Duke ecur jashtë ndihmon me sëmundje të butë Crohn


Tradicionalisht, stërvitje, duke përfshirë vrapim të lehta, sëmundje inflamatore zorrë të tilla si sëmundje Crohn dhe kolit ulcerative, janë reduktuar në minimum, pasi nuk është vetëm frikë se ajo do të mund të prishin qetësinë relative në traktin e tretjes.

Ajo përdoret për të se edhe shëtitjet ndikojnë negativisht në shëndetin e pacientit, por studimet kanë treguar se ajo nuk është. Hulumtuesit përzgjodhi 32 të rriturit me sëmundje Crohn. Të gjithë njerëzit e përzgjedhur ishin në faljen ose kishte veprimtari të vogla sëmundje.

Për tre muaj, gjysma e pacientëve të ecur për 30 minuta në ajër të pastër 3 herë në javë.

Në të njëjtën kohë gjysma tjetër e pacientëve të udhëhequr një jetë normale. Para dhe pas përfundimit të studimeve, të gjithë pacientët plotësuar pyetësorët për të vlerësuar gjendjen e tyre, ashpërsia e simptomave dhe cilësinë e jetës.

Pas eksperiment është përfunduar, ajo u gjet se njerëzit që ushtrohet rregullisht ecin, ndihen më mirë se ata që udhëhoqi një jetë normale. Rezultatet u botuan në Gazetën Klinike ditar i Sports Medicine.

"Aktiviteti fizik Drita ndihmon të gjithë njerëzit me sëmundje kronike, pa përjashtim", - tha agjencia Reuters Shëndetësisë Dr. Wanda Millard, që përfaqësojnë ekipin e kërkimit.


Ajo gjithashtu vuri në dukje se shumë mjekë nuk e lejojnë aktivitet fizik në sëmundjen Crohn, por të lehta dhe ecje të moderuar stërvitje nuk do të përkeqësohet funksionin e zorrëve në rast faljen.

Dr. Millard gjithashtu kujtoi se ka atletët profesionistë me sëmundje Crohn. Ky mjek përsëri theksoi se studimi është kryer vetëm me njerëz që kanë një formë të butë të sëmundjes ose janë në faljen. Pacientët njëjta me sëmundje të rënda Crohn nuk duhet të angazhohen në eksperimente të tilla. Ushtrimi tyre.

Informacion nga Reuters Shëndetësisë.