Në trajtimin e kërkuar në mioziti qafës së mitrës


 • Çfarë është myositis i qafës së mitrës
 • Si të shpëtoj të mioziti të qafës së mitrës

 • Çfarë është myositis i qafës së mitrës

  I qafës myositis - një inflamacion akut i muskujt e qafës dhe shpatullave brez, të cilat mund të ndodhin në çdo, madje edhe personin e përkryer të shëndetshme, si pasojë e stresit, hipotermi, duke fjetur në pozicion të gabuar apo të punësimit në një pozitë të vështirë. Por myositis më i qafës së mitrës është engineered për të.

  Sëmundja zakonisht manifestohet në mëngjes pas fjetur, në një ose dy ditë pas efektet traumatike të përmendura më herët. Gjatë kësaj kohe, "zastuzhennye" fibra të muskujve përflakur bymehet, ka vrull e tyre refleks, duke shkaktuar acarim të mbaresa nervore dhe dhimbje.  Dhimbje shkaktuar nga scoliosis, mbulohen zakonisht nga ana e qafës nga qafa në shpatullat; por nëse procesi i përfshirë pleksus brachial cervikal-nervore dhe nerva të mëdha, dhimbje mund të zgjasë krahun në këshilla e gishtat e tij. Sipas vëzhgimeve të mjekëve, kjo ndodh në 10-15% të pacientëve.
  Inflamacion i nerva me mioziti pothuajse gjithmonë dhimbje asimetrike më shumë në njërën anë se sa të tjera. Pa marrë parasysh se ku vijnë inflamacion, dhimbje me mioziti gjithmonë shumë i fortë, absolutisht i sëmurë nuk mund të kthehet kokën apo të lëvizë dorën e përflakur.

  Në kryerjen e masave të duhura mjekësore në 70% të sulmit nuk është pasuar nga një periudhë prej 3 ditë deri në 2 javë.


  Sulm paperpunuar vonuar. Dhimbja në këtë mënyrë bëhet më pak intensive, por vrullshëm muskujt përflakur "perekoshuyut" qafë dhe provokojnë zhvillimin e lëndimit të mëtejshme, zhvendosje (subluxation) të nyjeve intervertebral e shpinë qafës së mitrës ose pamjen e një hernie diskale.

  Si të shpëtoj të mioziti të qafës së mitrës

  Pavarësisht dhimbje të tmerrshme, mioziti qafës së mitrës trajtohen mjaft lehtë (në rast se trajtimi është nisur menjëherë dhe jo sulm mori zgjatur).

  Së pari, mjeku i sëmurë me përvojë mund të jetë e mundur për të përfunduar pjesën tjetër. Pacienti duhet të lyej zonë warms vaj të parfumuar brenda dhe të marrë ilaçe anti-inflamatore.

  Efekti më i mirë është bllokadë novokaina - obkalyvanie zonat më të dhimbshme të prekur muskujt novokaina me shtimin e hormonit corticosteroid. Efekti terapeutik i bllokadës novokaina e dukshme pothuajse menjëherë pas procedurës, redukton inflamacion të muskujve dhe dhimbje zhduket.

  Megjithatë, ata që kanë contraindications të kimikateve të trajtimit, mjeku do të rekomandojë një seri të procedurave për të kryer të ashtuquajturat pas relaksimit të isometric (PIR). Relaksim Postisometric është një nga procedurat më të dobishme në trajtimin e myositis cervikale. Relaksim Postisometric (shtrihen muskujt dhe ligaments) - një metodë relativisht e re terapeutike të terapisë manuale që përfshin bashkëpunimin aktiv të pacientit dhe mjekut.


  Pacienti nuk është pasiv gjatë procedurës, ajo shtrihet dhe relakson muskujt të caktuara. Një mjek mban gjatë relaksimit shtrihen muskujt e tij. Gjatë procedurës, pacienti ishte i befasuar për të vëreni se stresi dhe dhimbje zhduket e drejtë para syve tanë. Numri i procedurave të postës relaksimit isometric caktuar në varësi të gjendjes së pacientit.

  Sipas vëzhgimeve të mjekëve, për të arritur një rezultat pozitiv duke përdorur vetëm relaksim postisometric në trajtimin e mioziti qafës së mitrës, arrin përafërsisht 90% të pacientëve.

  Informacion nga artikullin "mioziti i qafës."