Arsyet paraproctitis


 • Koncepti i paraproctitis
 • Shkaqet e paraproctitis akute

 • Koncepti i paraproctitis

  Akute paraproctitis - ind akut inflamacion okolopryamokyshechnoy shkaktuar nga përhapja e inflamacionit të crypts anale dhe gjëndra anale.

  Patogjen në paraproctitis në shumicën e rasteve është një microflora përzier. Më janë staphylococci dhe streptokoket në kombinim me E. coli, Proteus. Shpesh (sidomos ulcerat hapësirë ​​pelviorektalnom) është prania e Bacteroides, peptokokki, fuzobakteriy lidhje me Anaerobet asporogenous. Paraproctitis akute të shkaktuara nga microflora përzier, i quajtur zakonisht i thjeshtë, banale.

  Infeksionet specifike (tuberkulozi, aktinomikozës, clostridia) - një fenomen i rrallë. Kur paraproctitis, sidomos kronik, është e nevojshme për të përjashtuar infeksionin TB.

  Faktorët e procesit purulent janë:

 • dobësuar lodhje imun lokal dhe humoral, alkoolizmi, për shkak të infeksionit akut ose kronik (dhimbje të fytit, gripit, sepsa)
 • ndryshimet vaskulare në diabet, atherosclerosis
 • çrregullime funksionale (kapsllëk, diarre)
 • Prania e hemorroide, fissures anal, kriptita

 • Shkaqet e paraproctitis akute

  Kufiri anatomike midis rektumit dhe kanalit anal kalon nëpër vijën anorectal.


  Në këtë nivel janë dhomë e nëndheshme morhanievoy - xhep, fund i cili është rreth kufijve të tretat e sipërme dhe të mesme të kanalit anal. Në fund të crypts, tubacionet e hapura gjëndra anal. Më kancer në masë të lokalizuara thellë në muskul unazor e brendshëm, për të cilin ata e kanë quajtur gjëndra intramuskular. Gjëndër anal dhe morhanievoy dhomë e nëndheshme - një element shumë i rëndësishëm në mekanizmin e paraproctitis. Gjëndra intramuskular qëndrojnë në utero, dhe fëmija lind me ta, por ata të fillojnë të funksionojnë me periudhën e pubertetit.

  Për këtë arsye paraproctitis shoqëruar me inflamacion të crypts dhe gjëndra, zakonisht ndodh në të rriturit. Fëmijët e vegjël në infeksionit të indeve merr, zakonisht nëpërmjet lëkurës të prekur dhe paraproctitis neonatal shpesh qendra e infeksionit lokal në pyosepticemia (praninë e mikroorganizmave patogjene në gjak), siç dëshmohet nga fakti se kur fëmijët paraproctitis zakonisht mbjellë florën monomikrobnaya streptokoksike , ndërsa në të rriturit Flora polymicrobial me pjesëmarrjen e domosdoshme e mikroorganizmave patogjene zorrëve.

  Gjëndra anale janë kanale të gatshme, që merr një infeksion nga lumen të rektumit.

  Nëse ka një kancer bllokim kanal për shkak të ënjtje e mukozën e rektum (diarre), microtrauma, dhëmbëza kanalet nxjerrës e gjëndrave (kryptyt lëvizur), etj, mund të zhvillohet inflamacion akut i gjëndra anale, të cilat hapen në dhomë e nëndheshme (dhomë e nëndheshme) dhe kështu që nuk mikroabsceset në murin e kanalit anal.

  Mikroabsceset që kanë lindur si rezultat i inflamacionit të gjëndra, fillimisht lokalizuara në crypts dhe nuk shkon përtej muskul unazor të brendshëm dhe nën rrethana të favorshme mund të çlirojë veten nëpër dhomë e nëndheshme. Në këtë fazë, sëmundja mund të shihet si kryptyt. Por në qoftë se abscesi shtrihet në të brendshme, dmth mezhsfinkternom hapësirë, atëherë ajo është e paraproctitis.

  Për ndarëse mezhsfinkternom plehu hapësirë ​​mund të shkojnë në drejtime të ndryshme, duke shkaktuar formimin e ulçerës në hapësira më të gjera kletchatochnyh adrectal.

  Për lokalizimin e abscesit dallohen:

 • abscesi nënlëkurës
 • submucosal abscesi
 • ishiorektalnoho abscesi
 • Abscesi legenit-rektal
 • Për dhomë e nëndheshme të lokalizimit të përfshirë në procesin e inflamacion, paraproctitis të kthehet, para ose anësore. Në vendin e parë në paraproctitis frekuencave është kthyer në e dytë - para, më pak të ngjarë ndikon në muret anësore të dhomë e nëndheshme. Lezioni më i shpeshtë në crypts pasme mur mund të shpjegohet me faktin se dhomë e nëndheshme pasme më të thellë dhe më keq drenazhuar, ata janë plagosur shpesh feces të ngurta me anë të një fiksim të ngurtë të murit të zorrëve, në pjesën e prapme të një gjysmërreth, dhe fakti se crypts pasme ofron shumë më shumë anal kanalet gjëndër.

  Një tjetër element i rëndësishëm në zinxhirin e paraproctitis akut purulent është një kurs në të cilin pleh organik nga hapësira mezhsfinkternom merr zona më të largëta. Lokalizimi sigurisht është vendimtar kur zgjedh metodën e operacionit. Fakti që të plehut organik me hapësirë ​​intramuskular mund të marrë një tjetër hapësirë ​​kletchatochnoe, duke anashkaluar muskul unazor të jashtëm të anusit ose duke kaluar nëpërmjet saj.
  Opsionet e mëposhtme janë të disponueshme: kurs është për mes të muskul unazor të jashtëm, sigurisht shkon nëpër pjesën e nënlëkurës e muskul unazor përmes shtresat më të thella - pjesën sipërfaqësore dhe muskujt thellë, sigurisht shkon rreth muskul unazor e anën anësore - ekstrasfinkternyy kurs.

  Informacion nga artikullin "Definimi paraproctitis akute"