Mënyra më e lehtë për të zgjatur jetën tuajNjë studim i ri nga shkencëtarët amerikanë tregoi se rreziku i vdekjes në mesin e të notonin meshkuj 50% më të ulëta krahasuar me personat e angazhuar në drejtimin, shtigje në këmbë apo njerëzit kryesorë të një jetese i ulur. Shkencëtarët nga Universiteti i Karolinës së Jugut, të udhëhequr nga Dr Steven Blair vlerësuar analizë gjithëpërfshirëse të ushtrimit dhe profilet psikologjike të disa mijëra njerëz të cilët ishin të përfshirë në gjimnastikë të qendrës studim të gjatë më shumë se 32 vjet. Rezultatet u prezantuan në Kujdesin Ndërkombëtar Konferenca Ujit në Kolorado Springs në 2008.

"Shkalla e vdekshmërisë notarët më të ulët", shpjegon Blair.

Sipas studimit ishin: mosha, trupi indeksi në masë, fakt pirja e duhanit, konsum të alkoolit, tension të lartë dhe faktorë të tjerë të shëndetit. Raporti i parë shqyrtoi normat e vdekshmërisë ndër notonin në krahasim me ato të angazhuar në llojet e tjera të aktivitetit fizik dhe i ulur udhëhequr apo "i ulur" stilin e jetës. Rezultatet tregojnë se njerëzit e përfshirë not me nivele të mëdha të mbijetesës sesa ata që bëjnë një jetë sedentare.

Studimi përfshinte të dhëna për aktivitet fizik për rreth 40.000 burra të moshës 20-90 vjet. Dr. Blair thotë se të dhënat për vdekshmërinë e reduktuar në notonin në krahasim me fizikisht njerëzit joaktive kishte pritur.


Por, befasi ishte se vdekshmëria ishte më e ulët kur krahasohet me një grup të njerëzve të angazhuar në drejtimin.
Kështu, not provuar alternativë më të mirë për llojet e tjera të trajnimit fizik.

Zgjedhja e materialit për studim ishte i kufizuar dhe ka përfshirë njerëz të bardhë me arsimin e lartë. Blair beson se reduktimin e numrit të anketuar nuk çoi në një rënie në studimin e besueshmërisë. Nuk ka asnjë arsye për të besuar se përfitimet e notit janë të ndryshme për burrat dhe gratë nga të njëjtat grupe sociale, si në studimet e mëparshme ishte vendosur përfitime të pamohueshme të notit për të dy gjinitë.

Dr. Blair gjetur se serdechnososudystaya dhe të sistemit të frymëmarrjes notarë të kryejnë më mirë se ata që janë të angazhuar në ecje garë.

Ai beson se noti është i dobishëm për njerëzit e shëndetshëm, por gjithashtu vuajnë nga sëmundjet kronike, dhe mund të jetë një alternativë e shkëlqyer për ata që për ndonjë arsye nuk mund të marrin pjesë në drejtimin apo forma të tjera të aktivitetit fizik.

Lajme përgatitur në faqen www.medicalnewstoday.com