Rreth cysts kockave


 • Llojet e cysts kockave
 • Manifestime të cysts kockave
 • Shkaqet e cysts kockave
 • Komplikimet të cysts kockave

 • Bone kist - një butë, lëng-mbushur zgavër në kockave, e cila dobëson kockat dhe rrit rrezikun e thyerje. Kjo ndodh në të dy fëmijët dhe të rriturit.


  Llojet e cysts kockave

  Lloji më i zakonshëm i kist kockave - Easy (të vetmuar) kist kockave. Kjo zakonisht ndodh në kockat e gjata (këmbët dhe të armëve) fëmijët në rritje, më të zakonshme tek djemtë sesa tek vajzat. Në fëmijët më të vjetër dhe cysts rriturit e kockave zakonisht ndodhin zakonisht në kockat e sheshtë të tilla si legen, nofulla, gjoks apo kafkë.

  Një lloj relativisht i rrallë i kist kockave - anevrizmaticheskoho (anevrizmalnaya) kist kockave. Kjo ndodh në një në një milion. Një shumicë e madhe (75%) anevrizmaticheskoho cysts kockave të ndodhë në 10-20 vjet, dhe ata janë më të zakonshme në gratë sesa tek burrat. Më shpesh ato ndodhin në shpinë dhe të gjata eshtra, dhe i vetmuar ndryshojnë që janë të mbushura me gjak.


  Manifestime të cysts kockave

  Cysts kockave zakonisht nuk ndodhin, dhe janë vetëm frakturat ose gjatë X-ray për një arsye tjetër. Ndonjëherë, cysts kockave mund të shkaktojnë ënjtje të dukshme apo dhimbje.


  Shkaqet e cysts kockave


  Shkaqet e kockave cysts praktikisht i panjohur, edhe pse kjo mund të ndodhë pas traumave, të tilla si një rënie të dështuar, dhe mund të ndikojë në njerëz të cilët kanë osteoarthritis dhe artritit reumatoid. Përveç kësaj, rreziku i kockave cysts më i lartë në njerëz me përdhes kronike.


  Komplikimet të cysts kockave

  Komplikimi më i zakonshëm i kist kockave - një frakturë. Nëse kist është aktiv, pra gradualisht rrit mjaftueshme për thyerje goditje lightest dhe të vogla.

  Informacion nga neni "kist kockave"