton rrjedhjen e fazës akute, rregullon sintezën e ndërmjetësuesve inflamatore, rrit përgjigje humorale imunitar dhe rezistencë ndaj infeksionit.


  Rezultatet dhe Diskutimi

  Vlerësimi i rezultateve
  Trajtimi është kryer në 3, 6, 12 muaj pas operacionit.

  Ne vlerësuar dinamikën e rrjedhës së gjakut në veshkave
  pacientët para dhe pas operacionit, pas largimit të ureteral brendshëm
  stent dhe çdo 3 muaj gjatë vitit (Fig.
  2).

  Figura 2. Dinamika
  shpejtësia pik systolic në rrjedhjen renal të gjakut në segmental
  Arteriet në pacientët para dhe pas trajtimit kirurgjik dhe largimin e brendshme
  stent.

  Kur studim Dopplerohraficheskoye në rrjedhjen e gjakut renal
  e pacientëve dhe të kontrollit të grupit të u gjend. Çfarë shpejtësia
  rrjedhjen e gjakut ishte e lidhur direkt me peshën e hydronephrosis (shkallë
  pieloektazii) dhe kohëzgjatja e pengesave. Kështu në 9 pacientët me primar dhe

  Grupet e kontrollit me hydronephrosis kongjenitale dhe shkallë pieloektizii deri 4 cm
  Shpejtësia e rrjedhjes systolic mesatarisht 59,67 ± 0,20 cm / sek,
  resistive indeks - 0,67 ± 0,12. Në 21 pacientëve dhe grupin e kontrollit me
  hydronephrosis kongjenitale dhe shkallë pieloektazii se 4 cm systolic
  shpejtësia rrjedhjen e gjakut ishte 60,76 ±
  0,20 cm / sek, indeksi rezistencës -
  0,69 ± 0.13. Në 15 pacientë të dy
  Grupet e studiuar e lëndimeve të iatrogjenike ureteral gjatë obstetrike
  Ndërhyrjet pas urinës nga veshka me aspiratën gjobë-gjilpërë
  Indekset nephrostomy e systolic shpejtësinë e rrjedhës së gjakut dhe indeksi

  Rezistenca afër normale dhe ishin 45,03 ± 0,43 cm / sek dhe 0,58 ±
  0,03 respektivisht.

  Në studimin e veshkave
  rrjedhjen e gjakut në 21 pacientë me urolithiasis zbuloi treguesit e mëposhtëm:
  7 pacientët në grupin kryesor dhe 7 ne kontrollin
  shkallë në pieloektazii në 4 cm rrjedhës systolic shpejtesise
  arriti në një mesatare prej 59,67 ± 0,20 cm / sek, dhe indeksi resistive - 0,67 ± 0,12.
  Konkrementa këmbë Duration shkonte nga 1 në 3 muaj. Në 4 pacientë
  pacientët kryesore dhe 3 në grupin e kontrollit pieloektaziya 4 deri 7 cm
  systolic shpejtësia rrjedhjen e gjakut arritur 60,12 ± 0,11 cm / sek, resistive

  Indeksi - 0,68 ± 0,14. Pas fillimit të terapisë me enzime, në Lonhydaza ®
  Pacientët e grupit kryesor u vu re një rënie progresive në kulmin
  qarkullimi i gjakut systolic, që në aspektin e 6 muaj rënë
  1.3 herë dhe ka arritur vlerën e saj normale, brenda 44,01 ± 0,56 cm / sek
  (P 0,05), ndërsa indeksi i afërt me normale, ul 1,2 herë, dhe
  arriti në 0,57 ± 0,04 (p më pak studiuar intensivisht objektivat e reduktimit dopplerohrafycheskyh. Pik
  systolic rrjedhjen shpejtësia e gjakut në drejtim të 12 muajve nga 60,76 ± 0,20 cm / sek
  rënë në vlerat nënnormalë e 50,83 ± 0,31 cm / sek (1,1 herë).

  Mbi 12
  muaj në pacientët në grupin e kontrollit është vërejtur një rënie të vogël
  Indeksi resistive (nga 0,69 ± 0.13 për 0,64 ± 0,01), e cila në mënyrë indirekte
  dëshmi e proceseve mbresë-sklerotike në indin përreth,
  dhe në murin e uretër në vendin e anastomosis.

  Figura 3.
  Dinamika e nivelit mbështetje indeks
  Arteriet segmental veshkave në pacientët para dhe pas trajtimit kirurgjik dhe
  Largimi i brendshëm stent.

  Ultratingull
  Monitorimi u shënuan dallimet në pacientët e pielokalikoektazii shkallë
  dhe grupi i kontrollit pas operacionit. Pra, në thelb
  grup në sfond të Lonhydaza ® terapisë në deri në 3 muaj vetëm 3

  pacientë (8,3%) është vërejtur pamjen pielokalikoektazii 3 cm dhe 1
  pacient (2.8%) - më shumë se 3 cm, duke kërkuar ri-shtrimin në spital. Në
  që në grupin e kontrollit ri-trajtimi për deri në 3 muaj nënshtruar 5 pacientë (16.7%) për shkak
  diagnostikua me pieloektaziya 3 cm dhe 5 pacientë (16,7%) të regjistruar
  pieloektaziya se 3 cm (Tabela. 3).

  Tabela 3. Diplomë
  pacientët pielokalikoektazii në të studimit dhe të kontrollit grupeve pas
  trajtim kirurgjik.

  Shkallë
  pielokalikoektazii

  Numri i pacientëve
  osnovnoyhruppe (n = 36) /

  grupi i kontrollit (n +
  30) pas operacionit

  Pas 4 javësh
  Pas 3 muajsh

  Pas 6 muajsh
  Pas 12 muajsh
  1 deri 3 cm.

  0 /

  3 (10%)

  3 (8.3%) /

  5 (16.7%)

  1 (3.8%) /

  4 (13.3%)

  0 (0%) /

  3 (10%)

  Më shumë se 3 cm.

  0 (0%) /

  0 (0%)

  1 (2.8%) /

  5 (16.7%)

  1 (3.8%) /

  3 (10%)

  0 (0%) /

  2 (10%)

  Rezultatet e nxjerrës
  urography në fillim postoperative përmirësimit periudhë show sekretore-evakuimin
  Funksionin e veshkave në anën e kirurgjisë, që ndodhi në 32
  pacientë (88,9%) të cilët kanë marrë Lonhydaza ®, ndërsa në grupin e kontrollit
  përmirësim ndodhur në vetëm 20 pacientë (66,7%). Kjo pėrshkueshmėrisė
  legen, operacion uretër segment-side dhe segment ureteral në

  anastomosis zonë ishte i kënaqshëm në 94,4% të pacientëve të grupit kryesor
  konfirmuar kalimi i lirë i materialit kontrast në urinar sipërme
  mënyra në kryerjen urography nxjerrës.

  Në kushtet e deri në 3 muaj 11
  Grupi kryesor i pacientëve të operuar në hydronephrosis kongjenitale,
  Komplikime mbresë-sklerotike zhvilluar në 2 pacientë (12,5%) dhe 6
  muaj pas trajtimit kirurgjik - në 1 pacient (6,25%). Në 9 pacientët
  Grupi kryesor që iu nënshtrua operacionit për lëndimet iatrogjenike ureteral,
  dhe në 11 pacientë të operuar në urolithiasis, sklerotike
  Ndryshimet e zhvilluar vetëm në 11,1% të rasteve dhe 9.1% përkatësisht në aspektin e 3

  muaj, duke kërkuar ri-shtrimin në spital dhe normë përsëritje
  terapi enzimë me Lonhydaza ® 3000 injektimit IU në vlerë prej 10 / m 1
  çdo 3 ditë në kombinim me terapi magnetike-lazer.

  Në grupin e studimit 6
  muaj pas operacionit për gurë në veshka 1 pacient (9,1%) dhe përmes
  9 muaj pas një operacioni për të lëndimit ureteral iatrogjenike 1
  pacient (11,1%) gjithashtu nevojë për një kurs të dytë të terapisë enzimë
  drogës Lonhydaza ® 3000 IU në kombinim me terapi magnetike-lazer.
  Përmes
  12 muaj pas trajtimit kirurgjikale në pacientët e grupit kryesor

  Komplikime mbresë-sklerotike janë vërejtur (Tabela. 4). Në kontrollit
  Grupi 6 muaj pas kirurgji pėrshkueshmėrisė falas
  traktit urinar sipërme në anën e kirurgjisë, konfirmuar nga
  është vërejtur në 23 pacientë ishte 76,7%. Në 7 pacientët shkelin kalimin
  kontrast të mesme për traktin e sipërm urinar të shkaktuara nga zhvillimi
  Komplikime mbresë-sklerotike kërkojnë ri-trajtimin. Pas 12
  muaj pas operacionit dhe një tjetër 6 pacientë (20%) në grupin e kontrollit nevojshme
  kryerjen ndërhyrje kirurgjikale mëtejshëm shkak të formimit të
  ndryshimet sklerotike.

  Tabela 4.

  Numri i pacientëve të grupit kryesor kërkimin
  mbresë-sklerotike komplikime të zhvilluara në kohë të ndryshme pas
  kirurgji

  Shkaku i hydronephrosis

  Numri i pacientëve
  pas operacionit

  Pas 3 muajsh

  Pas 6 muajsh

  9 muaj

  Pas 12 muajsh

  Hydronephrosis kongjenitale

  (N = 16)

  2 (12.5%)

  1 (6.25%)

  -

  -

  Plagosje iatrogjenike
  uretres (n = 9)

  1 (11.1%)

  -

  1 (11.1%)

  -

  Sëmundje kronike të mushkërive
  (N =
  11)

  1 (9.1%)

  1 (9.1%)

  -

  -


  Konkluzionet

  Kështu, rezultatet
  studim tregojnë një efikasitet të lartë klinik
  terapi me enzimë Lonhydaza ® 3000 IU në kombinim me
  terapi induktor-lazer në parandalimin mbresë kompleks-lajthitës

  Komplikimet pas trajtimit kirurgjik për traktit urinar. Ky kompleks
  Masat mund të përmirësojë rezultatet e trajtimit dhe mund të jetë me sukses
  përdorur në praktikën klinike.  Autorët

  prof. VP Avdoshin. FHBOU VPO "PFUR", Departamenti i urologji dhe nefrologji operacional
  MD MI Andryukhin. FHBOU VPO "PFUR", Departamenti i urologji dhe nefrologji operacional
  T. Kiryukhin. FHBOU VPO "PFUR", Departamenti i urologji dhe nefrologji operacional
  TA Vlasenko. Numri GKB 29 i quajtur. NE Bauman
  MD TI Rusakov. Numri GKB 29 i quajtur. NE Bauman


  Referencat

 • Guliyev BG Kirurgji rindërtues për pengim organik të rrugëve të sipërme urinare: Autori.

  Thesis. Dr. med. Shkenca. - Shën Petersburg, 2008.
 • Një udhëzues. Urologji / ed. NA Lopatkina. M:. HEOTAR Media, 2007.
 • Bratchykov AI, ngarje yi, Myahchenko SV Blades dhe karakteristika morfologjike në hydronephrosis / / Plenumin e Bordit të Shoqërisë ruse të urologji: tezës. K., 2010. Nga 27.
 • Mostbeck G., Kain R., Malek R. et al. Duplex Doppler sonography në sëmundje të veshkave parenkimale / / Jour. Ultratinguj med. 1991. - Vol. 10. - P. 189-194.
 • Mbreti L.R. Hydronephrosis. Kur është pengesë jo pengim? / / Urol. Clin. North. Am. - 1995. - Vol. 22. - P. 31-42.
 • Vlerësimi Piatt J. Duplex Doppler e mosfunksionim të veshkave amtare: sëmundje obstruktive dhe nonobstructive / / AJR 1992.

  - Vol. 168, N 5, - P. 1035-1042.
 • Avdoshin VP Përdorimi i rrezatimit lazer me intensitet të ulët në trajtimin e pacientëve urological / / IV Konferencën All-rus Shkencor në terapi kuantike: tezë. M., 1997. Prej 87-89.
 • Avdoshin VP, MI Andryukhin Aparat i kuantike terapi "RIKTA." Toolkit për mjekët për aplikim në urologji. - M: Shoqata "Quantum Medicine", 2009. Nga 29..