Parandalimi i vaksinën e gripit ose mjaftueshme
Gripi - një infeksion i rëndë viral që ndikon në këtë organ të tërë njerëzor. Virusi shkakton zhvillimin e toksicitetit të fortë, manifestohet me dhimbje koke, fotofobi, dhemb joints, dobësi, ethe dhe të dridhura. Futja qelizat e mukozën e rrugëve të frymëmarrjes, ajo shkakton inflamacion të rëndë, të shoqëruar nga dhimbje të fytit, ngjirurit e zërit, hundë i lëngshëm, kollë të dhimbshme, dhe madje edhe dështimi frymëmarrjes.

Parazit i vogël, vetëm 80-120 nanometra në diametër, që mbajnë në gji tërë njerëzimit, çdo vit, disa javë, duke e çuar deri në 20% të popullsisë botërore. Kjo e bën të pamundur për të jetuar një jetë normale dhe veprën e burrave dhe grave, të pamëshirshme për fëmijët dhe të moshuarit.

Influenza A, Influenza B, C i gripit, të shpendëve, të derrit - ku jo vetëm oblichyah infeksion para nesh. Dhe, për fat të keq, ky fund nuk është ende e dukshme. Virusi i gripit është shumë e ndryshueshme. Ajo është nga viti në vit ndryshon pronat e saj, duke e detyruar përsëri dhe përsëri për të kërkuar mbrojtjen e të besueshme.

Një nga mënyrat kryesore për të parandaluar gripin tani është konsideruar si një vaksinim. Kjo ju lejon për të krijuar natyrisht në faktorët e njeriut mbrojnë kundër infektimit. Në këtë rast, në një takim me virusin nuk e zhvilluar sëmundje, apo të bëhet në të butë pakomplikuar.

Të sigurt mbron kundër vaksinim të gripit? Sigurisht, imunizimi është ngjarja kryesore, por jo mjaft të mjaftueshme për të siguruar të besueshme kundër gripit dhe komplikimeve të saj.


 • Sot ka disa varieteteve të vaksinave të gripit:
 • tsilnovirionni përmban viruse;
 • ndarje (ndarje-vaksinë), i përbërë nga pjesë të veçanta të brendshme dhe të jashtme të virusit;
 • sub'edinichnaya, i cili përfshin vetëm antigjenin sipërfaqësor të (nejraminidaz dhe hemagglutinin).
 • Këto vaksina ndryshojnë në immunogenicity dhe reactogenicity. Për më tepër, këto dy prona janë të lidhura direkt me njëri-tjetrin. Mbrojtje maksimale kundër infeksionit ofron vaksinën tsilnovirionni, por ajo gjithashtu shkakton numrin më të madh të efekteve anësore të padëshirueshme, dhe për këtë arsye nuk është e aplikueshme për parandalimin, për shembull, në pacientët debilitated ose fëmijët.

  Prandaj, për këta pacientë është e rekomanduar për të aplikuar vaksinën nën-njësi apo përdorim të drogës antivirale të mëtejshëm.

 • Virusi i gripit ka një kapacitet të lartë për mutacion, që çdo vit ne përballemi varieteteve gjithnjë e më shumë të patogjen. Prandaj WHO çdo vit prodhon 3 zgjedhje të qarkullojnë tensionet e virusit për përfshirjen e vaksinës për sezonin e ardhshëm epidemisë. Vetëm instalimin e një vaksine "të freskët", ju mund të jetë goxha i sigurt e mbrojtjes efektive. Megjithatë, për fat të keq, mund ende të gjenden raste ku vaksinimi përdorur për përgatitjet e vitit të kaluar për sezonin e ardhshëm parëndësishme.

  Përveç kësaj, vaksina nuk ofron mbrojtje 100% ndaj sëmundjeve, sepse gjatë epidemisë do të mund të përhapet krejtësisht i ri, apo jo të përfshira në tendosje vaksinës. Vaksina mund të japë imunitet vetëm nga disa varieteteve të virusit të gripit të përfshira në përbërjen e tij, dhe për këtë arsye kërkon mbështetje në formën e agjentëve antivirale.
 • Për shkak të inercisë natyrore të ndërgjegjes sonë dhe ofrimin shpesh jo në kohë të barnave për imunizimin aktiv të kujdesit shëndetësor, para sezonit të gripit, marrje ryshfeti duket një pjesë të vogël të popullsisë. Vaksinimi gjatë epidemisë si efektive, megjithatë, formimi i faktorëve të mbrojtjes imune, dmth të paktën 2 javë, trupi mbetet e ndjeshme ndaj infeksionit, dhe kjo kërkon përdorimin e mjeteve tepër të efektshme për parandalimin tjetër.


  Këta agjentë janë droga që e bëjnë efektin antiviral.
 • Në botën e një prej drogave më efektive për parandalimin dhe trajtimin e inhibitorëve të neuraminidazës gripit janë konsideruar, megjithatë, ata janë shumë të shtrenjta për tregun masiv. Ruse Fondet e alternative të tregut farmaceutik duke shërbyer me sukses këtë drogë Arbidol ®.

  Arbidol ® është e agjentëve antivirale, duke siguruar mbrojtje kundër gripit dhe infeksioneve të tjera respiratore akute virale. Drogës parandalon hyrjen e virusit të influencës në qelizat epiteliale të traktit respirator. Patogjene, të bllokuar në trupin e njeriut vdes kurrë, duke arritur sasitë pragut që mund të shkaktojnë sëmundje.

  Studimet kanë treguar se kur të marrë Arbidol kujdesit gjatë epidemive të incidencës është reduktuar me rreth 7 herë.

  Në rastin e infeksionit të influencës Arbidol ® konsiderueshme zvogëlon sëmundje dhe parandalon zhvillimin e komplikimeve serioze. Filloni duke marrë drogë duhet sa më shpejt të jetë e mundur, edhe në shenjë e parë e sëmundjes. Në këtë rast, virusi nuk ka kohë për të goditur një numër të madh të qelizave, dhe për këtë arsye nuk uspevaeet shumohen në një sasi alarmante.

  Kështu, përdorimi Arbidol ®, përveç të vaksinimit në kohë mund të sigurojë mbrojtje kundër gripit gjatë epidemisë dhe për të parandaluar rrjedhën rëndë të infeksionit me një rezultat negativ.