Natyra në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare


 • Stres
 • Zbavitje Zona

 • Studiuesit zbuluan se njerëzit që jetojnë në zonat ku ekzistojnë kushtet për ushtrimin e rregullt, më pak krim, më shumë zgjedhje dhe disponueshmërinë e fruta të freskëta dhe perime, rrezik të ulët të tensionit të lartë, pa marrë parasysh faktorë të tillë si të ardhurat dhe arsimi.


  Shkencëtarët besojnë se përmirësimi i mjedisit kontribuon në përmirësimin e sistemit kardiovaskular. Walkways, parqet dhe kopshtet, qasje të lirë për ushqime të shëndetshme të promovuar jeteses shëndetshme dhe të ushqyerit, shpjegon Dr. Anna Diez Rocks, profesor i epidemiologjisë në Universitetin e Michigan Shkolla e Mjekësisë, SHBA.


  Stres  Stresi ka një ndikim të madh në shëndetin e sistemit kardiovaskular. Prandaj, njerëzit që jetojnë në zonat metropolitane, ku vështirë të çlodhur dhe lëshohem gjasa për të zhvilluar hipertension. Studimi i përfshirë 2612 njerëz të moshës 45-85 njerëz. Pjesëmarrësit e studimit u pyetën për të plotësoni një pyetësor me pyetje në lidhje me kushtet mjedisore përreth shtëpive të tyre, disponueshmëria e dyqaneve aty pranë me pemë dhe perime të freskëta dhe të ushtrojnë në këmbë dhe të ushtrojnë afër shtëpisë.
  Zbavitje Zona  Zona Zbavitje - në - ndarë posaçërisht zonë në zonat periferike apo qytet për organizimin dhe vende rekreative përfshijnë parqet, kopshtet, pyjet urbane, parqe, plazhe, dhe objekte të tjera.


  Në zonat rekreative mund të përfshijë zona të mbrojtura posaçërisht natyrore dhe faqet natyrore.


  Ajo u gjet se në pacientët me zonat rekreative rreth shtëpisë, rrezikun e hipertensionit nga 25% më e ulët në krahasim me pjesëmarrësit e tjerë. Kjo do të thotë që shteti dhe autoritetet lokale duhet të përmirësojnë kushtet për sport dhe banorët natyrë urbane për të parandaluar sëmundjet e sistemit kardiovaskular.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Hipertensionit
 • Sëmundje koronare të zemrës
 • Dështim të zemrës
 • Infarkt miokardi