Rreth tronditje dhe shembje të trurit


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3

 • Kokë dhe bruised masakër të trurit - gjërat janë të ndryshme. Termi i parë i referohet therë kafkë ku substanca e trurit në vetvete nuk është i dëmtuar. Kur vras ​​i trurit - në këtë rast ajo dhemb - gjakderdhje e mundur dhe ënjtje. Therje e trurit mund të jenë të rrezikshme për jetën, dhe kur koka e goditi dhe dëme më të zakonshme - tronditje, nuk është e kërcënuar.

  Pra tronditje - trauma të lehta se fytyrën e tij. Tronditje
  Brain - forma më e zakonshme e lëndimit për shkak të kokës
  ndikim. Dhe në qoftë goditje është mjaft e fortë, e takimeve trurit
  Kockat e kafkës, duke shkaktuar mosfunksionim të përkohshëm të nervave.


  Zakonisht tronditje
  truri vazhdon mesatarisht dy ditë.

  Pyetje № 1. A ndonjë nga tronditje të mëparshëm, nëse ata ishin?

  Kur tronditje përsëritet ndikimi i tyre është përmbledhur.

  Pyetje № 2. Si të caktuar tronditje nga goditur atë?


  E gjitha varet nga intensiteti i përpjekjeve, rezultat i cili mund të shfaqet dhe
  Të dy shtet. Therje e trurit janë shpesh në
  aksidentet e trafikut kur truri hits kockat kafkës
  dy herë - me një rritje të mprehtë dhe rënie shpejtësi.

  Rezultati i tronditje
  mund të jetë në humbjen e kujtesës afatshkurtër, vjellje dhe amnezi:
  Viktima, i zgjuar, nganjëherë nuk mund të mbani mend se çfarë çoi


  një aksident i saj. Simptomet e lëndimit të kurrizit goditje janë
  kafka, frymëmarrje e thyer, humbja e vetëdijes për disa minuta apo më shumë,
  marramendje, ankthi, çrregullime të përkohshme të folurit. Dhe kur
  tronditje të trurit dhe të plagosur në thertore mund të sillen në mënyrë agresive.

  Tronditje
  trurit në fëmijët dhe të rriturit nuk ndodh gjithmonë e njëjtë. Fëmijë
  Simptomat tipike të goditjes ndonjëherë mungon. Por fëmija është
  i përgjumur, apatike, dhe madje edhe një që mund të jetë një shenjë e një mjeku
  tronditje të dyshuar.

  Pyetje № 3. Cilat janë metodat diagnostike të përdorura në kushtet aktuale?

  Tomography llogaritur. Me një tronditje është për të verifikuar

  nuk ka dëme në kockat e kafkës, masakër - në të kundërtën,
  zbuluar dëme për të cilat diagnoza.

  Nga
  pacient, i cili është i dyshuar tronditje duhet
  nxitur nga vëzhgimi të kujdesshëm për të paktën katër orë. Do atë
  ndodhin në shtëpi ose në spital - nuk ka rëndësi. Por ju mund të
  gaboj, veçanërisht kur është fjala për fëmijë, të mbajtur pacientin
  ditë në shtrat.

  Dhe me një tronditje, dhe në rast të grevës
  me dhimbje koke të fortë mund të marrë tsitramon dhe analginum më mirë
  sigurisht, duke folur me mjekun tuaj.

  Kur truri gjatë therjes
  shmangur edemë duhet të kufizojnë pirjen e tij.

  Edhe më i vogël
  dyshohet truri bruised prekur duhet menjëherë të dorëzojë
  spital.