Problemet e trajtimit të drogës


Kjo është marrë nga zhargon që përdoret nga të varur nga droga. Ata nuk mund të jetë më i madh shpreh problemin madhor të cilat përballen mjekët e gjithë bota në një përpjekje për të trajtuar varësisë të heroinës. Në literaturën ruse është e ashtuquajtura "sindroma e mall për të drogës" që e shoqëron droguar trajtohen për jetën, me kalimin e viteve bëhet paroksizmal në natyrë, një farë dobësimi, por asnjëherë plotësisht të zhduket.

"Sindromi mall" ndodh menjëherë pas ndërprerjes së përdorimit të drogës është lloj mbivlerësuar struktura dhe mekanizmat e çrregullimeve të karakterizuara nga gjumë të thellë, sulmet paprovokuar të depresionit, swings humor, agresioni dhe profilin emocionale rrafshim dominant ".

Për lexuesin e pastërvitur të kuptuar se sa e vështirë këto përvoja dhe përpjekje moral nuk është për të rivendosur përdorimin e drogës droguar - imagjinoni se ushqimi juaj papritmas u zhduk kripë të zakonshëm dhe të gjitha erëza. Çfarëdo ushqim keni provuar, ajo është pa shije. Nëse ju ende nuk e pëlqen kripur - mungesa e plotë e kripë pak i bezdisshëm në fillim, por pas një muaji ju gati për disa kristale kripe për të dhënë ndonjë gjë. Për shembull, kafshët e egra të kapërcyer distanca të mëdha, shpesh duke rrezikuar jetën e tyre në kërkim të kripë natyrore. Paramendoni se gjithë jeta ju duhet të jetojnë pa kripë dhe pastaj bëhet e qartë gjendjen e tensionuar e mendjes së droguar, i cili refuzoi të heroinës.


Përshkrim më të plotë të problemeve të pazgjidhshme sot, dhënë në mbi varësisë (Iwaniec 2001).

Heroina droguar se një kurs i plotë i trajtimit në klinikat më të mira jashtë vendit ose në qendër të mirë-pajisur kombëtar, mund të pretendojnë të jenë tërësisht të shëndetshme dhe të kërkon të vazhdueshme vëzhgimi rehabilitim të shtrenjtë, e cila në shumicën e rasteve në një ndërprerje të plotë të përdorimit të drogës nuk bën.

Statistikat pamëshirshëm tregojnë se 85% e pacientëve të marrë trajtim të plotë dhe rehabilitimin e kthimit në droge të përdorur më pak se një vit. Në mesin e të varur që e kanë ndaluar përdorimin e drogës pa ndihmën e mjekëve - kjo përqindje është më e ulët (5% -7%).

Kjo krijon një pesimizëm të thellë, jo vetëm në pjesën më të madhe të varurit, familjet e tyre, por edhe mjekët, politikanët dhe burokratët. Çfarëdo fondet nuk janë investuar në trajtim - nuk vjen një anëtar i plotë i shoqërisë, qytetarit dhe punëtor, dhe njerëzit duhet të luftojnë vazhdimisht me veten tuaj, me fjalë të tjera - një të droguar në faljen. Shënim një tjetër rrethanë të tmerrshme; shtatë vjet më parë, kur jetëgjatësia mesatare në Rusi ishte një narkoman 7-8 vjet - tani vetëm 4-5 vjeç, dhe po vdes kryesisht rusët, në mënyrë dramatike përkeqëson situata demografike nuk është e shkëlqyer. Me fjalë të tjera, varësia e drogës - një sëmundje e 85% vdekshmërisë -95%!

Për të ilustruar grafika e listuara më sipër.

Para se ju të dy fotot e hapësirës emocionale njerëzore të marra nga encephalography rezolucion të lartë dhe të përpunuara me metodën e sinkronizimit indukuar.
E majta grafik - një përfaqësim grafik i hapësirës emocionale personi mesatar kurrë nuk ka përdorur drogë. Është e qartë se grafiku blu e emocioneve pozitive dhe emocionet negative orar të kuqe 200 dhe 400 milisekonda në mënyrë të konsiderueshme të ndryshme nga grafikë bardhë e linjës emocionet neutrale në një person të shëndetshëm. Figura të drejtë studimi rezulton me të njëjtën metodë hapësirë ​​emocional në heroinës që rreth tre vjet nuk do të merrni ndonjë drogë që janë në faljen.

Në grafikun e djathtë tregon se, pavarësisht pushim tre-vjeçar në përdorim të drogës emocioneve pozitive janë parë si neutral, me fjalë të tjera, nuk janë perceptuar në të gjitha - vija blu është i afërt me të bardhë. Emocionet negative si një mbijetesë të gjatë dhe kuptimplotë ishte dukshëm më e ndryshme nga neutrale (linjë e bardhë), por nuk arrijnë intensitet të tillë si njerëzit e zakonshëm.

Me fjalë të tjera - një droguar heroinës që të braktisur përdorimin e heroinës, asgjë nuk është i lumtur dhe bota sheh gri, përveç ai nuk ndihet frikë plotësisht normale, sepse ai nuk kishte frikë nga çdo ligj apo policia.

Kështu, të dy grafika më të mira të ilustruar sindromi mall për të drogës, përkthimin kuptuarit e tij të fushës së psikologjisë në fushën e Neuroscience, kur është shenjë e mundshme e emocion, jo vetëm përshkrimin e tyre subjektive.

Të gjitha të mirë-njohur në botën e drogës moderne dhe trajtimet e varësisë të heroinës, në fakt kombinimet e tyre të ndryshme dhe modifikime nuk janë në gjendje të ndryshojnë statistikat e mësipërme. Sindromi është mall i papërmbajtshëm.

Janë mbajtur për shumë vite në Institutin e Imunologjia SB deshve studimet klinike të kafshëve dhe provat klinike të njeriut që kanë për qëllim zgjidhjen e problemeve specifike të kapërcyer sindromi mall.

Zhvilluar dhe patentuar (numri patentë 2.290.947) është i bazuar në përdorimin e produkteve të tretshme infuzion e qelizave të imunitetit - citokineve në mënyrë sfond privimit psyhosensorni (izolimit pacient nga ndonjë stimujve të jashtëm). Jep mbresëlënëse. Dëshira për të drogës zhduket, emocionet janë restauruar. Pas viteve të eksperimente gjetur se cytokines mund të administrohet jo vetëm vena. Duke përdorur disa karakteristika anatomike të qarkullimit të gjakut duke përdorur pajisje të zgjedhur posaçërisht dhe përbërjen e tyre mund të administrohet me inhalacion përmes rrugëve të frymëmarrjes.

Në këtë rast shmang teknikat invazive që penguar në masë të madhe në pacientët me një varësisë të gjatë të drogës.

Përveç kësaj, cytokines teknikë inhalimi në përqendrime mjaftueshme bien direkt ne sistemin nervor qendror, dhe në ato të zonës ku lokalizuar anatomikisht sistem shpërblimi opiat. Ata lirisht kalojnë barrierën e trurit e gjakut dhe për të krijuar të mjaftueshme (terapeutike) përqendrimet në pikë aplikimit - receptorët narkotik. Citokinet janë molekula të veçanta me proteina dhe të tjera struktura që transmetojnë informacionin në sistemin imunitar dhe nervor. Aktualisht, cytokines konsiderohen nga shkencëtarët si "ilaç shekullit të 21-të."

Tani ajo është në modë për të thirrur nanoteknologji. Që funksionin e qelizave të sistemit nervor që përfshin citokineve rregulluara, përdorimi i drogës në bazë të tyre ka një efekt të theksuar në sferën psiko-emocional të të drejtave, përfshirë përgjigjet e sjelljes.

Arsyeja për futjen tsitokinoterapii praktikojnë në trajtimin e drogës marra shërbyer më parë si provë e aftësisë së qelizave të imunitetit dhe të produkteve të tyre (citokineve) për të parandaluar zhvillimin abstinetnoho sindromi pas ndërprerjes së drogës në kafshë eksperimentale Heroinë në strukturë dhe veprim është shumë afër trupit të prodhuar nga endorphins dhe enkephalins - ndërmjetësit kryesore (dmth cytokines) sistem shpërblimi narkotik.

Por ndryshe nga endorphins natyrore, heroina është i aftë për të krijuar përqëndrime jashtëzakonisht të larta në pikë aplikimit (receptorët opioid).

Krahasimi endorphins veta me kyç në bllokimin, pastaj heroina shërben si një marr ashpër por efektive. Kjo është një kohë e gjatë, nëse jo përgjithmonë ndryshon vlerën e pragut prej receptorëve opioid dhe zgjasin më gjatë përgjigjur siç duhet përqendrimet natyrore endorphins vet. Në të vërtetë ajo është neurophysiological mall sindromi bazë. Citokineve ka shumë tani në Institutin e Imunologjisë zgjedhur kombinime të tilla që janë në provat klinike për të lejuar një person për të kapërcyer mall sindromi për komponentin e drogës, duke përfshirë depresionin dhe të përshkruajnë trajtim pas një anëtare e plotë e shoqërisë, ka nevojë për rehabilitim jo më tej të kushtueshme.

Shumë vullnetarë kanë kaluar trajtimin eksperimentale - pas përdorimit të citokineve arsimuar, duke punuar me fëmijët dhe jo dëshira për drogë nuk e bëjnë. Provat klinike afatgjata zhvilluar një metodë të trajtimit të varësisë opioid të kryer nga punonjësit e SB RAMS, tregoi arritur faljen e qëndrueshëm afat-gjatë (3 deri në 8 vjet) më shumë se gjysma e pacientëve. Në ato vite përdorur heroinë po ndryshon motivimin, emocion restauruar të plotë, efikasitet të pavarur gjumë fiziologjik. Varur heroinës pas trajtimit nuk do të ndjehen dëshirën për t'u kthyer në përdorimit të heroinës, shumë janë të privuar edhe nga varësia e duhanit.

Studim pilot i neurophysiological hapësirë ​​emocional heroinës trajtuara nga citokineve konfirmoj vëzhgimet klinike. Restaurimi dhe delta Tettey ritmet e elektroencefalogramë (shih grafik) inkurajimin dhe përshtat për eksperimentet e vazhdueshme.

Për krahasim, klinikat kryesore e specializuara të botës dhe efikasiteti i vërtetë është më pak se 5 - 15%. Shumica dërrmuese e profesionistëve të rënda deri tani konsiderohet varësisë pashërueshme heroinë dhe sindromi mall për të drogës papërmbajtshëm. (2001 Iwaniec.).

Për kërkime të mëtejshme është e nevojshme për të krijuar kushte të veçanta bazuar në klinikat e specializuara.

As shteti dhe as paratë fondet ekzistuese për hulumtime nuk është e izoluar. Megjithatë, një grup shkencëtarësh lë asnjë shpresë që përpjekjet e tyre dhe rezultatet do të jetë në kërkesa sa më shumë që të vazhdojë hulumtimet në këtë drejtim.