Çfarë them politikë


 • Shenjat elokuente
 • Si ju dëshironi për të trajtuar fëmijën, tikam prirur

 • Shenjat elokuente

  Tiki - është e pavullnetshme, dridhje të përsëritura të muskujve të fytyrës (ndezje, ballin namorschivanii, hundë shmyhannya, hapjen e gojës, twitching buzët, faqet dhe kështu me radhë. d.) artikulim dhe muskujt e frymëmarrjes (tingëllon si "HF", asfiksim, kollë, popyskuvannya, psherëtimë e rëndë, me ndërprerje, i ngjan fjalës stuttering etj etj). Tkurrje e pavullnetshme e muskujve të tjera, veçanërisht në qafë dhe trungu, më të theksuara në amplitudë dhe më pak të shpeshta, si tryaseniya trupit zdryhuvannya kreu twitching gjymtyrë dhe kështu me radhë.

  e. i caktuar si hyperkinesis.

  Ndërsa në të rriturit mund të kenë TIC, në shumicën e rasteve ata shfaqen në fëmijët rreth moshës 6 vjeçare. Në të vërtetë, sipas mjekëve, rreth 10% e fëmijëve janë politikë e vërejtur. Shpesh të zgjeruara politikën si ato qasje moshën e pjekurisë dhe gradualisht bie me moshën. Në të rriturit TIC zakonisht zgjatë më shumë se një vit.

  Shpesh, politika dhe hyperkinesis konsiderohen si të rriturit grimaces, affectation të qëllimshme dhe të keqes. Pra, ata përpiqen për të vëzhgimeve të vazhdueshme, kufizimeve ose dënime të eliminuar ato. Por nëse fëmija dhe mund të mbajë deri për një politikë ndërsa (ose hyperkinesis), pastaj më vonë ata rifilluan me fuqi më të madhe.


  Dhe vonesë të qëllimshme ticks nuk është indiferent dhe kthen një rritje të mprehtë në stres të brendshëm, manifestuar nga dhimbje koke, nervozizëm dhe agresivitet.

  Fakti që TIC janë hallka e fundit e një procesi kompleks të sëmundjes. Një rol të rëndësishëm në të i takon transmetimit trashëgimore të rritur excitability neuromuskular dhe mprehtësi të tepruar të lëvizje (impulsivity) nga babai i tij, i cili zakonisht gjithashtu kishte TIC në fëmijëri. Ju mund edhe të them se në politikën e saj të transferimit - një thjesht "mashkullor" llojin e patologjisë, edhe pse ato mund të shfaqen dhe vajzave, veçanërisht ata që si një prind.

  Shpesh përveç këtyre vajzave janë shokët e shumë më të mëdha dhe më të larta se ata kanë qenë të parashikuar në moshën e zhvillimit fizik, ndërsa koordinimi i dobët i lëvizjes dhe parehati të përgjithshme dhe ngurtësi. Këto vajza mund të ketë një flegmatik, kolerik tipare dhe temperamentin. Në rastin e fundit, pesha dhe rritja e ata nuk janë të ndryshme nga kolegët e tyre.

  Më shpesh sesa vajzat, TIC vërejtur në djemve, veçanërisht në aspektin temperamentin nevrik, si edhe ata që janë duke mbetur prapa në rritjen dhe zhvillimin fizik të kolegëve të tyre. Edhe pse lëvizshmërisë, këta djem është gjetur edhe mungesën e koordinimit të lëvizjeve.  Një tjetër faktor që kontribuon drejtpërdrejt në shfaqjen e rriqrat do të jetë në stres të brendshme apo ankth se grumbulluar ngadalë dhe brenda arsye të ndryshme nuk mund të shprehet nga pamja e jashtme, dmth përgjigjet. Burimet e brendshme me dhimbje rritur tensionin dhe i përkasin të faktorëve të ndryshëm të trurit organik dëmshme (asfiksisë në lindje, inflamacion, therje apo dridhje), neuropati dhe neuroza. Shpesh këto burime të kombinuara me njëri-tjetrin dhe lirimin e rolit kryesor i njërit prej tyre është i bazuar në një numër të karakteristikave kufizuese.

  TIC, ose më mirë tikoidnye hyperkinesis që dalin në bazë të mbetura organike pamjaftueshmërisë cerebrale (emra të tjera - sindromi mosfunksionim të trurit minimal, hyperactivity, të deficitit vëmendje), të karakterizuara nga këmbëngulës gjatë, ishte i varur nga veprimet e faktorëve të jashtëm, të situatës apo psikologjike.

  Shumica e të gjithë e dukshme ticks lidhjen me eksitim të papërligjur, veçanërisht në fëmijët hyperactive, mendore dhe motorike ngacmuar dhe shpesh disinhibited.

  Tiki mbi bazën e nevropati më pak i qëndrueshëm, në varësi të veprimit të klimës, faktorët e motit, duke përfshirë zagushi, ngrohjes, ndryshimet në presion barometric; përforcohet në situata të sfond të lartë të shëndoshë, të lehta të ndritshme, ndezje para syve të mi (sidomos kur duke parë TV). Karakteristike dhe ticks rritje të lodhjes që sugjeron nevynoslivost, dobësuar trupin. Zakonisht kjo ndodh pasi afatgjatë apo që ndodhin shpesh somatike dhe sëmundjet infektive, duke treguar një mungesë të forcave të besueshme mbrojtëse të trupit.  Tiki dalin me nervozizmi, kryesisht për shkak të ndikimit të faktorëve psikologjikë, shqetësimi i parë dhe më kryesorja. Kontribuoni tikam të gjitha llojet e eksitim lidhur me situatën e pazakontë e komunikimit, që priste diçka, frikës ose nga grindjet dhe konfliktet. Por kjo nuk do të thotë se neuroses politikave janë thjesht funksionale në natyrë, si faktorë Psikogjenike mund të çojë gjithashtu në themel të rritur ticks cerebro-organike ose kushtetuese, neuropathic, dështim.

  Nëse politika me çrregullime organike, siç vuri në dukje tashmë, për shkak të overstimulation, nevropati - lodhje, politikë me nervozizmi i lidhur kryesisht me shqetësim, ankth dhe frikë, dhe pastaj me lodhje dhe eksitim.  Kjo konfirmon dinamikën e gjendjes mendore me nervozizmi për shkak të ndikimit psikologjik mbi politikën. Reduktimi i tyre ose pezullim nën ndikimin e sugjerimit ose hipnozë shoqëruar nga rritje excitability dhe rritjen e aktivitetit fizik. Kjo tregon se politika është fakultative, edhe pse forma patologjike psikomotor shkarkimit otreagirovaniya grumbulluar dhe përpunuar stresin e brendshëm të dhimbshme.

  Në ndjeshmëri emocionale dhe vulnerabilitetit, fëmijët priren tikam ndryshojnë nga moshatarët e tjerë të brendshme emocione të përpunimit karakter - impressivnuyu. Mbajnë në të njëjtën dobësi të lartë dhe të zhvilluar kujtesën afat-gjatë, ata nuk zbulojnë të tjerët përvojat e tyre, jo të ndarë ato, dhe ata që janë në afërsi mund të me mend se çfarë po ndodh në jetën e tyre.

  A nuk e tregojnë ata janë shumë komunikues, i kufizuar në një rreth të ngushtë të kontakteve dhe të njohur, marrëdhëniet tashmë të krijuara. Vetë-respekt e natyrshme dhe rritur, vetë-respekt, theksoi ndjeshmërinë ndaj lavdërimi dhe fajit, vlerësimet dhe krahasuar ata me njerëz të tjerë. Këta fëmijë janë të pabindur dhe kokëfortë në zbatimin e qëllimeve dhe shpesh konsiderohet si përreth kokëfortë, krenar dhe i vështirë. Në të njëjtën kohë, ata janë të prirur për veprim drastik dhe nuk mund të gjatë të durojnë çdo gjë, duke pritur ngacmuar gjithmonë nuk gjejnë një vend dhe zë vend vetëm kur disa klasë. Kjo impulsiviteti dhe padurimi - një reflektim i temperamentin nevrik, sidomos tek djemtë.

  Në një farë mase ankthi që zhvillon në ankth - një shprehje e problemeve emocionale dhe konfliktet në familje.

  Një burim i shpeshtë i ankthit në moshën e shkollës së mesme është frika e vdekjes, nënvizoi lloje të ndryshme të kërcënimeve për jetën, aksidentet, sëmundjet dhe operacionet. Një tjetër arsye është ankthi transfer i pavullnetshëm (induksion) shqetësohet nga prindërit dhe veçanërisht gjyshërit të cilët nuk e tolerojnë pasiguri, pritjet, shumë i shqetësuar dhe me kujdes duke kërkuar rreth për të marrë kujdesin e fëmijëve të rregullojë jetesës, veprimtarinë e tyre të monitoruar dhe shprehjen e ndjenjave dhe roje kundër rreziqeve imagjinare.

  Pastaj ankthi - për shkak të faktit se fëmija nuk mund të jetë vetë.

  Përbashkët me prindërit fëmijët e të cilëve priren tikam të jenë tipare hipersotsializirovannyh dhe komplekse: integritet të lartë, kuptim të ekzagjeruar të detyrës, detyrim, jo ​​këmbëngulje gjithmonë justifikuar dhe këmbëngulje në mbrojtjen e pikëpamjeve të tyre, të kombinuara me gjykimet kategorike pa kompromis dhe të tepërta. Ky lloj i karakterit më të afërt për të idealit të përshkruar në psikologjike popullin e natyrës letërsi të tipit "A", theksoi ambicioz dhe aktiv, të vënë në njohjen e karrierës ballë dhe statusit në shoqëri, përjeton një mungesë kronike e kohës dhe jo duke i kushtuar vëmendje për problemet e tyre emocionale.

  Ata po ndjejnë presionin e dëshirave të forta dhe aspiratat janë në një gjendje të vazhdueshme të stresit të brendshëm dhe nxitim, dhe nuk mund të të pushojnë normalisht ajo taksat dhimbje koke dhe sëmundje kardiovaskulare.
  Përveç kësaj, qëndrimi i tyre ndaj fëmijëve është shumë disi formalitet i moralit në mungesë të kontakteve të gjalla dhe të drejtpërdrejta. Dëshira për të formuar sa më shpejt të jetë e mundur në fëmijët aftësitë sociale në mënyrë të njëanshme të rritur nivelin intelektual të privimit rradhës lojra dhe emocionet spontane të vetë dhe kohën e nevojshme për të komunikuar me shokët e tyre, si dhe zhvillimin e ankthit dhe frikës nuk menaxhuar për të bërë asgjë të gabuar.

  Në një masë edhe më të madhe, kjo zgjeruara mësime muzikë dhe përkufizim të mëtejshëm në shkollë me mësim një numër të subjekteve në një gjuhë të huaj. Vini re se në këto shkolla fëmijët tykamy shumë më tepër se shkolla konvencionale.

  Baballarët veçanërisht të bezdisshëm "paaftësia" fëmijë, jo, ata mendojnë zgjuarsi duhur dhe zgjuarsinë, dhe se ata janë shumë emocional, i ndjeshëm dhe të prekshme për të të njëjtit lloj dhe i mëshirshëm. Një seriozitet pak më shumë, llogaritja e racionalizmit në ndjenjat maksimale upryatyvanii - kjo është kredo e etërve, të cilat ata nganjëherë në mënyrë agresive dhe me këmbëngulje ndoqën, duke shkaktuar zakonet ndjeshme, interesat dhe stilin e jetës së fëmijëve të tyre.  Kombinuar me një mungesë të lëvizjes, kufizime të shpeshta dhe kufizimet e prindërve si që kontribuon në të padurueshme tensioni i brendshëm përzierje shpërthyese e ankthit dhe nervozizëm. Shkëndijë, dritat që përzierje mendore mund të jetë çdo travmyruyuschyy shtesë psiko-somatike dhe faktor efekte të mëdha negative. Dhimbshme mbi dhe rregullojë zgjimit emocional, dhe pastaj me motor, jo të mjaftueshme zonat forcuara funksionale të trurit përhapet refleks në muskuj si një vend të rezistencës më të vogël, dhe manifestohet në formën e posmykuvan pavullnetshëm - përdoruesit. Me fjalë të tjera, politika e neuroza - është një nivel psikomotor i tensionit të brendshëm kryesisht i motivuar psikologjikisht.  Në të gjitha rastet, fëmijët me tykamy jo vetëm që nuk mund të presim, por të bëjë shumë më parë, si në qoftë se parashikuar atyre zhvillimet pakëndshme, dështimet dhe gabimet, është e vështirë për të kryer përplasje me vështirësitë dhe pengesat në rrugën e saj. Në një masë të madhe një pasojë e zhvillimit të diskutueshëm të individit, prania në të e kundërt, palët trudnosovmestimyh: emocion dhe nuk fëminore zhvilluar për të racionalizuar ndjenjat dhe dëshirat; impresyvnoho shprehjen e ndjenjave dhe temperamentin nevrik; krenari e shprehur, një ndjenjë të "Unë", ndjenjat kokë dhe dëshirat dhe mungesa e vetëbesimit, predispozicion për të ankthit.  Në raste të rralla, TIC mund të zgjasë gjatë dhe lëvizjet komplekse të ndodhë, duke u hedhur, lëvizjet shtovhopodibnymy dore apo prek të përhershme për çdo gjë.
  Përveç kësaj, disa individë janë vërejtur TIC vokale. Ata shfaqen leh spontane, fishkëllimë, përsëritjen e frazave dhe gjuhë të panjohur. Ajo është rreth sindromi Tourette - më i vështirë dhe i famshëm për lëvizjet e tij famëkeqe krizave konvulsive që ndodhin deri në 21 vjet. Individët që vuajnë nga sindromi Tourette gjithashtu mund të shënohen abuzim dhe aftësitë mendore fenomen hyperactivity. Sipas hulumtimit, sindromi Tourette është gjetur vetëm në 2 nga 10 000 njerëz.  Shkaqe të tjera relativisht të rralla të TIC përfshijnë sëmundje tiroide, skizofreninë, dëmtimin e trurit dhe keqpërdorimet e disa barnave stimulues.
  Si ju dëshironi për të trajtuar fëmijën, tikam prirur

  Tiki - një gjë shumë e vështirë dhe të merren me ta direkt pamundur. Së pari ju duhet për të identifikuar burimin, çrregullime shpesh të fshehura neurotike dhe temperamentin e tjera të fëmijëve, pastaj gjeni nervovosti vetanake, në bazë të të cilave ka politikë, dhe e trajtojnë atë me të gjitha mjetet në dispozicion. Nëse kemi të bëjmë me tykamy në çrregullime të tokës organike apo neuropati, rol të rëndësishëm këtu duhet të jepet mjekim dhe trajtim tonik.

  Kur vjen puna për të tykah me nervozizmi, neurozë duhet t'i trajtojnë dhe e përdorin atë kryesisht për ndikimin mjekësore dhe arsimore dhe psikoterapeutik. Është e nevojshme dhe e përshtatshme për të kryer prindërit në terren për të ndryshuar perceptimet e gabuara të tyre ticks si imoralitet, apo ngatërrestar kokëfortësinë dhe korrigjimin e mundshëm të tepër i zellshëm, dhe marrëdhëniet shpesh kontradiktore me fëmijë.

  Ajo duhet të mbahet mend dhe mundësia e infeksionit psikologjik tykamy si rezultat i imitimit të pavullnetshëm ngritur disa sugjerime dhe fëmijët në nevojë. Kjo ndodh vetëm në komunikim të drejtpërdrejtë dhe të subjektit të njohur autoritet në tykamy fëmijëve në mesin e moshatarëve.

  TIC nxiti janë të hiqet lehtë sugjerim, por kjo duhet të bëhet me kujdes, duke pasur parasysh mundësinë e më tej, rrit excitability. Për të shmangur këtë, është e nevojshme për të gjithë fëmijët me tykamy ofrojnë mundësi për shkarkimin fizike dhe emocionale, të luajnë me ta në të gjallë, lojë shprehëse të pasur. Ball, kërcejnë litar, drejtimin, duke kërcyer, pengesat tejkalimin, ngjitje etj ndihmoj edhe pse, edhe më shumë se llojet e tjera të ndihmës për fëmijët me tykamy. Këto rekomandime mund të jepen për prindërit në aspektin e fëmijëve jo vetëm të veprimtarisë, por edhe agility, dhe të koordinimit. Mos kini frikë eksitim i përkohshëm i fëmijëve në lojë dhe madje të forcuar ticks si disa prindër besojnë.

  Nëse ju ka mbajtur rregullisht lojra dhe excitability arsimit fizik reduktohet gradualisht dhe forcimi fëmijë zhduket politikë.

  Mundësisht Limit ëmbëlsirat. Një numër i caktuar i prindërve raportuar se ekspozimi ndaj kafeinë dhe sheqer të rafinuar nuk ka qenë në rritje ticks në fëmijët e tyre. Që pa sheqer, nuk ka caffeine nuk janë ndër produktet më të mira jetike që të përmbahen nga përdorimi i tyre.

  Shumica e njerëzve me tykamy përkohshëm zakonisht të shpëtoj prej tyre. Këto kushte janë shpesh një vit dhe nuk përfaqësojnë një rrezik si sindromi Tourette, por me ndihmën e drogave të tilla si haloperidol dhe pimozide, mund të mbahen nën kontroll dhe hyperkinesis me këtë sëmundje.

  Megjithatë, efektet e mundshme anësore si të qenët i përgjumur, duart dridhen dhe depresioni.

  Informacion nga artikullin "Tiki dhe twitching tjetër të muskujve."