Parandalimi i rikthim të varësia e drogës


 • Mungesa e energjisë së brendshme
 • Shaka kujtesës
 • Vetmi
 • Pak
 • Kompani të vjetër

 • Statistika qendra të trajtimit të drogës dhe programet e rehabilitimit të gjithë botën figurë udhëheqëse zhgënjyese - rreth 90% të të gjithë të varur nga droga që kanë kaluar nëpër detoxification në të gjitha qendrat e trajtimit përsëri në duke marrë drogë ... është e vërtetë.

  Çfarë po ndodh? Çfarë bën një djalë të ri i cili tashmë ndihet shumë e mirë, çlirimin lumtur nga varësia dhe konfiguruar përdorimin e drogës kurrë për t'u kthyer në "sistem" të drogës?

  Gjëja më e rëndësishme. Deri më tani, prindërit, dhe shumë mjekë besojnë se periudha e qëndrimit në spital droguar, periudhë detoxification - kjo është trajtim.

  Ne shpresojmë që ju keni mësuar - ajo nuk është.


  Mungesa e energjisë së brendshme

  Gjatë marrjes njerëzit të drogës të mësohen për të jetuar në kushte të stresit të lartë. Për një njeri i ri padashur e ngriti nivelin e energjisë dhe disponimin e mungesës së plotë të një ndjenjë të shqetësuar dhe ankthit të bëhet normë. Kur gjendja e tij kthehet në "stres" normale njerëzore, bëhet nivele normale, adoleshentë të gjithë në kohë duket se ai ishte "i ngadaltë", "ngrirë" gjithmonë duan të kthehen në ish-, parregull të lartë, në nivelin e energjisë.

  Ndjeheni humbjen e energjisë mund të kapërcehen me ilaçe dhe ushtrime të veçanta të energjisë dhe psiko ... por kjo duhet të marrë kohë dhe të energjisë punën ... por pak bëjnë asgjë dembelizmi, shumë më e lehtë për të shkuar dhe për të marrë të drogës.


  Psikologjikisht, siç e dini, dembelizmi mund të fitojë vetëm në do. Prindërit duhet të kuptojnë - çdo aktivitet më i mirë i shtrirë në shtrat. E bën këtë veprim fëmijë. Bëni ushtrime bashku. Për një ndryshim, është e dobishme të paktën një herë në ditë për një shëtitje me shëtitje e tij të birit.


  Shaka kujtesës

  Kujtesa njerëzore është rregulluar pabesë. Ne të gjithë e kanë tendencë për të "harrojnë" ngjarjet e pakëndshme dhe tragjike të jetës sonë. Pothuajse çdo droguar duke kaluar "thyer" mallkim i heroinës jep veten dhe të tjerët "pengun vdekje" asnjëherë në jetën time për të marrë drogë. Për më tepër, shumica e pacientëve tanë të ndjehen angazhimin e tyre për një barrë të drogës, si disa "mumje" programuar sjelljen e tyre dhe kështu pas detoxification, shumica e tyre ndjehen gëzimin e çlirimit.

  Megjithatë, "thyer" dhe varësia - është e kujtime të këqija dhe të trurit nëpërmjet një kohë shumë të shkurtër me mirësjellje shtyn ata pa ndjenja. Addict sillet sikur përvoja e keqe "lomok" dhe të qëndrojnë në sistem nuk ishte aspak. Truri i tij thjesht nuk duan të mendojnë për përvojat e dhimbshme. Por kënaqësi që mbajti të drogës, kujtesës mbetet.

  Ne duhet, prerja nga çfarë tjetër, japin diçka në kthim. Ne duhet të mësojmë atë përsëri gëzojnë seksin, sportive, muzikë, pikturë dhe kështu me radhë D. Nëse ne nuk do të mund apo ende nuk duan të mësojnë një fëmijë një kënaqësitë normale njerëzore.; Kjo do të thotë se ne nuk duam të japim një të riu nuk ka barna alternative.


  Vetmi

  Kur një ndalesë droguar duke marrë substancën dhe zgjohet, atëherë papritmas rezulton se ai ishte i vetëm. Në të vërtetë, me miqtë dhe kolegët të cilët vazhdojnë të përdorin, ju nuk mund të komunikojnë. Mbi njerëzit e viteve të përdorura droga, disa prej tyre filluan të mësojnë disa punë, dikush atje vet familjar, dhe asnjëri prej tyre nuk kanë rastin në ish-mikut të tij, të gjithë formuar një rreth të interesave. Puna e ish të varurve të merrni shumë e vështirë. Për të filluar mësimin, ne duhet, përsëri, të bëjë përpjekje për të kujtuar se si të bëhet kjo, sepse droguar kishte harruar të gjatë që "kokën pune" çfarë.

  Në një botë pa njerëz të heroinës jetojnë në një strukturë tepër të më të ndërlikuar të marrëdhënieve dhe vlerave. Ata nuk duan që një ditë besoj droguar ish, se ai ishte "i lidhur përgjithmonë." A nuk duan të pranojnë menjëherë dhe pa kushte atë në kompaninë e tyre, kompania, për të punuar, për të studiuar.

  Kjo është arsyeja pse ajo është punë aq e nevojshme sociale. Një person që ka kaluar ose po trajtohet duhet të jetë "ngulitur" në grupin normal shoqëror - organizohet në punë ose në shkollë, në klube sportive, klub, etj E. Ai duhet të shihni një shans për të, siç thonë ata në psikologji " normativ "komunikim. Nëse kjo nuk është bërë, njerëzit ndjehen të izoluar nga të tjerët.


  Pak

  Mit se bota ka njerëz që përdorin drogë mund nga koha në kohë, pa rënë ndërsa në "sistemin" (i varur) për shumë vite nuk arriti të fitojë as mjekët apo libra apo filma ...

  Shumica e të varurve vijnë në klinikat dhe programeve rehabilituese jo për të ndaluar duke marrë drogë. Ata vijnë tek ne për të mësuar se si të përdorin mendimet e fshehta të rrallë pa varësisë. Pa marrë parasysh se nga ajo që shumica e ish të varur besoj, edhe pse nuk njihet në këtë, se "nuk mund të jetë e përdorimit të heroinës, por për herë mund të ..." Ideja e "razochke" është një shkak i madh i rikthim pas trajtimit.


  Kompani të vjetër

  Një nga shkaqet kryesore të çrregullimit të ketë kontakte me të varur nga droga. Këto kontakte, në fakt, nuk janë ndërprerë ambient presion mbi drogës adoleshentëve.

  Një numër i madh i problemeve që lidhen me ekzistues që nga kohra të lashta në kulturën tonë, paaftësia e njeriut organik për të thënë "Jo" si përgjigje ndaj kërkesave dhe pretendon tregtarët.

  Sepse shtëpia juaj është tani "zinxhir" të trafikut të drogës. Ju, si pronarët e shtëpisë janë të nevojshme për të "thyer" atë me çdo kusht.
  Nëse është e mundur, ndryshoni numrin e telefonit. Provoni veten për t'iu përgjigjur të gjitha thirrjet hyrëse. Ju keni të drejtë edhe për të kërcënimeve të drejta të plota kundër thirrësit të dyshimta.

  Sigurisht, më mirë të përshtatshme për njerëzit e telefonit. Ju keni të drejtën për të deklaruar një fëmijë që nuk i jep të kthehet shtëpinë tuaj në "një bazë skenë" kriminelë. Ju edhe keni të drejtë të kërcënojë policinë, por ju duhet të bëni të qartë se ju po bëni gjithë këtë në mënyrë që të "lënduar", bir i tij, dhe në mënyrë që të mbrojë familjen. Ju keni për të bërë atë.

  Rehabilitimi i ish-të droguar - një detyrë shumë të vështirë, dhe mund të ketë sukses vetëm së bashku.

  Informacion nga artikullin "Pse është rikthim"