Cilat sëmundje mund të them pulsin


 • Si për të matur pulsin
 • Frekuenca (rrahje në minutë)
 • Ritëm
 • Mbushje

 • Duke vënë një gisht në pulsin radial arterie dhe analizuar, mund të gjendet në rendin e ditës shëndetësor. "Të gjithë ju duhet të bëni - të ketë një orë dhe një ndjenjë të ritmit," - thotë Olga Soroka kardiolog. Eksperti tha se pulsin e asaj që thotë ai.


  Si për të matur pulsin

  Korrekt matur pulsin në një pozicion të ulur (norma i shtrirë në shpinë Zemra është disi më e ulët në këmbë - më e larta). Klasike vend matje - arterie radiale (shih Photo.). Impuls i saj është i matur në një distancë të widths thumb poshtë dele e parë të lëkurës në kockë dore.

  Nëse puls hetim është e vështirë, atëherë ju lehtë mund të gjeni atë në arteries karotide.

  Pulse person i shëndetshëm në pjesën tjetër është 60-80 rrahje në minutë, është ritmike dhe madje për mbushje. Për këto tregues dhe do të masin suksesin. Për të shmangur gabimet, nuk e matur shkalla e zemrës menjëherë pas një vakt dhe alkoolit, urisë akute, pas punës së rëndë fizike ose punës së fuqishme mendore, pas masazh, dush, vaske, seksi, dhe në ditët kritike.


  Frekuenca (rrahje në minutë)

 • më pak se 45 - ajo thotë bllokim të zemrës, i cili mund të jetë shkaku i dobësisë së rëndë, lodhje kronike, dhe drejtimin formë - mpiksjen e gjakut në zemër.


  Nëse ju ka një impuls, bëj kardiogramë dhe konsultohuni me një kardiolog;
 • 59-46 - shpesh një shenjë e funksionit të ulët tiroide. Shko tek një endokrinolog;
 • 60-80 - puls në varg normale;
 • 81-100 - kjo mund të tregojë hipertensionit. Është e nevojshme për të matur presionin. Nëse më lart 140/90. Hg. . c, duhet të konsultoheni me një kardiolog;
 • më shumë se 100 - një shenjë e puls të shpejtë të rritur funksionin tiroide. Vizita e nevojshme për një endokrinolog.

 • Ritëm

  Nëse puls zhduket për një moment - një shenjë e bllokut të zemrës, në qoftë se e mesme e ritmin normal të "pykë" rreh të parregullta - kjo sugjeron aritmi kardiake.

  Në të dy rastet, ju duhet të konsultoheni me një kardiolog.


  Mbushje

 • nëse një impuls e shtënë e fortë dhe e dobët ose nëse impuls tjetër ndryshon në përmbajtje më të djathtë dhe e majtë, ajo mund të tregojë sëmundje të zemrës. Në këtë rast, ju duhet të konsultoheni me një kardiolog;
 • nëse impuls është i dobët në përmbajtje (një i hollë, si fije, mezi dallueshėm), një simptomë e anemisë apo presionit të ulët të gjakut. Të matur presionin e kur ajo është ulur, vizitoni kardiologun dhe hematologist (specialist të gjakut).