Mononukleoza Parandalimi i këshilluar mjekët


 • Rregulla të thjeshta për parandalimin
 • Hi, imuniteti

 • Të gjithë ne të shqetësuar rreth asaj se si për të shmangur sëmundje, si për të parandaluar këtë murtajë në shtëpinë tonë dhe familjen tonë. Këtu do të gjeni këshilla kompetente dhe të dobishme mjekët e bazuar në vitet e tyre shumë të praktikës mjekësore.

  Vëmendja kryesore i kushtohet parandalimit të mononucleosis. Sigurisht, sëmundja mund të zbresë, megjithë kalimin heroike të gjitha rekomandimeve. Por këshilla performancës përmbajtura në këtë artikull do të sjellë surpriza në minimum.


  Rregulla të thjeshta për parandalimin

  Mononukleoza - një infeksion i shkaktuar nga Epstein Barr -; kjo zakonisht ndodh në formë të dobët dhe mbajtur për disa javë pa ndonjë trajtim.

  Por kjo ishte e bukur sepse simptomat përfshijnë dobësi, ethe, humbje e oreksit, rraskapitje, dhimbje koke dhe dhimbje të muskujve, të përzier dhe dhimbje në fyt. Më e keqja, grupi më i lartë rreziku - adoleshentët dhe të rinjtë - ndoshta më pak të prirur për të ruajtur pjesën tjetër krevat kërkohet në këtë sëmundje. Edhe pse në shumicën e rasteve përfundon për fat të mirë, komplikimet e mundshme të rënda të sistemit nervor qendror, mushkëritë, mëlçisë, shpretkë, etj

  Mononukleoza Parandalimi shumë e thjeshtë. Kjo është ajo që mjekët rekomandojnë, sidomos adoleshentët.

  A nuk e puth. Askund në botë mbahen "antipotseluynye" fushatë për parandalimin e mononucleosis, dhe ata do të kishte ndihmuar.


  Shkëmbimi i pështymës - mënyra më efektive e transmetimit të virusit sepse ata shkaktuar sëmundje shpesh të quajtur potseluynoy. Pra, kjo ka kuptim për të mos vë në dukje edhe një herë buzët e tij.

  Mos hani ose pini një të huaj nga një enët e huaja. Është frustruese për të menduar, por kur një delikatesë të bëj dy bartës të virusit, rrezik të lartë të infektues gëlltitje pështymë e tij. Nëse dikush e kishte mononucleosis, ajo është e mirë për të shmangur ushqimet dhe enët.

  Mendoni për më të keqen. Mononukleoza mund të ju lënduar më shumë kur ju nuk e bëni. Nuk është e qartë? Për simptomat ajo është shumë e ngjashme me grykët streptokoksike, hepatiti dhe madje edhe HIV. Ju mund të mendoni se ju keni mononucleosis, dhe sidomos jo për t'u shqetësuar, por në fakt shumë më serioze sëmundje, dhe nëse jo menjëherë të fillojnë trajtimin e duhur, të shpëtoj prej tij do të jetë jashtëzakonisht e vështirë. "

  Për të shmangur këtë ndodhi në simptomat e para të sqaruar diagnozën nga një mjek.

  Beware ndonjë lëvizje të papritur. Kur mononukleoza shpretkë shpesh rrit, dhe ekziston rreziku i këputje. Prandaj, ju duhet të zgjas atë sa më pak të jetë e mundur, edhe në qoftë se ndjenja të mira. Të kujdeset për veten, ndërsa mjeku thotë se shpretkë juaj është e mirë. Shmangni sportet e kontaktit dhe pesha heqjen.


  Hi, imuniteti

  Në shërohen nga mononucleosis prodhuar imunitet, dhe ri-infeksioni është jashtëzakonisht e vështirë. Nuk ka gjasa që ju do të merrni të sëmurë përsëri mononukleoza. Pasi ajo ka qenë, trupi është i mbrojtur mirë.

  Për më tepër, ju mund të merrni imunitetin edhe pa e ditur atë.

  Pothuajse të gjithë vuajnë nga kjo sëmundje dhe të shërohen. Në shumicën e rasteve, kjo ndodh në fëmijëri, kur simptomat janë zakonisht pothuajse i padukshëm. Në vetëm një fëmijë dhimbje të fytit - kjo është e tërë mononukleoza.

  Edhe pse shanset për të fituar imunitet të lartë, është më mirë të mos të rrezikojnë atë. Në vendet e zhvilluara, infeksion prek kryesisht adoleshentët dhe të moshuarit. Në këto grupmoshat simptomat më të rënda.

  Informacion nga neni "mononucleosis".

  Diskutoni në komunitet