Parandalimi i Leptospirosis


 • Si është parandalimi i Leptospirosis
 • Ngjarje të mbajtur në zonën e sëmundjes

 • Si është parandalimi i Leptospirosis

  Masat parandaluese përfshijnë masa që synojnë parandalimin dhe luftën kundër
  leptospiroza midis fermave dhe kafshëve shtëpiake dhe parandalimin e sëmundjes
  njerëz në fokus epizootike. Një pjesë e rëndësishme e shëndetit të përgjithshëm
  Aktivitetet e kryera shërbimin veterinar dhe menaxhimin e fermave blegtorale dhe të tjera
  Fermat. Puna organizative udhëzime mbi parandalimin e Leptospirosis
  në mesin e njerëzve të angazhuar në departamentet infeksionet veçanërisht të rrezikshme kombëtar, rajonal dhe

  (CITY) qendrat rajonale të shtetit sanitare dhe të mbikëqyrjes epidemiologjike.


  Vëmendje e veçantë i kushtohet mbrojtjes së organeve të ujit nga ndotja e pacientëve
  Pet-leptospironositelyami. Ndërtimi i ndaluar dhe lesh të kafshëve
  dhoma dhe derr kamp dhe kafshët e tjera të fermës në breg
  ujë pa përshtatshme për mbrojtjen e organeve të ujit. Vendosja kontroll të rreptë mbi
  Burimet e ujit qendrore dhe vende banje njerëz lotim bagëti
  thahet dhe ujërave të zeza nga fermat blegtorale.

  Për të parandaluar përhapjen e Leptospirosis ikterohemorrahicheskoho
  në minjtë më të populluara objekteve të kryejnë masat e deratizimi.


  E tyre
  kryer në zhvillimin e banimit, mbi dyqane bagëti, ushqimore,
  fermat lesh, ndërmarrjet e përpunimit të produkteve të kafshëve të papërpunuara, minierat dhe
  bimët e ujërave të zeza dhe në stacione të hapura urbane (mërzi, shumë të lira,
  park) dhe rurale zonat, vendet e argëtimit publike, gjueti dhe peshkim. Në
  të prirur për të fermave blegtorale Leptospirosis dhe në therrtore dhe
  Punëtoritë rropulli të përpunimit të mishit, në miniera dhe në Shtabin e tokës
  duhet të punojnë në rroba të veçanta: veshjet (pantallona të gjera), doreza gome,
  çizme, kalata që mbrojnë kundër depërtimit nëpër dëmtuar Leptospira lëkurës

  dhe mukozës. Vaksinimi i veçantë nga futjen vrarë
  Vaksina leptospyroznoy për ata individë në rrezik të lartë të infektimit (bujqësore
  punëtorët, fermerët blegtorale, punëtorët e therrtoreve, etj).

  Imunizim profilaktike kundër
  sjellja leptospiroza Popullsia në indikacioneve epidemiologjike specifikuar lokal
  autoritetet shëndetësore, në varësi të epidemisë dhe situatës epizootike. Në
  vatra të punëtorëve Leptospirosis mjekësore dhe veterinare, menaxherët e fermave të shpenzuar
  Puna sanitare dhe arsimore në mes të popullatës për parandalimin e
  infeksion.


  Ngjarje të mbajtur në zonën e sëmundjes

  Të gjithë pacientët me sëmundje të dukshme apo Leptospirosis të dyshuar në
  shtrimin në spital i detyrueshëm i menjëhershëm. Ndarja e personave në ish-
  kontaktoni me pacientët, nuk mban. Quarantine nuk është vendosur. Individët të cilët shërohen
  leptospiroza, subjekt i vëzhgimit punishte barnash në spital për 6 muaj me i detyrueshëm
  Okulist Klinike ekzaminim, neurolog dhe mjek në muajin e parë pas
  sëmundje.

  Në muajt e ardhshëm vëzhgimi i bërë punishte barnash në spital
  Mjekët mujore e qarkut me përfshirjen e profilit të klinik
  tregon. Heqja nga regjistri bëhet në shërim të plotë klinik.

  Për emergjence
  Personat antibiotik Leptospirosis që ishin rrezik i infektimit, të përshkruara
  doxycycline (Vibramitsyn) Skema: 1 kapsulë (0,1 g) çdo ditë për 5 ditë kurs. Në
  Zona sëmundje të kryejnë aktivitete në miu shfarosje, dezinfektim kryer
  kjo është e ngjashme me ethe tifoid.

  Informacion nga neni "Leptospirosis".