Diabet Hidden


 • Catch shenjat e hershme
 • Mbyllja e syve ...
 • Të jenë të kujdesshëm!


  Catch shenjat e hershme

  As në Rusi dhe as në vende të tjera nuk është kryer sondazhe anketime të fëmijëve me diabet. Prandaj, është e rëndësishme të mos humbasë simptomat e tij të parë. Kujdes i veçantë duhet të jenë prindërit, njëri prej të cilëve kishin diabet. Statistikat konfirmojnë se në 50 raste nga të 100 ata do të lindë fëmijë të sëmurë. Një fëmijë i tillë çdo tre muaj duhet të dhurojnë gjak për hemoglobinë glycated. Ky predispozicion provë në diabet para fillimit të shenjave klinike. Normalisht i njëjti nivel gjak dhe urinë sheqer ngrihet vetëm në kulmin e sëmundjes.


  Mbyllja e syve ...

  Diabeti mund të ndodhë për një kohë të gjatë në një formë latente, dhe shfaqet në gjithë lavdinë e tij pas infeksion viral apo çrregullim nervor. Por ndërsa prindërit shpesh nuk e vërejnë një ndryshim që me tymi e tyre, të gjeni të gjitha llojet e shpjegimit të padëmshme.

  Etja fajësuar në të nxehtit, running rreth ose të kripura patate të skuqura, Raven - e rritjes aktive. Një urinim me bollëk la të pambikëqyrur. Në e vogël ajo është konsideruar normale, ndërsa fëmijët më të vjetër thjesht nuk e vërejnë. Vetëm kur fëmijët fillojnë të kërkojnë në banjë gjatë natës dhe pavarësisht oreksit të shkëlqyer, nuk popravlyayutsya dhe humbin peshë, prindërit shtrëngojmë ata te mjeku.  Të jenë të kujdesshëm!

  Nëse vëreni Paralajmërimit argumentet e fëmijës së tyre, shikoni atë në gojë.
  Diabet Gjuha e thatë dhe ngjyra kujton proshutë. Në raste të avancuara fryma erë si aceton apo kos. Kanë një vështrim në fëmijë të brendshme, mund të jetë shkarkesë nga organet gjenitale, si urina e ëmbël është një mjedis i mrekullueshëm për mikrobet. Pelena dhe foshnjat pëlhurë me lajle janë të vështirë e sheqerit nëse kollarisur.

  Një fëmijë me diabet të fshehura në çdo kohë mund të zhvillojnë gjendje kome diabetik. Rënia e papritur e sheqerit në gjak i shoqëruar nga agjitacion, dridhje, humbje agresive dhe të shpejtë të vetëdijes.

  Në të kundërtën, komë shkaktuar nga nivelet e larta të sheqerit zhvillohet ngadalë. Kec gjithmonë dëshiron të fle në dobësinë e tij mund të jetë dhimbje barku, të vjella dhe frymëmarrje të zhurmshme. Prindërit janë kthyer në kirurg, duke menduar se fëmija ka apendisitit, apo për të trajtuar ftohjet. Pra, mos hezitoni shumë të gjatë, e quajnë "ambulancë".

  Informacion nga artikullin "diabetit fshehur."