Problemet e komunikimit


 • Stuttering
 • Të folurit publik
 • Trajtimi i belbëzimit
 • Ushtrimet me stuttering


 • Stuttering

  Problemet e komunikimit është e gjitha. Por nëse drojë apo talkativeness tepruar kapërcyer pjesën më të madhe të pushtetit, atëherë stuttering është një çështje tjetër. Dhe fëmijë dhe gjuha i rritur ndonjëherë ky efekt është shumë në jetën time ... Pse njerëzit vuajnë nga stuttering dhe si për të ndrequr këtë problem, "MC" tha logopedist, MD Elena Sergeeva.


  Shumica e problemeve përballet stuttering fëmijët. , Më 2-5 vjeçar shumë të rralla - nxënësit e shkollave fillore, dhe madje edhe më pak - adoleshencë. Stuttering mund të zgjasë nga disa muaj në disa vjet.

  Arsyet më të zakonshme pse ndodh stuttering:

 • Frika i fortë;
 • marrëdhënie të përhershme të padrejta dhe brutale ndaj fëmijës (kërcënime, ndëshkimin, britmat e pafund);
 • ndryshim i papritur për situatën më të keqe në të familjes (prindërit grindjet e shpeshta në prani të një fëmije);
 • Efektet e sëmundjeve infektive, kur trupi është i dobësuar.
 • Ndonjëherë fëmijët janë Zaika, në fillim filluan të thonë: prindërit lexojnë ato shumë, ndërsa çdo tani dhe pastaj e pyeti për të përsëritur të lexuar, apo, shumë më keq, të detyruar për të folur para një audience të madhe të panjohur. Frika është një pengesë gjuhën normal.


  Stuttering mund të ndodhë edhe në ata fëmijë të cilët për një kohë të gjatë duke folur me Zaika, këta fëmijë vetëm të ndjekin shokët e tyre.

  Në rritur shkakton stuttering reduktuar zakonisht për të papritmas u shemb pikëllimin, tragjedi, frikë të fortë, aksident e papritur që i dha fund ulje emergjente, për vdekjen e një të afërt në para, vdekjen e kafshëve shtëpiake të dashur, divorci, skandalet familjare.


  Disa shkencëtarë mjekësore besojnë se stuttering shpjegohet me çrregullime organike, stuttering në një lloj tjetër të perceptimit auditory, duke rezultuar në gjuhën e tyre, ata dëgjojnë pak vonë (në fraksionet e një të dytë). Disa analistë këmbëngulin se stuttering - një simptomë e një nevojave të rënda konfliktuale ose të paplotësuara të brendshme, si rezultat i përpjekjeve për të parandaluar shprehjen e mendimeve dhe ndjenjave të ndaluara.

  Shembulli më e thjeshtë - një i ri i cili e konsideron revista "të njëjta", dhe vjen në në kohë të mom më të pakohë.  Të folurit publik

  Gjëja më e vështirë për njerëzit me çrregullime të të folurit - të flasin në publik. Ky stres të dyfishtë. Duke përsëritur tingujt apo rrokjet shumë shtrirje tingujt e gjatë dhe të vështirë të heshtur panatyrshme hrymasuyut në ndonjë politikë në zhvillim. Stuttering është rritur nga agjitacion, zvogëluar në një atmosferë të relaksuar.


  Përveç kësaj, stuttering shpesh kanë frikë të tjera fjalë ose të tingujve, ata kanë tendencë të përdorin sinonime ose kthehet alegorike për të shmangur fjalët e tmerrshme. Ata ndjehen acarim të nxënësve kur ata përpiqen për të ndarë fjala kthen sytë nga momente të veçanta të gjuhës vrullshëm.

  Ky është një reagim normal psikologjik, dhe duhet të merret me të kuptuarit atë.  Trajtimi i belbëzimit

  Fëmijët shpesh "shërohen nga stuttering" spontanisht, pa ndonjë masë të mjekëve dhe specialistëve. Vetëm poshtë Si trupi maturohet dhe forcon sistemin nervor stabilizon dhe të gjithë "nga vetë" kthimit në normale.


  Rikuperimi i stuttering të rriturve - një proces të zgjatur në kohë, ajo kërkon mësimet e përditshme rreth një orë në ditë. Instant shërim - një mit.


  Fjalim normal mund të arrihet vetëm nëpërmjet përpjekjeve të gjata të individit.


  Zakonisht në trajtimin e stuttering marrë pjesë terapist, neurolog, terapist fjalim.

  E gjitha vjen poshtë për të bërë aftësitë e drejtë të gjuhës dhe tejkalimin frikën.


  Vetëm të punojnë në fjalim mban një terapist fjalim (zakonisht një defektolog mësues). Misioni i saj - për të siguruar saktë mënyrën e të folurit: pothuajse të gjithë zaykayuschyesya në gjendje të flasin rrjedhshëm, por për një numër të kushteve. Për shembull, në qoftë se dikush të lexoni në unison, këndojnë, pëshpëritje ose të themi në ndonjë dialekt apo të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme zërin e tij, mënyrën e të folurit, ose frymëmarrje.


  Sa për sferën mendore dhe emocionale të njeriut, ajo merr në terapist. Misioni i saj - për të eliminuar kompleks inferioriteti, të ndihmuar pacientit të ndjehen psikologjikisht të rehatshme dhe të bëjë tuaj më të mirë për një person në marrëdhënie me të tjerët të gjithë ishte harmonike.

  Duke qenë afër zaykayuschymsya njeri, është e rëndësishme për të siguruar atë, për të ndihmuar të relaksoheni, thonë se një fjalë e mirë, pa syusyukayuchy dhe duke krijuar një shoqëri normale atmosferë.
  Shpesh trajtimi i stuttering turistik të drogës, fizioterapi, akupunkturë. Natyrisht, e gjithë kjo duhet të përdoret vetëm drejtuar si nga mjeku juaj.


  Sa për hipnozë, atëherë ne duhet të kujtojmë, se pse një person stutters. Nëse trauma - do të ndihmojë. Nëse ka ndonjë shkelje organik - nuk ka.  Ushtrimet me stuttering

  Gjithkush e di trillim famshme Krylov "The Crow dhe Fox", dhe, përveç se këtë përrallë paralajmërues, duket se ajo ndikon drejtpërdrejt në belbëzues.

  Nëse keni lexuar këtë biçikletë thërrisnin pa thënë, por zvarritje e fjalëve, si në qoftë se ju ishin duke u përpjekur për të kënduar për 4-7 herë në ditë, një javë më vonë ju mendoni se duke folur është më e lehtë, dhe një muaj pas ushtrimit të përditshme mund të shpëtoj prej stuttering. Nëse stuttering dhe pastaj do të mezi të dukshme.

  Stuttering mund të parandalohet:

 • është e rëndësishme që fëmija gjithmonë dëgjuar gjuhën e duhur;
 • jo me vlerë leximi për fëmijët në natën tregime të frikshme, pasi kjo mund të shkaktojë një fëmijë një ndjenjë e frikë të vazhdueshme:. Frika Baba Yaga-Shiko, Grey Wolf etj etj;
 • Ju mund Fëmijët mbi-kënaq dhe do të kryejë ndonjë të tekave të tyre.

  Kërkesat për fëmijën duhet të plotësojnë moshën, gjithmonë të jetë e njëjtë, konstante nga të gjithë të tjerët, si në familje dhe në kopshtin e fëmijëve, shkollë.
 • Lëvizja për të drejtat gjuhësore është ngushtë e lidhur me lëvizjet e të gjithë trupin, kështu stutters muzikë shumë të rëndësishme të klasës dhe vallëzimi që promovojnë frymë të duhur të folurit, ndjenjë tempo, ritmin.


  Stuttering ndryshon karakterin. Njeriu është në një masë të madhe e varur në sëmundje, dhe ai zhvillon gjuhët frika. Ka një rreth vicioz: stuttering shkakton eksitim, emocion është edhe më e stuttering dhe t E. Një person vuan në masë të madhe..

  Disa zaykayuschyesya thonë se ata do të preferonin që të jetë krejtësisht i heshtur, vetëm të jenë në gjendje të qetë, pa belbëzim shprehin mendimet e tyre.


  Orator grek Demosthenes, i cili kishte stuttering, hoqa qafe të defektit, duke punuar në një çdo ditë, ai fitoi pebbles në gojën e tij dhe u përpoq për të biseduar me ta.


  Ruse këngëtarë aktor Dmitry gjithashtu mori shpëtoj e stuttering, duke punuar në fjalën e tij.


  Aktori i famshëm francez Gerard Depardieu në fillim të karrierës së tij, mori shpëtoj e stuttering për tre muaj, për çdo ditë duke dëgjuar këshillën e një doktori muzikës Moxartit.


  Informacion nga neni "përsëritje mësimit. Si të shpëtoj të stuttering ndonjëherë "