Parandalimi i sëmundjeve koronare të zemrës


 • Kush ka nevojë për parandalim?
 • Lufta kundër pirjes së duhanit
 • Aktiviteti fizik
 • Ushqim
 • Stres
 • Kush ka nevojë për parandalim?

  Parandalimi i sëmundjeve koronare të zemrës, sidomos nga format e saj, të tilla si angina apo infarkt miokardi, të rëndësishme, sigurisht, për të gjithë. Megjithatë, specialistët, kardiologët akordojë një rrezik të caktuar, në të cilën përfaqësuesit e parandalimit rregullat e mëposhtme CHD është jetike.

  Kjo është, së pari i pacientëve me sëmundje koronare të zemrës, ose forma të tjera të arteriosklerozës. Një parandalimi i kryer siç duhet i CHD ndihmë këta njerëz të shmangur komplikacione, shpesh i ashpër apo edhe fatale, që kemi biseduar rreth.  Së dyti, rreziku për njerëzit e shëndetshëm janë në rrezik të lartë të sëmundjeve koronare të zemrës për shkak të pranisë së një ose, më shpesh, disa faktorë të rrezikut për sëmundje arterie koronare. Kujtojnë këta faktorë: presionin e lartë të gjakut, kolesterolit të lartë, sheqerit të lartë të gjakut, pirja e duhanit, mbipesha, mungesa e ushtrimit.

  Ne gjithashtu duhet të përmendim nevojën për parandalimin e sëmundjeve koronare të zemrës në lidhje me njerëzit që janë të afërm të ngushtë të pacientëve me sëmundje arterie koronare apo formave të tjera të arteriosklerozës ose janë në rrezik të lartë të CHD.

  Kështu, pikat kryesore të parandalimit të sëmundjes së arteries koronare - është që të rrisë aktivitetin fizik, smokefree, kalimi në një sistem të ushqim të shëndetshëm dhe të përmirësimit të sfond emocional.


  Përveç kësaj, natyrisht, vizita të rregullta parandaluese të rëndësishme në kardiolog dhe trajtimin e hershëm të sëmundjeve që mund të shkaktojnë zhvillimin e sëmundjeve koronare arterie (kjo kryesisht hipertension, diabet dhe format e ndryshme të arteriosklerozës).


  Lufta kundër pirjes së duhanit

  Vështrim Pak më afër në çdo pikë. Lidhur me luftën kundër duhanit, unë duhet të them se e ashtuquajtura pirja e duhanit "pasiv", është pothuajse si të dëmshme për sistemin kardiovaskular si aktiv. Për informacion mbi se si për të lënë duhanin, vëllime të tëra të shkruara të letërsisë, dhe të ndaluar në teknikat ne nuk do. Vlen të theksohet se çdo teknikë mund të punojnë vetëm nëse vendimi i vullnetshëm personi për lirimin trupin tuaj nga nikotina.

  Ka shumë raste ku ato me vitet e eksperiencës hedhur duhanin një herë dhe për të gjithë, pasi mjeku fjalë që gjendja e tyre çdo cigare mund të jetë e fundit. Unë me të vërtetë nevojë për të pritur për një përfundim të tillë?


  Aktiviteti fizik

  Aktiviteti i rritur fizik është veçanërisht e nevojshme të qytetarëve, të cilat, sipas definicionit, mungesa e lëvizjes është shumë i rëndësishëm. Kardiologët rekomandojnë trajnimit fizik pesë ditë në javë të paktën gjysmë ore. Është e rëndësishme që këto mësime të sjellë kënaqësi është e rëndësishme që të ndjehen ndjenjën se Pavlov quajtur "gëzim muskulare." Aktiviteti fizik është i rëndësishëm për ngarkesat më të mira transportueshmëri, dhe për përmirësimin e muskujve të zemrës, dhe normalizimin e peshës trupore.

  Nuk ishte kohët e fundit dhe ne e modës për palestra me kardio, klasa të udhëhequr nga një instruktor me përvojë duhet të ndikojnë pozitivisht në uljen e incidencës së sëmundjes së arteries koronare. Në Simulators për parandalimin e sëmundjeve koronare të zemrës janë të llojeve absolutisht e përsosur demokratike të ushtrimit si not, vrapim dhe ecje.


  Ushqim

  Lidhur me ushqimin e duhur gjatë viteve të fundit shumë ushtat thyera, por disa konkluzione bërë ende. Nuk është e nevojshme për të luftuar trashje epokës asgjë për të ngrënë, dhe për të forcuar enët e gjakut për të kaluar vegetarianism rreptë. Por me të vërtetë, futje me kalori duhet të varet nga aktiviteti fizik: nëse trupi gjatë të "djeg" kalorive, ose ata të shkojnë në indin dhjamor.


  Për të parandaluar formimin e pllakatë në arteriet nevojë për të reduktuar konsumin e yndyrave shtazore: hani mish këngë, të gatuaj vetëm në vaj perimesh, ushqime të skuqura preferojnë të ziera, steamed, pjekur. Rritja e konsumit të frutave dhe perimeve. Me presion në rritje për të kufizuar veten për kafe, çaj të fortë dhe, natyrisht, alkoolit. Shmangni ushqime të kripura. Kjo nuk ndikon në shumëllojshmëri dhe shijen e ushqimit, por na çliro nga shumë probleme.


  Stres

  Shumë shpesh shkaktojnë IBS duket mekanizëm neuro-psikologjik. Prandaj, të favorshme sfond, miqësor emocional - mjet shumë i fuqishëm për parandalimin e sëmundjeve koronare të zemrës.

  Kjo vlen edhe për marrëdhëniet në familje, dhe emocionet që një person përvojat në punë. I kënaqur që nuk janë të zemëruar për shkak të asaj që është jo - me sa duket aq e thjeshtë, dhe ende për shumë prej nesh është e natyrshme në ndjekje të chimeras, shpesh në kurriz të lumturisë dhe shëndetin e tyre. Gëzuar njerëz rrallë sëmuren fare dhe pothuajse asnjëherë - sëmundje kardiovaskulare.

  Në vendet evropiane dhe në SHBA në vitet e fundit ka pasur një ulje mjaft të rëndësishëm në popullsinë CHD. Dhe kjo është jo vetëm dhe jo aq zhvillimet e reja për shkak në kardiologjisë, por edhe politika e shtetit të sëmundjeve koronare të zemrës.

  Është e qartë se më mirë një person i vetëdijshëm për rrezikun, më shumë përpjekje është bërë për të shmangur këtë rrezik. Në Perëndim, është shumë aktive në, dhe programet e parandalimit për sëmundje kardiovaskulare janë marrë në nivel kombëtar.

  Për fat të keq, këtu në "shpëtimin e mbytjes -. Punë dore e mbytjes" Për shkak se vendi ynë është veçanërisht i rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve koronare të zemrës është puna edukative, dhe njerëz të të gjitha moshave, nga shkolla. Duhet të kryhet puna kompetent për të luftuar pirjen e duhanit dhe alkoolit abuzimit, me zbatimin e parimeve të të ushqyerit, aktivitetin fizik dhe ekzaminimit parandalues ​​mjekësor.

  Dhe ndërsa puna e tillë "nga lart" është pothuajse asnjë njeri nuk duhet të marrë masa për të ruajtur shëndetin e tyre, për të cilat të paktën duhet të "dinë armikun në fytyrë" dhe të kuptojnë se si të merren me të. Dhe fakti se ajo është e domosdoshme për të gjithë, sepse pothuajse të gjithë ne në një mënyrë apo tjetër të hyjë në rrezik, explain've ndoshta nuk e bëjnë.