Rreth vaksinën e gripit dhe sindromi Guillain-Barre


 • Fakti se i pari
 • Fakti se i dytë

 • Opinionet e dijetarëve janë të ndarë në këtë çështje, disa besojnë se rreziku i sindromi Guillain-Barre është shkaktuar nga vaksina e gripit dhe të japin asnjë kohë për të menduar para se të vendosni për të marrë këtë hap. Një tjetër grup argumenton se rreziku për zhvillimin e sindromi Guillain-Barre është gripin vetëm shumë dhe vaksinimin kundër ajo në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e sindromi. Të dyja janë shkencëtarët jap për lexuesin, për të mbështetur versionin e saj, rezultatet e hulumtimit të tyre dhe shifrat statistikore.


  Fakti se i pari

  Në 1976, vaksinimi kundër gripit ka pësuar goditje pothuajse fatale kur është raportuar se ajo shkakton sindromi Guillain-Barre - një sëmundje autoimune e sistemit nervor, të karakterizuar nga ecje i pasigurt, humbje e ndjesi dhe humbja e kontrollit të muskujve.

  Atëherë vaksinimi Kompania masë është organizuar nga qeveria e SHBA dhe 45 milionë amerikanë ishin vaksinuar kundër gripit të derrit. Studimet statistikore të mbështetur një marrëdhënie shkakësore ndërmjet vaksinimit dhe sindromi Guillain-Barre. Në Ohajo, incidenca e sindromës Guillain-Barré ishte 13,3 për 1 milion vaksinuar kundër gripit, ndërsa një milion unvaccinated - 2,6.

  Studime të mëtejshme treguan një incidencë në rritje në mënyrë të konsiderueshme e sindromi Guillain-Barre në dy shtete të tjera për 6 javët e para pas marrjes së vaksinës. Incidenca e këtij sindromi ishte 8,6 për milion vaksinuar në Michigan dhe 9,7 për milion vaksinuar në Minesota.


  Kjo histori, i quajtur "fatkeqësi gripit të derrit", pasqyrohen në mjekët gjueti përshkruajnë këtë vaksinë dhe besimin duam rrënojë fuqishëm publik në vaksinim të gripit.

  Shoqatë në mes sindromi Guillain-Barré dhe vaksinimin kundër gripit nuk është i kufizuar në historinë e gripit të derrit. Shfaq para se mesazhi gjithashtu tregoi lezione të sistemit nervor, e pasuar shpejt pas vaksinimit kundër gripit. Studimet e fundit kanë treguar gjithashtu një rrezik në rritje e sindromi Guillain-Barre në incidencën e sezoneve të gripit 1992-1993 dhe 1993-1994 vjet vjet brenda 6 javësh pas marrjes së një vaksinën e gripit.  Pra, në rastin e parë, shkencëtarët amerikanë argumentojnë se shkaku i sindromi Guillain-Barre qëndron në vaksinën e gripit, por studiuesit francezë e këtij fakti nuk pajtohen dhe të përmendin prova për të mbështetur teorinë e tij.


  Fakti se i dytë

  Gripi mund të shkaktojë sindromën Guillain-Barre ose polyneuropathy postinfectious, studiuesit francezë raportuar, por vaksinimi zvogëlon frekuencën e sindromi.

  Sindromi Guillain-Barre - një sëmundje që prek nervat periferike, simptomat e saj kryesore janë mpirje dhe dobësi e gjymtyrëve. Deri në daljen e një sindrom të lidhur me vaksinimin, në bazë të të dhënave për vaksinim masiv kundër gripit të derrit.

  Gjithashtu sindromi mund të ndodhë pas infeksionit, tha autori i studimit, Dr Eliana ndalet.

  Studimet e tanishme kanë vërtetuar se infeksioni i influencës është shtysë për zhvillimin e sindromit dhe incidenca e saj varet në shkallë të epidemisë.

  Mjekët analizuan të dhënat nga 406 pacientë sindromi Guillain-Barre, ndërsa në 234 raste ata nuk arritën të gjejnë shkakun e sëmundjes. Ata gjurmohen normën mujore të shfaqjes së sindromit dhe krahasuar nivelin e gripit të sëmundjeve dhe infeksioneve të tjera respiratore, dhe analizuar antitrupa për virusin e gripit. Rreth 73 raste të sindromi Guillain-Barré janë shkaktuar nga gripi.

  Pothuajse 14% e pacientëve janë transferuar kohët e fundit shenjat e gripit A dhe 5,5% - e gripit virus B. Në 8 e 10 pacientëve zhvilluar gripin gjatë epidemisë, dhe në 9 të këtyre pacientëve kishin antitrupa.

  Studiuesit vërejnë se sindromi Guillain-Barre vetë është i rrallë, por ulje e saj të frekuencave bëhet përmes vaksinimit.

  Pra, do të marrë shtënë gripit apo nuk bëjnë - një vendim personal çdo personi. Por efektet e vaksinimit në intimitetin e mësipërme të zhvillimit të sindromës Guillain-Barre mbetet e hapur deri në ditën e sotme.

  Informacion nga artikullin "Gripi mund të çojë në një humbje të ndjeshmërisë."