Kundërindikimet HirudotherapyKur Leeches ndaluar

Nuk është e rekomanduar për të vënë shushunjat në lëkurë drejtpërdrejt mësipërm venat. Nëse p'yavtsi të jetë në gjendje për të kafshuar nëpër murin e venë, atje do të jetë gjakderdhje. Nëse kjo ka ndodhur, pasojat duhet luftuar sipas rregullave të ndihmës së parë ndaj viktimave në gjakderdhje deje: anije e dëmtuar duhet të aplikoni një fashë, të ngutshme me gji pambuk steril ose garzë.

A nuk e vënë shushunjat në vend të lirshme indeve dhjamore nën lëkurë, të tilla si mosha, në scrotum. Rezultati mund të jetë ngadalë zbritëse ënjtje të gjerë apo hematoma.

Fort girudoterapiju të aplikohet për njerëzit me hemofili.

Kjo është e kuptueshme: gjaku i tyre dhe kështu i mbështjellë keq, dhe përmes veprimit shtesë trombolitik e hirudin shfaqen në lëkurë të shëruar plagët keq që rrjedh gjak.

Nuk është e rekomanduar që të përdorë leeching njerëz me hipotension të vazhdueshme, që ka rënë vazhdimisht presionin e gjakut. On rrodhe mesatare sucks për një sesion të rreth 15 ml gjak. Numër të njëjtë atëherë rrjedh nga plaga. Kështu, përdorimi i Leeches 10 mund të shkaktojë humbjen e 300 ml gjak, dhe se për shumë gipotonikov - dhe mund të humbasin vetëdijen.

Disa njerëz që vuajnë nga diatez hemorragjike. Manifestimet e kësaj sëmundje shkaktohet nga disa arsye, pjesërisht ngjajnë efektet e hemofili.


Në pacientët me kohë gjakderdhje plagët dhe ka shpesh hemorragji lokal nënlëkurës. Leeches ata gjithashtu i kundërindikuar.

Së fundi, në lidhje me një rast në dhjetë mijë njerëz ka reaksione alergjike ndaj agjentëve biologjikë Leeches. Siç u përmend, me përvojë hirudoloh përpara se të filloni leeching seanca duhet të sigurojë se pacienti ka asnjë reagim i tillë mprehur. Nëse ajo është gjetur, ka dy opsione: ose të braktisin Hirudotherapy dhe për të luftuar sëmundjen me mjete të tjera, ose antihistamines të përdorura (p.sh., klorur kalciumi), përkohësisht të hequr efektet e reaksioneve alergjike.

Informacion nga neni "Kundërindikimet dhe komplikime të Hirudotherapy"

Diskutoni komunitetin