Nga lëshimi të vaginës dhe kolporrafiya


 • Mosveprim i vaginës, siç ndodh
 • Çfarë kolporrafiya
 • Pas kirurgjisë

 • Mosveprim i vaginës, siç ndodh
  Mosveprim i vaginës në gratë është shpesh në të moshuarit për shkak të moshës të lidhura me ndryshimet elasticitetit të muskujve dhe pelvisit tabelë. Bashkëshortet e rinj është një nga komplikimet e mundshme të shtatzënisë dhe lindjes. Klinikisht mosveprim i dukshëm dhimbje vaginale, duke tërhequr barkut dhe prapa, dhimbje të mundshme gjatë raportit seksual. Një tjetër simptomë e zakonshme - mosmbajtjeje në kombinim me kapsllëk si ndryshim çon në acarim vaginale nervat autonome të rektumit dhe fshikëz.

  Në raste të rënda, humbje e mundshme e mill trupit të hendekut gjinor, veçanërisht në tension.

  Duke tronditëse pozitën fiziologjike të vaginës është ndërprerë dhe furnizimin normal të gjakut e mureve të saj, duke çuar në thatësi të mukoza e shfaqjes së gërryerjet dhe ulcerat. Trajtimi i kësaj gjendje varet nga lëshimi të vaginës, me një ashpërsi të vogël pozitiv efekt të mundshëm pas një kurs të masazh gjinekologjik në patologji të rënda - trajtimi duhet të jetë kirurgjik.
  Që nga lëshimi të vaginës kombinuar me ndryshimet në pozitën anatomike e mitrës, fshikëz dhe muskujt e legenit, operacion ka për qëllim për të rikthyer lokacionin normal të këtyre strukturave.
  Çfarë kolporrafiya

  Operacioni në lëshimi të vaginës quajtur kolporrafiya - përparme dhe e pasme - në varësi të faktit nëse fshirjen e një muri në fjalë.


  Thelbi i operacionit është për të hequr inde të tepërt të vaginës dhe-stitched tabelë themelor. Kjo ofron një mundësi për të forcuar veten murin vaginal dhe katin e legenit, përkatësisht muskujt perineal që ofrojnë vagina i drejtë. Përveç kësaj, operacion përsëri kolporrafiya përdoret për të zvogëluar volumin e vaginës. Ulje vëllim plastike mund të aplikohet në rastet kur një grua pas lindjes së fëmijës ndihet kënaqësi nga marrëdhëniet seksuale për shkak të tepruar shtrihen e vaginës.

  Operacioni u krye pa ndonjë ndërprerje të lëkurës kolporrafiya, që nuk do të jetë seams dukshme. Të gjitha manipulimet janë bërë kirurg prag të vaginës, perineum duke përdorur pincë të veçantë dhe clamps, të cilat operohen murin vaginal fjalë për fjalë "tërhequr" jashtë.

  Sigurisht, operacion është bërë nën anestezi të përgjithshme, me futjen e muskujve që do të relaksoheni muskujt e legen i madh, vaginës dhe mitrës. Mur vaginal, përpara ose prapa, rëndë vonoj poshtë, dhe pastaj ajo është e prerë dhe hiqet copë ovale ose diamant-formë në tranzicion të vaginës në qafën e mitrës dhe pastaj të përputhen seams. Kjo ju lejon për të ngritur muret. Gjerësia e panik përcaktohet nga syri sipas tepërt shtrirë murit vaginal.
  Duhet të theksohet se në lidhje me komplikimet e mundshme - është shumë përplasje tepër i gjerë. Si rezultat, vagina është forcuar shumë e lartë dhe të merr përsëri qëndrimin anatomically panatyrshme.

  Është qepje mundshme shpërthim imponuara në vend të panik hequr, kështu plagë do të shërohet për një kohë të gjatë, dhe mund të kërkojë ndërhyrje të mëtejshme kirurgjikale. Prandaj, edges prerë e murit vaginal pas heqjes panik duhet të lidheni përsëri pa ndonjë tension. Pas murit plastike kirurg duke përdorur sutures ketgutovyh forcon muskujt që ndodhen midis kockat vaginë dhe legenit, si dhe tabelë e katit legenit.
  Një tjetër ndërlikim i mundshëm i mëparshëm kolporrafiya mund të dëmtojë murin fshikëzës dhe e pasme kolporrafiya - indin yndyror rreth rektumit ose mur. Këto komplikime janë probabilitet shumë të pakëndshme i lartë i ndezjes.


  Pas kirurgjisë

  Pas operacionit kolporrafiya 4-5 ditët e para rekomandohet lëngje, atëherë dietë dritë. Gjatë javës së parë, një grua përshkruar pjesën tjetër krevat. Kjo nuk është e sigurt për të lejuar 8-11-ditore. Trajtohen perineumit çdo ditë me tretje antiseptike. të tilla si Permanganat kalium. Painkillers dhe antibiotikët mjeku lëshon individualisht, sipas dëshmisë.

  Informacion nga artikullin "kolporrafiya -. Korrigjimin operativ të ptosis vaginë"